Serviciul Public Local de Termoficare Brașov vrea să investească trei milioane de lei în reabilitarea rețelei termice de transport agent termic primar în zona străzilor Zizinului (intersecția cu str. I.L.Caragiale), str. Traian, str. Aurelian, Calea București, str. Pârâului, pe zone carosabile și pietonale în acest perimetru. Lungimea traseului rețelei de transport este de aproximativ 1150 m și branșamente (aproximativ 300 m în total).
În spațiul tehnic actual al centralelor termice sau în spații învecinate acestora, la Spitalul Clinic Județean de Urgență, Colegiul de Științe ,,Grigore Antipa” – Cămin + Corp principal Colegiu și
CT Calea București 53 se vor monta module termice pentru prepararea apei calde și a agentului termic de încălzire, dimensionate conform puterii termice instalate în aceste locații la data prezentă, se arată într-un memoriu realizat de SPLT Brașov care așteaptă avizul de mediu.
Necesarul de căldură al consumatorilor propuși pentru racordare este:
– Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov peste 6000 kw;
– Colegiul de Științe ,,Grigore Antipa” corp școală 700 kw, Cămin 600 kw;
– CT Calea București 53 – 1000 kw.
Conductele utilizate pentru realizarea rețelei termice care reprezintă obiectul investiției vor fi din țeavă de oțel, preizolata, tur – retur.
Rețeaua termică de transport din zona unde se propune realizarea investiției a fost realizată în anii 80 și a avut ca scop conexiunea între sursa de producție Metrom și cea din zona de Nord, la respectiva CET Brașov.
Actualmente rețeaua este decuplată și nefuncțională. În zona studiată rețeaua nu a fost utilizată,
abonații în timp s-au debranșat iar la ora actuală rețeaua se află într-o stare avansată de uzură și
degradare.
Având în vedere prețul gazului metan și a energiei electrice, costurile pe care bugetul local trebuie să le suporte au crescut de câteva ori. O soluție pe termen lung este realizarea segmentului de rețea reprezentat pentru investiție și racordarea consumatorilor care depind de bugetul local la sursele termice în cogenerare în funcțiune în cele două zone.