Pentru că simțim deja cum se instalează sezonul rece, indiferent de zona din țară în care ne aflăm, e bine să începem să ne recompensăm din când în când cu o friptură bună și consistentă. Așadar, am făcut această listă pentru carnivorii care simt că frigul de afară este un motiv în plus pentru a devora un steak de calitate:

1. Brașov, Grătar bun la Sergiana
În Brașov, cel mai renumit loc când vine vorba despre preparate ardelenești din carne, printre care și cele la grătar, este fără doar și poate restaurantul Sergiana. Nu-i nimic reinventat aici, doar mâncare tradițională, după rețete clasice, iar carnea pentru friptură te așteaptă chiar de la intrare, unde o poți vedea într-un frigider de maturare.

2. Cluj, Grătar bun la Cimbru
La Cimbru Restaurant, imaginația și măiestria în bucătărie sunt la ele acasă. Aici se face ceea ce se numește Author Cuisine, adică se gătește în funcție de inspirație și săptămânal, în meniu mai apar și alte nebunii. Dar nu-ți face griji, ce o să găsești aici tot timpul sunt preparatele la grătar.

3. București, Grătar bun la Osho
Osho este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din oraș unde poți să mănânci o friptură bună de vită. Oferta de steak-uri de aici este una foarte generoasă, dar și prețurile sunt pe măsură. Una dintre specialitățile mai accesibile este steak-ul din Black Angus, pe care obișnuiesc să-l pregătească în fața clientului.
Vezi Top Restaurante București.
Citește articolul în întregime pe Zile și Nopți Brașov, dând click AICI!