Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov

    Sute de români trebuie să returneze banii primiți de la Stat ca ajutoare în perioada pandemiei. Beneficiarii au cerut sumele fără să fie eligibili și Statul a dat banii fără să verifice, având acum de recuperat milioane de lei

    0
    De Laura Nilescu Gal pe 2 august 2022 Stiri Brasov, Știri Naționale
    Distribuie
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email*
    Sute de români trebuie să returneze banii primiți de la Stat ca ajutoare în perioada pandemiei. Beneficiarii au cerut sumele fără să fie eligibili și Statul a dat banii fără să verifice, având acum de recuperat milioane de lei
    • Sute de beneficiari au primit bani, fără să fie îndreptățiți, ca urmare a solicitărilor realizate pe baza ordonanțelor de guvern cu măsuri pentru protejarea populației și a firmelor, a salariaților și a angajatorilor în timpul pandemiei COVID-19, arată datele transmise pentru Economedia de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).
    • Acum, aceștia trebuie să îi returneze.
    • Statul a dat mai întâi banii și abia apoi a făcut investigații pentru a vedea dacă aceștia erau cuveniți, drept pentru care acum are de recuperat milioane de lei.
    • Unii dintre beneficiari au realizat venituri în perioada în care au declarat că au activitatea suspendată, au declarat în fals că îndeplinesc condițiile de eligibilitate sau au întocmit în mod fictiv contracte antedatate, au descoperit mai târziu autoritățile. Alții se declară de bună credință și spun că au fost încurcați de cadrul legal.
    • Reprezentanții guvernului țin să menționeze că aceste sume reprezintă procente nesemnificative din totalul plăților realizate.
    • Câte „plăți necuvenite” s-au făcut și cum s-a ajuns la astfel de situații?

    „Statul mă pune să returnez un ajutor pe care l-am primit în pandemie”, spune pentru Economedia și G4Media un cetățean activ în domeniul spectacolelor, în Nord-Vestul țării. Mai precis, omul are de returnat peste 6.000 de lei, reprezentând plăți necuvenite, conform informării pe care a primit-o de la stat. A făcut și contestație, dar aceasta i-a fost respinsă. Explicația pentru situație: statul a dat ajutorul o dată prin OUG 30/2020, după care s-a emis o a doua ordonanță – OUG 132/2020, iar verificările Curții de Conturi au arătat că cei care au primit ajutorul doar prin cea de-a doua ordonanță, OUG 132/2020, trebuie să îl dea înapoi, pentru că ar fi trebuit să aplice și la prima ordonanță care stabilea acest ajutor.

    Beneficiarul se plânge că nu i-a explicat nimeni acest lucru și că acum are de returnat statului peste 6.000 de lei.

    Menționăm totuși că OUG 132 prevede această condiție și ea se poate regăsi în textul de lege:

    „În cazul reducerii timpului de muncă şi/ sau a veniturilor realizate, determinată de situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), pe perioada stabilită potrivit aceluiaşi alineat, beneficiază, la cerere, în baza declaraţiei pe propria răspundere, de o indemnizaţie lunară în cuantum de 41,5% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 nr. 16/2021 persoanele care au beneficiat de indemnizaţia prevăzută la art. XV alin. (1) şi (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 59/2020, cu modificările ulterioare”.

    Citește și:

    Ministrul Muncii, despre creşterea pensiilor: De la 1 ianuarie avem o majorare a pensiilor tuturor românilor cu 13,8%

    Românii, pe primul loc în UE la numărul de ore lucrate în 2022 /  Cel mai puțin lucrează cei din Ţările de Jos, Danemarca, Finlanda, Suedia, Austria şi Germania

    Un bucureștean a comandat mâncare de 27.000 de euro prin Glovo, iar un constănțean a făcut anul acesta 1.340 de comenzi la același livrator. Burgerii, shaormele și pizza sunt în topul preferințelor

    Cazul face referire la Ordonanța 30/2020 modificată prin Ordonanța 32/2020, prin care au fost luate câteva măsuri în sprijinul angajatorilor și salariaților, în contextul pandemiei.

    Acesta este doar unul din exemple, fiindcă sute de persoane și companii au primit decizii de returnare, conform informațiilor Economedia și G4Media. Am vrut să vedem care este situația la nivel național, câte plăți necuvenite s-au făcut și cum s-a ajuns la astfel de situații.

    Cifrele. Care este situația plăților necuvenite?

    De la începutul pandemiei, statul a anunțat câteva măsuri de sprijin pentru populație, în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităţilor economice, în vreme de măsuri anti-COVID-19. Inclusiv „șomaj tehnic” sau indemnizații pentru părinții cărora li s-au acordat zile libere pentru supravegherea copiilor.

    Oamenii au aplicat pentru indemnizații, statul a dat bani, ulterior au fost făcute verificări și s-au stabilit „plățile necuvenite”.

    Din situația centralizată de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, la nivel național, rezultă plăți necuvenite în sold la 30 iunie, în valoare de 6.930.868 lei pentru 827 de beneficiari, care au aplicat pentru a obține indemnizația prevăzută de OUG nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și OUG nr. 2/2022 privind stabilirea unor măsuri de protecţie socială a angajaţilor şi a altor categorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităţilor economice, determinate de situaţia epidemiologică generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

    De asemenea, au fost înregistrate plăți necuvenite în valoare de 590.749 lei pentru 69 de beneficiari, care au aplicat pentru a beneficia de drepturile prevăzute în OUG nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă, arată datele transmise de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

    Cele mai frecvente motive pentru care s-au constituit debite, potrivit MMSS:

    • cererea din partea aceluiași solicitant a indemnizației sprijin COVID-2019, concomitent, în mai multe agenții teritoriale;
    • solicitantul a obținut în luna respectivă venituri din desfășurarea profesiei, dar și din alte surse, care nu au fost cuprinse în declarația pe propria răspundere;
    • persoanele fizice autorizate/întreprinderi individuale/întreprinderi familiale, solicitante, s-au înmatriculat la Registrul Comerțului, la o dată ulterioară perioadei pentru care au primit indemnizația sau erau înmatriculate la Registrul Comerțului, pe raza unui alt județ, decât acela de unde s-a efectuat plata;
    • solicitanții nu au beneficiat anterior de prevederile OUG 30/2020, condiție de eligibilitate pentru a beneficia de prevederile OUG 132/2020, privind reducerea activității;
    • au realizat venituri în perioada în care au declarat că au activitatea suspendată;
    • au declarat în fals că îndeplinesc condițiile de eligibilitate;
    • au întocmit în mod fictiv contracte antedatate;
    • au întocmit în fals contracte, acestea fiind anulate de instanță.

    De ce s-au făcut plățile?

    I-am întrebat pe reprezentanții guvernului de ce statul a făcut aceste plăți, în condițiile în care, ulterior, s-a stabilit că beneficiarii nu erau, de fapt, îndreptățiți să le primească.

    „În contextul pandemiei de Covid-19 s-a acționat cu maximă urgență pentru implementarea măsurilor de sprijin financiar imediat, acordat populației în vederea diminuării efectelor negative din punct de vedere social. Așadar, conform legii, drepturile au fost acordate în baza documentelor depuse de solicitant pe platformă, care a completat și a depus și o declarație pe propria răspundere în ceea ce privește nivelul veniturilor realizate. Potrivit legislației, decontarea către beneficiarii acestor măsuri de sprijin s-a efectuat în termen de cel mult 10 zile de la data depunerii cererii și a declarației pe propria răspundere, ulterior efectuându-se verificări, prin funcționarii agențiilor teritoriale sau în urma auditului Camerei de Conturi, în ceea ce privește veridicitatea datelor înscrise în declarația pe propria răspundere”, au transmis reprezentanții Ministerului Muncii, la solicitarea Economedia.

    Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, suma totală stabilită ca reprezentând „plăți necuvenite”, făcute ca urmare a solicitărilor pe baza actelor normative adoptate privind măsurile pentru protejarea populației/a firmelor (măsuri de sprijin destinate salariaților și angajaților) în timpul pandemiei COVID-19, este de 3,1 milioane de lei, reprezentând 0,038% din totalul plăților efectuate.

    În perioada stării de urgență/alertă, ANOFM a efectuat plăți în baza actelor normative menționate anterior în cuantum de peste 8,20 miliarde de lei, mai arată datele MMSS.

    ANOFM, prin instituțiile subordonate, respectiv agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă și Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă – București, a emis decizii de restituire pentru 1.575 de beneficiari – persoane juridice.

    Principalele motive pentru care s-au emis decizii de restituire a unor sume primite necuvenit de către beneficiarii actelor normative adoptate privind măsurile pentru protejarea populației/a firmelor (măsuri de sprijin destinate salariaților și angajaților) în timpul pandemiei COVID-19 sunt următoarele:

    • persoanele pentru care angajatorii solicitau acordarea sumelor prevăzute de actele normative care reglementau sprijinul financiar sub formă de indemnizație pentru “șomaj tehnic” nu figurau în Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate (D112) și nici cu contracte individuale de muncă în Registrul general de evidență a salariaților;
    • persoanele pentru care angajatorii solicitau acordarea sumelor prevăzute de actele normative care reglementau sprijinul financiar sub formă de indemnizație pentru “șomaj tehnic” nu figurau cu contracte de muncă suspendate în registrul general de evidență a salariaților (modificările contractelor de muncă nu au fost operate în registrul general de evidență a salariaților de către angajatori);
    • în documentele transmise de către angajatori prin care se solicitau indemnizațiile pentru “șomajul tehnic”  pentru angajații ale căror contracte de muncă erau suspendate conform art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, existau neconcordanțe între sumele solicitate și sumele cuvenite în conformitate cu salariul de bază declarat în registrul general de evidență a salariaților (conform datelor extrase din baza de date furnizată de Inspecția Muncii);
    • au fost situații în care persoanele pentru care s-au solicitat indemnizațiile pentru „șomaj tehnic” figurau în aceeași perioadă în declarația D112 cu venituri salariale din contracte individuale de muncă cu normă întreagă și la alți angajatori, pentru un număr de ore reprezentând zile lucrătoare aferente unei luni complete;
    • pentru măsurile care au prevăzut acordarea unui sprijin financiar în cuantum de 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate, prin documentele transmise de angajatori cuantumul sumelor solicitate au reprezentat mai mult de 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate de către salariați conform declarației D112 (OUG nr. 132/2020 și OUG nr. 92/2020);
    • au încetat contractele individuale de muncă anterior termenelor prevăzute de legislație (în temeiul art. 55 lit. b), art. 56 alin. (1) lit. d) şi e) şi art. 65 din Codul Muncii  – Legea nr. 53/2003);

    Conform prevederilor art. I din OUG nr. 92/2020, începând cu data de 1 iunie 2020, angajatorii ai căror angajaţi au beneficiat de prevederile art. XI alin. (1) din OUG nr. 30/2020, precum şi angajatorii ai căror angajaţi au avut contractele individuale de muncă suspendate în conformitate cu prevederile art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, şi nu au beneficiat de prevederile art. XI din OUG nr. 30/2020, în perioada stării de urgenţă sau alertă, au beneficiat, pentru o perioadă de trei luni, de decontarea unei părţi din salariu, suportată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 41,5% din salariul de bază brut corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020.

    Angajatorii aveau obligaţia menţinerii raporturilor de muncă până la data de 31 decembrie 2020, cu excepţia lucrătorilor sezonieri. Obligaţia nu s-a aplicat în cazul în care încetarea contractului de muncă a intervenit din motive neimputabile angajatorului.

    • indemnizația aferentă părinților cărora li s-au acordat zile libere pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, a fost acordată în condițiile în care celălalt părinte nu a realizat venituri declarate de angajatori, din contracte individuale de muncă și nici nu a figurat cu contracte individuale de muncă active în aceeași perioadă sau în condițiile în care persoanele în cauză aveau raporturi de muncă suspendate și nu aveau dreptul la această indemnizație.
    • în condițiile în care celălalt părinte era în concediul prevăzut la art. 2 alin. (1) sau art. 11 alin. (2) ori art. 31 alin. (1) din OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011.

    Ministerul Muncii vine cu o serie de explicații pentru identificarea ulterioară a unor sume deja acordate, dar care nu ar fi trebuit transmise.

    „Având în vedere volumul foarte mare de activități suplimentare pe care agențiile pentru ocuparea forței de muncă le-a îndeplinit în perioada pandemiei, termenul foarte redus de răspuns la solicitările angajatorilor de plată ale diferitelor indemnizații sau decontări de sume, coroborat cu erorile angajatorilor de completare ale documentelor transmise la ANOFM, nerespectarea de către angajatori a termenelor de operare în REVISAL a modificărilor contractelor de muncă sau declarații neconforme cu realitatea ale angajaților/angajatorilor, au condus la identificarea ulterioară a sumelor acordate necuvenit. Precizăm că majoritatea aspectelor în baza cărora s-a constatat efectuarea plăților necuvenite nu puteau fi identificate în timp real, prioritatea fiind acordarea cât mai rapidă a sumelor solicitate de către angajatori”, au mai precizat reprezentanții Ministerului Muncii, pentru Economedia.

    Pentru perioada stării de urgență, Curtea de Conturi a României a stabilit faptul că prejudiciile totale identificate, provenind din aplicarea eronată a cadrului legal de către entitatea verificată, reprezintă circa 0,05% din totalul plăților.

    În contextul acordării unor măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă, cele mai mari sume de recuperat se regăsesc în județele Suceava, Constanța, Cluj, București, Argeș, Arad, Bistrița, Iași, Maramureș, Prahova.

    Suma totală stabilită de către agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, făcută ca urmare a solicitărilor în baza OUG nr. 132/2020, este de 139.027,21 lei, notează economedia.ro.

    Distribuie. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email* Telegram
    Articol precedentAdministratorii Lacului Sfânta Ana nu-i mai primesc în rezervație pe turiștii surprinși că hrănesc urșii de pe drum: „chiar și oamenii inteligenţi devin idioţi în momentul în care văd un urs sau un animal sălbatic”
    Următorul articol O fundație finanțată de Guvernul ungar a investit 44 de milioane de euro în mai multe proiecte turistice din Transilvania. Cel mai nou este un hotel de 4 stele în Sfântu Gheorghe
    Laura Nilescu Gal
    • Website
    • Facebook

    Comenteaza aceasta stire

    Scrie-ne părerea ta Anuleaza raspunsul

    Alte stiri similare

    O fată de 20 de ani a murit în urmă cu puțin timp într-un accident rutier care a avut loc lângă Făgăraș
    Social De Biz Brasov0

    O fată de 20 de ani a murit în urmă cu puțin timp într-un accident rutier care a avut loc lângă Făgăraș

    9 decembrie 2023

    Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Făgăras s-au deplasat în această seară, în regim de urgență, la un accident rutier,…

    Polițiștii brașoveni au ieșit vineri la „vânătoare” de șoferi indiciplinați și de comercianți necinstiți. Au aplicat amenzi în valoare de 65.000 de lei
    Social De Biz Brasov0

    Polițiștii brașoveni au ieșit vineri la „vânătoare” de șoferi indiciplinați și de comercianți necinstiți. Au aplicat amenzi în valoare de 65.000 de lei

    9 decembrie 2023

    Ieri, polițiștii brașoveni au întreprins o acțiune în vederea asigurării unui mediu de siguranță adecvat, în special prin prevenirea infracțiunilor…

    Bărbați agresivi, reclamați de vecini și partenere. Polițiștii au decis să-i țină departe de victime
    Social De Biz Brasov0

    Bărbați agresivi, reclamați de vecini și partenere. Polițiștii au decis să-i țină departe de victime

    9 decembrie 2023

    Ieri, polițiștii din Stațiunea Râșnov au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că, într-un imobil de pe…

    Social De Biz Brasov1

    Accident în Brașov : mașină a unei școli de șoferi, izbită de un stâlp, în cartierul Tractorul. 3 oameni accidentați

    9 decembrie 2023

    Astăzi, în jurul orei 13, angajații ISU Brașov au fost solicitați să intervină la un accident rutier, produs pe strada…

    Ministrul Muncii, despre creşterea pensiilor: De la 1 ianuarie avem o majorare a pensiilor tuturor românilor cu 13,8%
    Economie De Biz Brasov0

    Ministrul Muncii, despre creşterea pensiilor: De la 1 ianuarie avem o majorare a pensiilor tuturor românilor cu 13,8%

    9 decembrie 2023

    Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că de la 1 ianuarie pensiile tuturor românilor vor creşte cu rata inflaţiei…

    Mersul Trenurilor 2023-2024 intră în vigoare mâine. CFR Călători se laudă cu peste 40 de vagoane modernizate care pot să circule cu 200 km/h, dar limita de viteză pe căile ferate din România este de 160 km/h
    Economie De Biz Brasov0

    Mersul Trenurilor 2023-2024 intră în vigoare mâine. CFR Călători se laudă cu peste 40 de vagoane modernizate care pot să circule cu 200 km/h, dar limita de viteză pe căile ferate din România este de 160 km/h

    9 decembrie 2023

    Noul program de circulație feroviară ,,Mersul Trenurilor 2023-2024″ intră în vigoare duminică, 10 decembrie și va fi valabil până pe…

    Românii, pe primul loc în UE la numărul de ore lucrate în 2022 /  Cel mai puțin lucrează cei din Ţările de Jos, Danemarca, Finlanda, Suedia, Austria şi Germania
    Economie De Biz Brasov0

    Românii, pe primul loc în UE la numărul de ore lucrate în 2022 /  Cel mai puțin lucrează cei din Ţările de Jos, Danemarca, Finlanda, Suedia, Austria şi Germania

    9 decembrie 2023

    Românii, grecii și bulgarii au muncit în 2022 semnificativ mai mult decât alţi muncitori din UE, în medie, arată un…

    Un bucureștean a comandat mâncare de 27.000 de euro prin Glovo, iar un constănțean a făcut anul acesta 1.340 de comenzi la același livrator. Burgerii, shaormele și pizza sunt în topul preferințelor
    Social De Biz Brasov0

    Un bucureștean a comandat mâncare de 27.000 de euro prin Glovo, iar un constănțean a făcut anul acesta 1.340 de comenzi la același livrator. Burgerii, shaormele și pizza sunt în topul preferințelor

    9 decembrie 2023

    Serviciul Glovo de livrare a mâncării la domiciliu este extrem de folosit de români. Țara noastră se situează pe locul…

    Zilele următoare vom avea parte de un fenomen de inversiune termică în România. „La Sinaia Cota 2000, temperaturile vor fi mai ridicate decât în București”
    Stiri Brasov De Biz Brasov0

    Zilele următoare vom avea parte de un fenomen de inversiune termică în România. „La Sinaia Cota 2000, temperaturile vor fi mai ridicate decât în București”

    9 decembrie 2023

    În zilele următoare, vremea ne face o surpriză și ne vom confrunta cu o inversiune termică, anunță meteorologii. Astfel, la…

    Deși este o criză acută de salvatori montani, guvernul se pregătește să reducă numărul lor cu 15%. „Guvernul României, Ministerul Finanţelor, domnule Marcel Boloș, domnule Marcel Ciolacu ce faceți în acest weekend? Lucrați la aprobarea memorandumurilor noastre?”
    Social De Biz Brasov0

    Deși este o criză acută de salvatori montani, guvernul se pregătește să reducă numărul lor cu 15%. „Guvernul României, Ministerul Finanţelor, domnule Marcel Boloș, domnule Marcel Ciolacu ce faceți în acest weekend? Lucrați la aprobarea memorandumurilor noastre?”

    9 decembrie 2023

    Guvernul Ciolacu pregătește o „reorganizare” a serviciilor publice Salvamont din România, prin care s-ar reduce numărul posturilor cu 15%. Salvamontiștii…

    CNAIR ar putea redeschide temporar circulația pe Transfăgărășan și Transalpina în timpul iernii, dacă vremea permite. Ministerul Transporturilor modifică Regulamentul pentru cele mai frumoase drumuri din România
    Economie De Biz Brasov0

    CNAIR ar putea redeschide temporar circulația pe Transfăgărășan și Transalpina în timpul iernii, dacă vremea permite. Ministerul Transporturilor modifică Regulamentul pentru cele mai frumoase drumuri din România

    9 decembrie 2023

    Ministerul Transporturilor modifică Regulamentul de Funcționare al Drumului Național 7 C – Transfăgărășan respectiv DN 67 C -Transalpina pentru a…

    Stiri Brasov De Biz Brasov0

    Prețul motorinei a scăzut astăzi sub 7 lei litrul, la aproape toate stațiile Petrom din Brașov. Este cel mai scăzut preț din ultimele 4 luni

    9 decembrie 2023

    Petrom a ieftinit sâmbătă carburanții, pe lângă reducerea promoțională reducerea promoțională de câte 7 bani pe litru pe care o aplică în…

    ANRE face peste 170 de controale la firme din sectorul energiei. Sunt indicii privind vânzări succesive de energie electrică, „în scopul vădit de a creşte preţul”
    Economie De Biz Brasov0

    ANRE face peste 170 de controale la firme din sectorul energiei. Sunt indicii privind vânzări succesive de energie electrică, „în scopul vădit de a creşte preţul”

    9 decembrie 2023

    Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în derulare 171 de controale la operatorii economici din sectorul energiei…

    Ștrandul Noua revine municipalității după cinci ani de procese. Decizia nu este definitivă/ Înainte de comuniști, terenul îi aparținea proprietarului Fabricii Scherg, Richard Schmutzler
    Stiri Brasov De Biz Brasov1

    Ștrandul Noua revine municipalității după cinci ani de procese. Decizia nu este definitivă/ Înainte de comuniști, terenul îi aparținea proprietarului Fabricii Scherg, Richard Schmutzler

    8 decembrie 2023

    Tribunalul Brașov a dat, ieri, o decizie în procesul intentat de municipiul Brașov companiilor care preluaseră, în asociere în participațiune,…

    Primăria Brașov face investiții fără precedent în infrastructura pentru sportul de masă
    Stiri Brasov De Biz Brasov1

    Primăria Brașov face investiții fără precedent în infrastructura pentru sportul de masă

    8 decembrie 2023

    În viziunea primarului Coliban, sportul de masă este cea mai ieftină investiție în sistemul de sănătate. Dezvoltarea infrastructurii sportive din…

    Inedit! Începe sezonul Festiv alături de Lupii lui Calancea, Bibi, Formația Azur & Nelu Vlad și mulți alții  explorând aromele lumii la K2 Alpin
    Stiri Brasov De Biz Brasov0

    Inedit! Începe sezonul Festiv alături de Lupii lui Calancea, Bibi, Formația Azur & Nelu Vlad și mulți alții  explorând aromele lumii la K2 Alpin

    8 decembrie 2023

    În cadrul montan idilic din Poiana Brașov, K2 Alpin, amplasat în locul fostului Complex Favorit, vă deschide porțile către o…

    USR și-a stabilit candidații pentru primăriile din Săcele și Codlea. Cei doi au reușit implementarea unor proiecte importante pentru comunități, chiar dacă formațiunea nu deține puterea în cele două municipii
    Administratie De Ionuț Dincă0

    USR și-a stabilit candidații pentru primăriile din Săcele și Codlea. Cei doi au reușit implementarea unor proiecte importante pentru comunități, chiar dacă formațiunea nu deține puterea în cele două municipii

    8 decembrie 2023

    USR și-a desemnat candidații la funcția de primar în municipiile Săcele și Codlea. Daniela Olariu este candidatul Primăria municipiului Săcele,…

    Agenția de Investigare Feroviară a deschis o anchetă în cazul pantografului rupt care a rănit trei tinere la Azuga
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal1

    Agenția de Investigare Feroviară a deschis o anchetă în cazul pantografului rupt care a rănit trei tinere la Azuga

    8 decembrie 2023

    ​AGIFER a decis deschiderea unei investigații în privința pantografului rupt zilele trecute la un tren care circula pe Valea Prahovei,…

    Zece muncitori srilankezi ai Electroprecizia Săcele s-au intoxicat cu monoxid de carbon, după ce au încercat să se încălzească în containerul modular în care erau cazați
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Zece muncitori srilankezi ai Electroprecizia Săcele s-au intoxicat cu monoxid de carbon, după ce au încercat să se încălzească în containerul modular în care erau cazați

    8 decembrie 2023

    Zece cetățeni din Sri Lanka au ajuns săptămâna trecută la Urgență în Sulina, după ce au fost intoxicați cu monoxid…

    Administratie De Ovidiu Vacaru0

    Câinii latră, caravana trece. Președintele Consiliului de Administrație de la Aeroportul Brașov rămâne pe funcție, pentru că punctul privind demiterea lui nu a intrat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de astăzi

    8 decembrie 2023

    În ședința extraordinară de vineri a Consiliului Județean Brașov, la punctul 8 din ordinea de zi (anunțată la începutul săptămânii)…

    Ultimele Știri Adăugate
    O fată de 20 de ani a murit în urmă cu puțin timp într-un accident rutier care a avut loc lângă Făgăraș

    O fată de 20 de ani a murit în urmă cu puțin timp într-un accident rutier care a avut loc lângă Făgăraș

    Social 9 decembrie 2023
    Polițiștii brașoveni au ieșit vineri la „vânătoare” de șoferi indiciplinați și de comercianți necinstiți. Au aplicat amenzi în valoare de 65.000 de lei

    Polițiștii brașoveni au ieșit vineri la „vânătoare” de șoferi indiciplinați și de comercianți necinstiți. Au aplicat amenzi în valoare de 65.000 de lei

    Social 9 decembrie 2023
    Bărbați agresivi, reclamați de vecini și partenere. Polițiștii au decis să-i țină departe de victime

    Bărbați agresivi, reclamați de vecini și partenere. Polițiștii au decis să-i țină departe de victime

    Social 9 decembrie 2023

    Accident în Brașov : mașină a unei școli de șoferi, izbită de un stâlp, în cartierul Tractorul. 3 oameni accidentați

    Social 9 decembrie 2023

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • ROMANIA la Agenția de Investigare Feroviară a deschis o anchetă în cazul pantografului rupt care a rănit trei tinere la Azuga
    • Carmen la A candidat singur și a ieșit pe locul doi: Singurul candidat la postul de manager al Spitalului Județean Brașov a fost respins pentru că nu a reușit să obțină nici măcar nota 7
    • GazarPro la Accident în Brașov : mașină a unei școli de șoferi, izbită de un stâlp, în cartierul Tractorul. 3 oameni accidentați
    • Dana ar la Americanii de la Benchmark Electronics au ajuns la afaceri de peste 160 de milioane de euro în fabrica de la Ghimbav
    Alte Știri Brașov
    Bărbați agresivi, reclamați de vecini și partenere. Polițiștii au decis să-i țină departe de victime

    Bărbați agresivi, reclamați de vecini și partenere. Polițiștii au decis să-i țină departe de victime

    9 decembrie 2023

    Accident în Brașov : mașină a unei școli de șoferi, izbită de un stâlp, în cartierul Tractorul. 3 oameni accidentați

    9 decembrie 2023
    Ministrul Muncii, despre creşterea pensiilor: De la 1 ianuarie avem o majorare a pensiilor tuturor românilor cu 13,8%

    Ministrul Muncii, despre creşterea pensiilor: De la 1 ianuarie avem o majorare a pensiilor tuturor românilor cu 13,8%

    9 decembrie 2023
    Mersul Trenurilor 2023-2024 intră în vigoare mâine. CFR Călători se laudă cu peste 40 de vagoane modernizate care pot să circule cu 200 km/h, dar limita de viteză pe căile ferate din România este de 160 km/h

    Mersul Trenurilor 2023-2024 intră în vigoare mâine. CFR Călători se laudă cu peste 40 de vagoane modernizate care pot să circule cu 200 km/h, dar limita de viteză pe căile ferate din România este de 160 km/h

    9 decembrie 2023
    Litoral Romania 2023

    Bucură-te de soare, mare și distracție pe litoralul românesc! Pe ZileȘinopti.ro găsești cele fresh informați. Descoperă cele mai frumoase plaje, atracții turistice și evenimente din stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

    • Evenimente Litoral
    • Plaje Litoral
    • Restaurante Litoral
    • Cafenele Litoral
    • Baruri, Puburi, Cluburi Litoral
    OPPENHEIMER 2023

    Citește totul despre filmul OPPENHEIMER. Vezi Trailer Oficial și alte documentare, Interviuri cu Actorii Principali.

    • Filmul Oppenheimer

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Tastați mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați Esc pentru a anulare.