Al doilea magazin Dedeman din Brașov se deschide vineri, 21 octombrie, în locul fostei fabrici de jante din cadrul Roman SA, potrivit anunțului făcut de compania din Bacău. Băcăuanii au cumpărat un teren de 50.000 de metri pătrați pe platforma fabricii de autocamioane în cadrul procedurilor de reorganizare a companiei brașovene intrate în insolvență. În 2016, Dedeman a achitat patru milioane de euro pentru terenul respectiv.
Cu tot cu fondul de marfă și pregătirea angajaților, investiția medie într-un magazin Dedeman ajunge la circa 15 milioane de euro.
Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială, integral controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 10,03 miliarde de lei, fiind pentru prima oară când liderul pieţei de bricolaj din România sparge acest prag de două cifre, potrivit datelor publicate la Ministerul de Finanţe.
Spre comparaţie Dedeman a avut afaceri de 9,08 miliarde de lei în 2020, ceea ce înseamnă că pe parcursul anului 2021, care a dus scumpiri accelerate pe piaţa materialelor de construcţii în primăvară iar ulterior din toamnă în energie şi implicit în economie, compania şi-a majorat afacerile cu 10,5%. Cheltuielile companiei au fost de 8,4 miliarde de lei comparativ cu 9 miliarde de lei în 2020.
Pe de altă parte profitul net al companiei a fost de 1,7 miliarde de lei în anul 2021, de asemenea un rezultat istoric, în creştere cu 15,4% faţă de anul precedent, arată datele de la Finanţe. La final de 2021 compania avea 11.948 de angajaţi, faţă de 11.374 în anul precedent.
Dedeman este cea mai mare afacere antreprenorială românească, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri cât şi din punct de vedere al numărul de angajaţi, fiind de asemenea un investitor important la Bursa de la Bucureşti. Prin intermediul holdingului Pavăl Holding, care are 100% din Dedeman, fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl au deţineri semnificative la companii precum Alro Slatina, Vrancart, Electrica, Conpet, Purcari, Simtel.