Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov

    Ziua care nu se uită: 35 de ani de la „Revolta Șubelor”. În continuare, nu a fost găsit niciun vinovat pentru reprimarea sângeroasă a participanților/ Nepotul unui torționar este director al unei instituții tutelate de CJ Brașov

    0
    De Biz Brasov pe 15 noiembrie 2022 Social, Stiri Brasov
    Distribuie
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email*
    Ziua care nu se uită: 35 de ani de la „Revolta Șubelor”. În continuare, nu a fost găsit niciun vinovat pentru reprimarea sângeroasă a participanților/ Nepotul unui torționar este director al unei instituții tutelate de CJ Brașov

    Peste 20 de procurori din perioada regimului comunist și zeci de profesioniști ai Securității și Miliției lui Ceaușescu au fost implicați în înăbușirea Revoltei de la Brașov din 1987. Dosarul în care sunt cercetați torționarii muncitorilor brașoveni a fost transferat acum un an la Secția Specială de Anchetare a Magistraților, deși Parchetul Militar audiase circa 600 de martori. Nu există niciun vinovat, doar cele 61 de victime plus familiile lor hărțuite în ultimii ani ai regimului Ceaușescu. Torționarii lor, care mai sunt încă în viață, se bucură de pensiile speciale date, în ultimii ani, în mod egal, militarilor care au fost în Afganistan, polițiștilor care au fost în Kosovo, foștilor milițieni sau foștilor ofițeri de securitate.

    Nu există, deci, niciun vinovat pentru schingiuirea și încarcerarea celor care au participat pe 15 noiembrie 1987 la protestul de la Brașov. Nici măcar celebrul Ristea Priboi, fost deputat PSD și fost consilier al premierului Adrian Năstase, despre care povestește Werner Sommerauer, unul dintre participanții la revolta de acum 32 de ani. Sommerauer era administrator la Liceul Sanitar și mai fusese arestat în 1979 când a aderat la Sindicatul Liber al Oamenilor Muncii din Români. De data aceasta, la perchiziție, au găsit în casa lui nu doar documente pe care le strânsese după ce mulțimea devastase Consiliul Județean, dar și benzi cu emisiuni înregistrate de la Europa Liberă. Mai mult, nepotul lui Priboi este acum unul dintre directorii Direcției Generale a de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituție aflată sub tuitela Consiliului Județean Brașov, condusă de șeful PNl Brașov, Adrian Veștea.

    Sommerauer s-a alăturat grupului de muncitori, care plecaseră de la Steagul Roșu, duminică, 15 noiembrie, înainte de prânz, după ce muncitorii Secției 440 „Matrițe” refuzaseră cu o seară înainte să muncească, fiindcă pe fluturașii de salariu primiți leafa lor a apărut înjumătățită, iar în dreptul rubricii „reţineri” era scris cuvântul „social”.

    Citește și:

    Mamele minore care merg la școală primesc o bursă de 700 de lei, iar copiii acestora au prioritate pentru locuri la creșă

    Lemne transportate fără documentele necesare, confiscate de polițiștii din Zărnești

    Patru echipe de baschet din Brașov iau mâine startul în Campionatul Național de Baschet Masculin U15

    Era perioada în care nu se găsea mâncare, fiindcă produsele alimentare erau trimise în mare parte la export, curentul electric se întrerupea pentru economie și salariile se reduceau la rândul lor. Totul pentru că Nicolae Ceaușescu a decis în 1981 că România nu trebuie să mai aibă datorii externe. Cele 11 miliarde dolari, datoria totală pe care o avea țara, au fost plătite în 1989.

    După ce a sosit și schimbul unu, muncitorii de la Steagul Roșu au spart geamurile sediului administrativ și s-au adunat la porțile uzinei în număr de aproape 4000. Înainte de prânz au hotărât să meargă la sediul Comitetului Judeţean al Partidului Comunist. Inițial grupul curajoșilor nu era mai mare de 500. Pe drum au strigat „Vrem mâncare şi căldură!”, „Vrem banii noştri!”, „Vrem lumină şi căldură!”, „Vrem pâine fără cartel”. Până au ajuns în centrul Brașovului, coloana a tot crescut cu lucrători de la Hidromecanica, de la Tractorul, studenți și alți locuitori, iar lozincile s-au transformat treptat în „Jos Ceaușescu”, „Jos comunismul”. Odată ajunși la Consiliul Județean, protestatarii au intrat în forță, au expus belușugul de alimente din care se înfruptau nomenclaturiști în acea zi de alegeri locale, au aruncat pe geam documente, dar și un portret al dictatorului mare de 15 metri pătrași, ars ritualic ulterior.

    Werner Sommerauer, care atunci avea 51 de ani, spune că a fost arestat, fiindcă unul dintre muncitorii din coloană l-a recunoscut și trădat. A urmat o anchetă mai blândă în Brașov și alta mai dură la București: „căpitanul care mă ancheta mi-a pus pistolul în gât în fața lui Ristea Priboi. Nici Priboi nu s-a lăsat mai prejos: m-a lovit peste palme, m-a întins pe masă și m-a lovit peste tălpi atât de tare, încât îmi crăpaseră tălpile. Mă considerau unul dintre organizatorii evenimentului și pentru că eram radioamator. S-a crezut că eu am fost cel care a transmis în Occident informațiile despre mișcare, dar se înșelau.” (S.Olaru, M.Oprea, Ziua care nu se uită, 15 noiembrie 1987 Brașov, Polirom, Iași, 2002, p.98)

    Sommerauer a făcut parte din lotul celor 61 de „huligani” arestați după revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987 și povestește cum a fost anchetat 24 de ore din 24 vreme 17 zile: „cred că am dat vreo 60 de declarații în perioada asta. Dar ce am scris, nu mai pot să spun. Pentru că vedeam în ceață, auzeam foarte prost, nici nu mai știam pe ce lume mă aflu”. Din relatările lui se pot face conexiuni și spre alți anchetatori, procurori sau ofițeri de securitate, care după 1990 au făcut cariere în afaceri. Sommerauer a fost deportat la Tulcea și a executat o pedeapsă de 3 ani „la locul de muncă”.

    În timpul anchetelor, torționarii aveau ordine să nu le lase urme celor arestați, dar să-i epuizeze fizic și psihic, în așa fel încât la procesul care urma să aibă loc cu ușile deschise la începutul lunii decembrie, totul să fie un spectacol plauzibil, inclusiv pentru corespondenții de presă străini.

    Informațiile despre Revolta din Brașov au apărut pentru prima data în media britanică. Ambasadorul Israelului din epocă, Yosef Govrin, scrie în cartea lui, Relaţiile israelo-române la sfârşitul epocii Ceauşescu (Editura Fundației pentru Studii Europene, Cluj Napoca, 2007, p.132) despre traseul acestei știri din București la Londra: a fost o relatare făcută de Silviu Brucan unui diplomat strain și „prima ieșire la rampă a lui Brucan ca potrivnic al lui Ceaușescu”. Brucan se exprimase destul de dur, explicând că muncitorii refuză statutul de sclavi.

    Revolta muncitorilor din Brașov, numită și revolta șubelor, după îmbrăcămintea muncitorilor care au ieșit pe stradă să-și strige nemulțumirile, s-a încheiat prin condamnarea și deportarea grupului de 61 de „vinovați”, după 17 zile de anchetă dură și sub presiune internațională, fiindcă în cele din urmă procesul s-a făcut cu ușile deschise, cu participarea presei, inclusiv corespondenți internaționali.

    Nu s-a făcut dreptate 

    În 1987, „Uzinele Steagul Roşu” din Braşov aveau 22.000 de angajaţi. Mai sunt acum, acolo, la ROMAN SA, vreo 300. În investigaţia coordonată de Marius Oprea şi Stejărel Olaru („Ziua care nu se uită. 15 noiembrie 1987, Braşov”, Polirom, Iaşi, 2002), fostul muncitor Florin Postolachi, ajuns la un moment dat deputat fără cine știe ce realizări, a sintetizat astfel urmările: „După 1990, procurorul Robu a vrut să facă curăţenie. Şi a venit la Braşov, ne-a adunat pe toţi la Primărie, la masă şi ne-a zis: «Băieţi i-am găsit pe toţi cei care v-au anchetat în noiembrie 1987. Sunt la Serviciul Român de Informaţii, la Armată şi la Ministerul de Interne. Am înaintat câte un dosar domnului Ursu, domnului Stănculescu şi domnului Măgureanu. Să-şi facă ordine în ministere şi eu îmi voi face ordine în minister». După scurtă vreme, am aflat că domnul Robu a murit. Cu moartea lui şi cu ce ne amintim fiecare s-a încheiat tot ce se ştie despre torţionarii noştri”.

    Sentinţa penală nr. 2823 a Judecătoriei Braşov
    Dată în şedinţa publică din 3 decembrie 1987, de la Clubul Întreprinderii de Autocamioane Braşov,

    pe rol fiind judecată cauza penală privind pe inculpaţii Geneti Aurică ş.a. trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, prevăzută în art. 321, alineatul 2 Cod Penal:


    3 ani închisoare:
    Geneti Aurică (n. 1963), muncitor necalificat, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Mutihac Florin (n. 1963) turnător – formator, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Duduc Gheorghe (n. 1932), lăcătuş – mecanic, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Sommerauer Werner (n. 1935), instalator sanitar la Liceul Sanitar Braşov

    2 ani şi 6 luni închisoare:
    Ştefănoiu Ioan (n. 1960) lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Gyerko Gheorghe (n. 1961), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Broască Dumitru (n. 1957), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Sbârn Costică (n. 1958), curăţător-sablor, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Bordei Neculai (n. 1931), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Zavela Cristian (n. 1965). Sculer, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Toma Lucia Tudor (n. 1968), sculer-matriţer, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Mocanu Ovidiu (n. 1969), Strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Cojocea Nicuşor (n. 1962), curăţător-sablor, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Grădinaru Ioan (n. 1955), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Dascălu Petrică (n. 1956), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Brumă Ioan (n. 1960), strungar rectificator, Întreprinderea de Autocamioane Braşov

    2 ani închisoare:
    Farkas Iosif (n. 1958), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Mureşan Vasile (n. 1962), frezor, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Nicuţari Pavel (n. 1956), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Anghel Daniel (n. 1959), rectificator, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Anghel Vasile (n. 1958), frezor, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    State Constantin (n. 1962), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Duduc Radu (n. 1968), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Gergely Andraş (n. 1969), muncitor necalificat, Trustul de Contrucţii Braşov
    Ricu Marian (n. 1936), forjor, Întreprinderea de Unelte şi Scule Braşov
    Cocan Constantin (n. 1940), controlor Poartă, Întreprinderea de Panificaţie Braşov
    Manu Gavrilă (n. 1964), electrician, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Tulai Florin (n. 1964), sculer-matriţer, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Ilie Ionel (n. 1969), rectificator, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Niculăescu Marius Tibi (n. 1963), lăcătuş mecanic, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Vulpe Pavel Cornel (n. 1969), muncitor necalificat, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Năstase Dumitru (n. 1969), turnător formator, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Paraschiv Nicuţă (n. 1959), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Hosszu Aurel (n. 1966), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Macovei Mihai (n. 1966), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Csomos Iosif Ion (n. 1968), electrician, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Zaharia Gheorghe (n. 1950). Lăcătuş normator, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Puşcaşu Enea (n. 1954), lăcătuş sablor, Întreprinderea de Autocamioane Braşov

    1 an şi 6 luni:
    Oprişan Gheorghe (n. 1956), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Sevaciuc Mircea (n. 1954), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Voinea Stan (n. 1958), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Gergely Arpad (n. 1948), turnător, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Tudose Eugen (n. 1960), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Buceanu Aurel (n. 1950), sudor, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Creangă Petru (n. 1955), forjor, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Apetroaie Puiu (n. 1963), muncitor necalificat, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Huian Aurel (n. 1959), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Pintea Ciprian (n. 1963), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov

    1 an închisoare:
    Băhnăreanu Costică (n. 1060), rectificator, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Pricope Petru (n. 1960), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Boeriu Petru Marius (n. 1967), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Banciu Gheorghe (n. 1956), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Haldan Gheorghe (n. 1957), lăcătuş mecanic, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Robotă Dumitru (n. 1954), strungar, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Vieru Vasile (n. 1951), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Vitos Ludovic (n. 1957), frezor, Întreprinderea de Autocamioane Braşov

    6 luni închisoare:
    Bencze Deneş (n. 1965), muncitor necalificat, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Micu Ştefan (n. 1956), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Filichi Gavrilă (n. 1953), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Năstase Ion (n. 1930), lăcătuş, Întreprinderea de Autocamioane Braşov
    Iacob Dănuţ (n. 1968), muncitor necalificat, Întreprinderea de Autocamioane Braşov

    Instanţa a hotărât ca toţi inculpaţii să execute pedepsele prin obligarea la muncă corecţională, în alte unităţi socialiste, unde vor desfăşura activităţi productive.

    Distribuie. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email* Telegram
    Articol precedentO brașoveancă aflată în moarte cerebrală a salvat trei pacienți în stare critică
    Următorul articol 27 de unități de învățământ din Brașov vor fi dotate cu panouri fotovoltaice. Investiția pentru producerea energiei electrice este de peste 6,3 milioane de lei
    Biz Brasov
    • Website

    Comenteaza aceasta stire

    Scrie-ne părerea ta Anuleaza raspunsul

    Alte stiri similare

    Medicamentele expirate vor fi colectate în containere, în curţile spitalelor. Când va intra în vigoare Legea
    Sănătate De Laura Nilescu Gal0

    Medicamentele expirate vor fi colectate în containere, în curţile spitalelor. Când va intra în vigoare Legea

    23 septembrie 2023

    România va avea o nouă lege pentru colectarea medicamentelor expirate. Va intra în vigoare de la 1 ianuarie şi ar…

    Pastile interzise în călătoria cu avionul. Cei care încalcă regulile riscă să ajungă în arest
    Sănătate De Laura Nilescu Gal0

    Pastile interzise în călătoria cu avionul. Cei care încalcă regulile riscă să ajungă în arest

    23 septembrie 2023

    Călătoria cu avionul este una dintre cele mai rapide și comode modalități de a ajunge în diferite destinații din Europa.…

    Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită

    23 septembrie 2023

    Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au informat că s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând…

    Căldură ca-n miezul verii la final de septembrie. Fenomenul se datorează unui val de aer cald sosit din nordul Africii
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Căldură ca-n miezul verii la final de septembrie. Fenomenul se datorează unui val de aer cald sosit din nordul Africii

    23 septembrie 2023

    Val de aer tropical în plină toamnă. Astăzi temperaturile sunt ca-n mijlocul verii, depășind pragul caniculei. Şi nu e doar un…

    O turmă de oi a mâncat sute de kilograme de cannabis în Grecia: „Săreau mai sus decât caprele”
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    O turmă de oi a mâncat sute de kilograme de cannabis în Grecia: „Săreau mai sus decât caprele”

    23 septembrie 2023

    O turmă de oi care păștea în câmpia semi-inundată din Tesalia, Grecia, a „invadat” o seră care cultiva canabis medicinal și a mâncat…

    Gafă monumentală, marca ANAF: Instituția a scos la vânzare mașini de lux cu kilometrajul dat înapoi
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Gafă monumentală, marca ANAF: Instituția a scos la vânzare mașini de lux cu kilometrajul dat înapoi

    23 septembrie 2023

    Situație incredibilă la ANAF, care a scos la vânzare mai multe mașini de lux, numai că a uitat să le…

    Obezitatea în rândul copiilor români, un fenomen. Este bine ca un copil să meargă la sală?
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Obezitatea în rândul copiilor români, un fenomen. Este bine ca un copil să meargă la sală?

    23 septembrie 2023

    foto: adevarul.ro. În ultimii ani, tot mai mulți copii români ajung să sufere din cauza obezității. Pentru acest aspect, susțin…

    Limite la plățile cash. Care este motivul pentru care românii preferă banii în mână
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Limite la plățile cash. Care este motivul pentru care românii preferă banii în mână

    23 septembrie 2023

    România se situează pe al doilea loc în Uniunea Europeană, în ceea ce privește procentul celor care primesc salariul în…

    Astăzi este echinocțiul de toamnă. Începe toamna astronomică, moment în care ziua se reduce treptat, iar noaptea crește
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Astăzi este echinocțiul de toamnă. Începe toamna astronomică, moment în care ziua se reduce treptat, iar noaptea crește

    23 septembrie 2023

    Echinocţiul de toamnă, când Soarele se va afla pe ecuatorul ceresc, va avea loc anul acesta pe 23 septembrie, la ora…

    Uber, Bolt, Tazz și Glovo, în vizorul inspectorilor antifraudă și ITM. Controale vor fi în toată țara
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Uber, Bolt, Tazz și Glovo, în vizorul inspectorilor antifraudă și ITM. Controale vor fi în toată țara

    22 septembrie 2023

    Antifrauda a pornit o campanie de controale la nivel naţional împreună cu Inspecţia Muncii, după proiectul pilot derulat anul trecut…

    Brașovenii își pot găsi un job sau îl pot schimba pe cel actual, cu ocazia bursei de luna viitoare
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Brașovenii își pot găsi un job sau îl pot schimba pe cel actual, cu ocazia bursei de luna viitoare

    22 septembrie 2023

    Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov va organiza și în această toamnă Bursa locurilor de muncă. Evenimentul este programat…

    De mâine, se modifică orarul liniei RATBV spre Săcele. În zilele lucrătoare, numărul de curse zilnice va crește de la 77, la 81
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    De mâine, se modifică orarul liniei RATBV spre Săcele. În zilele lucrătoare, numărul de curse zilnice va crește de la 77, la 81

    22 septembrie 2023

    RATBV crește calitatea serviciului de transport pe linia metropolitană 710, Brașov (terminal Roman) – Săcele (cap linie Garaj), prin alocarea…

    Cercetătorii au dezvoltat un vaccin împotriva bolii Lyme cu ajutorul tehnologiei ARN mesager. Bacteria care provoacă această maladie este transmisă la om prin muşcătura căpuşelor
    Sănătate De Laura Nilescu Gal0

    Cercetătorii au dezvoltat un vaccin împotriva bolii Lyme cu ajutorul tehnologiei ARN mesager. Bacteria care provoacă această maladie este transmisă la om prin muşcătura căpuşelor

    22 septembrie 2023

    O echipă de oameni de ştiinţă americani a dezvoltat un vaccin cu ARN mesager (ARNm) împotriva bacteriei care cauzează boala…

    Mirii ar putea fi obligați să plătească impozit pe darul de nuntă/ Dedicațiile muzicale de maximum 5.000 de lei
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Mirii ar putea fi obligați să plătească impozit pe darul de nuntă/ Dedicațiile muzicale de maximum 5.000 de lei

    22 septembrie 2023

    Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de lege privind unele măsuri fiscal bugetare, prin care devine posibilă impozitarea…

    Mamele minore care merg la școală primesc o bursă de 700 de lei, iar copiii acestora au prioritate pentru locuri la creșă
    Social De Laura Nilescu Gal0

    Mamele minore care merg la școală primesc o bursă de 700 de lei, iar copiii acestora au prioritate pentru locuri la creșă

    22 septembrie 2023

    Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat vineri, la o dezbatere privind abandonul şcolar că mamele minore beneficiază…

    Turcii de la Makyol au mai câștigat lucrările de pe încă un lot al autostrăzii dintre Sibiu și Făgăraș. Au de construit 6 viaducte și 17 poduri și vor câștiga 1,89 miliarde de lei
    Administratie De Ionuț Dincă0

    Turcii de la Makyol au mai câștigat lucrările de pe încă un lot al autostrăzii dintre Sibiu și Făgăraș. Au de construit 6 viaducte și 17 poduri și vor câștiga 1,89 miliarde de lei

    22 septembrie 2023

    Compania Makyol (Turcia) a câștigat contractul pentru proiectarea și execuția primului lot al Autostrăzii A 13 Sibiu-Făgăraș, constructorul având deja contractele…

    Lemne transportate fără documentele necesare, confiscate de polițiștii din Zărnești
    Social De Biz Brasov1

    Lemne transportate fără documentele necesare, confiscate de polițiștii din Zărnești

    22 septembrie 2023

    Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zărnești au dispus confiscarea materialului lemos identificat într-un autovehicul, după ce au stabilit în cadrul…

    Încep lucrările la prima parcare supra-etajată din Brașov destinată celor care vin în oraș, la ieșirea spre Ghimbav. Va fi gata înainte de alegerile locale de anul viitor și este primul park&ride din cele 4 planificate a fi construite la intrările în municipiu
    Administratie De Biz Brasov0

    Încep lucrările la prima parcare supra-etajată din Brașov destinată celor care vin în oraș, la ieșirea spre Ghimbav. Va fi gata înainte de alegerile locale de anul viitor și este primul park&ride din cele 4 planificate a fi construite la intrările în municipiu

    22 septembrie 2023

    Primarul Allen Coliban a dat astăzi Ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea primei parcări multietajate de tip park&ride din…

    Un magazin „La doi pași” din Sânpetru, amendat cu 25.000 de lei de Protecția Consumatorilor, după ce au fost găsit produse expirate și alte nereguli
    Stiri Brasov De Biz Brasov1

    Un magazin „La doi pași” din Sânpetru, amendat cu 25.000 de lei de Protecția Consumatorilor, după ce au fost găsit produse expirate și alte nereguli

    22 septembrie 2023

    Foto: Arhivă În urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru ProtecțiaConsumatorilor Brașov a desfășurat o acțiune de…

    Doi tineri din Racoș și Măieruș au intrat pe geamul unei uscătorii dintr-un bloc din Brașov și au furat două biciclete și două karturi cu pedale
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Doi tineri din Racoș și Măieruș au intrat pe geamul unei uscătorii dintr-un bloc din Brașov și au furat două biciclete și două karturi cu pedale

    22 septembrie 2023

    Polițiștii brașoveni au primit o sezizare de la proprietarul unui bloc, în care se reclama faptul că, peste noapte, în…

    Ultimele Știri Adăugate
    Medicamentele expirate vor fi colectate în containere, în curţile spitalelor. Când va intra în vigoare Legea

    Medicamentele expirate vor fi colectate în containere, în curţile spitalelor. Când va intra în vigoare Legea

    Sănătate 23 septembrie 2023
    Pastile interzise în călătoria cu avionul. Cei care încalcă regulile riscă să ajungă în arest

    Pastile interzise în călătoria cu avionul. Cei care încalcă regulile riscă să ajungă în arest

    Sănătate 23 septembrie 2023
    Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită

    Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită

    Stiri Brasov 23 septembrie 2023
    Căldură ca-n miezul verii la final de septembrie. Fenomenul se datorează unui val de aer cald sosit din nordul Africii

    Căldură ca-n miezul verii la final de septembrie. Fenomenul se datorează unui val de aer cald sosit din nordul Africii

    Stiri Brasov 23 septembrie 2023

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Rusu Adrian la 49 de ani de la finalizarea Transfăgărășanului. Șoseaua spectaculoasă ar fi trebuit să poarte numele lui Nicolae Ceaușescu. „Această construcție realizată la o asemenea înălțime nu a fost deloc ușoară”, remarca dictatorul la inaugurare
    • Kateenaa la Un magazin „La doi pași” din Sânpetru, amendat cu 25.000 de lei de Protecția Consumatorilor, după ce au fost găsit produse expirate și alte nereguli
    • Anda Tabacaru la Brașovul se transformă într-o imensă galerie de artă: Din 1 octombrie începe „Bienala Albastră”
    • Econetic la În pușcărie, ca-n vacanță. Deținuții pot face comenzi online sau îi pot trimite pe gardieni după ce le „poftește inima”
    Alte Știri Brașov
    Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită

    Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită

    23 septembrie 2023
    Căldură ca-n miezul verii la final de septembrie. Fenomenul se datorează unui val de aer cald sosit din nordul Africii

    Căldură ca-n miezul verii la final de septembrie. Fenomenul se datorează unui val de aer cald sosit din nordul Africii

    23 septembrie 2023
    O turmă de oi a mâncat sute de kilograme de cannabis în Grecia: „Săreau mai sus decât caprele”

    O turmă de oi a mâncat sute de kilograme de cannabis în Grecia: „Săreau mai sus decât caprele”

    23 septembrie 2023
    Gafă monumentală, marca ANAF: Instituția a scos la vânzare mașini de lux cu kilometrajul dat înapoi

    Gafă monumentală, marca ANAF: Instituția a scos la vânzare mașini de lux cu kilometrajul dat înapoi

    23 septembrie 2023
    Litoral Romania 2023

    Bucură-te de soare, mare și distracție pe litoralul românesc! Pe ZileȘinopti.ro găsești cele fresh informați. Descoperă cele mai frumoase plaje, atracții turistice și evenimente din stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

    • Evenimente Litoral
    • Plaje Litoral
    • Restaurante Litoral
    • Cafenele Litoral
    • Baruri, Puburi, Cluburi Litoral
    OPPENHEIMER 2023

    Citește totul despre filmul OPPENHEIMER. Vezi Trailer Oficial și alte documentare, Interviuri cu Actorii Principali.

    • Filmul Oppenheimer

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Tastați mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați Esc pentru a anulare.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru.

    Poți afla mai multe despre ce cookie-uri folosim sau să le dezactivezi în .

    Biz Brasov
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.