Iarna ne face pe toți să ne întoarcem privirile și poftele spre bucătăria românească. Poate și din cauza meselor de sărbători, pe care n-are cum să stea altceva decât felurile tradiționale, dar și pentru că mâncarea românească e consistentă și ideală pentru a-ți da putere și căldură pentru a înfrunta frigul.
1. Brașov | Gaura Dulce
În Brașov există multe restaurante cu specific românesc, dar Gaura Dulce, aflat în spatele restaurantului Cerbului Carpatin, din Piaţa Sfatului, este celebru în felul său. De reținut că de aici poți să-ți comanzi acasă și meniul de Crăciun, compus numai din specialități românești.
2. București | Zexe – Zahanaua Gastronomică
Zexe este un loc în care se mănâncă românește, dar cu specific mai de prin partea locului, adică mai cum o făceau bucureștenii. Locanta păstrează un aer interbelic, iar meniul este plin de mizilicuri și antreuri, tuslamale, cârnați, pastrame și fripturi pe jar, gătite neaoș, cu cinste. Există și muzică live.
3. Timișoara | Miorița
Aflat într-un beci plin de blănuri de oi și de obiecte tradiționale, Miorița este un restaurant cu specific românesc care a rămas neschimbat odată cu trecerea anilor. Turiștii se arată încântați de întreaga experiență, dar nici localnicii nu lipsesc din peisaj.
Citește articolul în întregime pe Zile și Nopți Brașov, dând click AICI!