
O judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie ridicată de Elena Udrea în legătură neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii legale în baza cărora instanţa i-a pus sechestru pe avere, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale, relatează Agerpres.
În cadrul dezbaterilor din dosarul „Hidroelectrica”, Elena Udrea a cerut, prin intermediul avocaţilor săi, sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii legale care reglementează măsurile asigurătorii şi confiscarea extinsă: art. 107 din Codul penal (scopul măsurilor de siguranţă), art. 112 din Codul penal (confiscarea extinsă), art. 291 alin. 2 Cod penal (traficul de influenţă – confiscarea de bunuri); Legea 656/2002 (art. 32 – 33) şi Legea 129/2019 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor (art. 50 -51) cu privire la măsuri asigurătorii şi confiscarea de bunuri, precum şi câteva articole din vechiul Cod penal.
Magistratul care se ocupă ce acest caz, Corina Ciobanu, a admis cererea Elenei Udrea şi a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la aceste prevederi legale.
În octombrie 2018, un complet de la Curtea de Apel Bucureşti a dispus instituirea sechestrului pe toate bunurile mobile şi imobile deţinute de fostul ministru Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale, decizie menţinută ulterior de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA în acest dosar pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, alături de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă.
Potrivit DNA, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilo
Un comentariu
A naibii tanti nuți* spaima Consituții. Încearcă tot felul de zmecherii, cine știe, poate-poate i-o ieși ceva. Că a muncit săraca la două ciocane (dacă îmi dați voie să mă exprim așa) și acu’ au venit autoritățile și i-au luat rezultatul muncii, iar ea a rămas doar cu… ciocanele.
Greu al naibii! Să te trezești la bătrânețe, sărac lipit și să trebuiască să-ți câștigi pâinea în mod cinstit, lucru pe care se pare că nu l-a prea făcut decât în fragedă tinerețe, până să se apuce să se ‘lanseze’.
Și ce plimbări mai trăgea ea la Paris cu Bica… Le Petit Bristol o așteaptă.
___
* Numele de hoți trebuie scrise cu litera mica! Asta a fost prima regulă dată după revoluție, pe care, din păcate, Academia României n-a pus-o în aplicare, pentru erau prea ocupați cu chestii de genul ‘â’ din ‘a’ și ‘sunt’ în loc de ‘sânt’, așa cum vorbesc oamenii normali.