Proiectul de hotărâre privind demararea procedurii de închiriere a unei şcoli „buffer” (şcoală tampon unde să studieze elevii din școlile ce urmează a fi reabilitate) de către Primăria Braşov a fost aprobat de către consilierii locali, la începutul lui septembrie, respectiv a patra oară după ce a fost supus dezbaterii aleșilor locali.
Ținând cont că s-a ajuns la un consens pe această temă, edilii au publicat un anunț de cerere de oferte pentru închirierea unui astfel de spațiu. Procedura de achiziție urmează să aibă loc pe 21 noiembrie la sediul Primăriei, termenul de depunere a ofertelor fiind data de 15 noiembrie.
Școala tampon ar urma să fie amenajată în conformitate cu cerințele educaționale pe o perioadă de 7 ani, cât sunt estimate să dureze lucrările de investiții în mai multe unități din oraș. Suprafața necesară școlii buffer a fost estimată la 2.750 m.p., iar valoarea estimată totală a chiriei pentru întreaga perioadă menționată era de 3.023.790 euro cu TVA inclus
Necesarul de extinderi ale unităților școlare
Potrivit unei evaluări a Inspectoratului Școlar Județean cu privire la necesarul de spații, mai multe unități de învățământ din municipiu au nevoie de săli suplimentare pentru a-și putea desfășura activitatea.
Astfel, la Colegiul de Științele Naturii Emil Racoviță este necesar un nou corp de clădire cu 10 săli de clasă, ca de altfel și la Liceul de Muzică Tudor Ciortea și Școala Gimnazială nr. 27. IȘJ mai propune mansardarea Corpului B al Școlii 12, și a corpului A de la Școala 11, precum și reabilitarea corpului B. Pe necesarul transmis la Primărie mai este inclusă și reconstrucția Corpului B de la Școala 8, extinderea cu un corp nou la Școala 30, unde ar urma să demareze și lucrări, precum și utilizarea în totalitate a fostei Școli 24 de pe Aurel Vlaicu de către Școala 6.