Dacă, în medie, un student bugetat plătea puțin peste 350 de lei pe lună, din această toamnă ar putea plăti spre 395 de lei pe lună.
Taxele, însă, diferă în funcție de cămin și confort.
Mai mult decât atât, taxele ar putea fi modificate și în timpul anului universitar.
„Sunt creșteri semnificative la toți furnizorii, atât de utilități, cât și de servicii și probabil că ne vom rezerva dreptul de a modifica, dacă este cazul, din 3 în 3 luni aceste tarife, dacă ne trezim cu creșteri substanțiale. Eu sper să nu. N-am făcut-o niciodată, în niciun an, dar să sperăm că nu va fi necesar nici anul acesta. Undeva la 14 % este o creștere față de anul trecut”, a explicat prof. dr. ing. Daniel Munteanu, prorector cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural.
Conducerea Universității speră că va exista și în acest an compensația din partea statului pentru prețul gazului.
„Prețul la gaz, dacă comparăm luna iulie a anului trecut cu iulie 2022, a urcat de aproximativ 7 ori, iar la curent e ceva mai mică, creșterea, dar, oricum, și acolo este o fluctuație. Mai mult decât atât, universitatea a optat – n-a avut încotro – pentru niște furnizori de ultimă instanță la energie electrică, ceea ce înseamnă că sunt contracte pe termen scurt”, a adăugat prof. dr. ing. Daniel Munteanu.
Majorările de tarife pentru cămine trebuie discutate în Consiliul de Administrație, iar apoi trebuie aprobate de Senatul Universității. Acesta din urmă se va întruni sspre finalul acestei luni, potrivit radiobrașovfm.ro.