Construirea unei case reprezintă un proiect mare, ce necesită un plan bine punctat încă înainte de a începe demararea oricăror pași. De la alegerea unui antreprenor general, a unui inginer structural, până la selectarea materialelor și finisajelor, sunt o mulțime de factori asupra cărora trebuie să vă concentrați. De asemenea, perioada din an în care construiți, poate juca un rol important în realizarea proiectului într-o perioadă de timp stabilită.
Planificarea bugetului și alegerea unei firme de construcții
Un proiect de casă este o modalitate excelentă de a economisi bani, de a deveni creativ și de a face ceva unic sau util. Când porniți dezvoltarea unui proiect de casă, există anumite lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a începe. În primul rând, veți avea nevoie de un buget alocat, cât mai realist. Dacă știți cât vreți să cheltuiți, veți ști ce vă puteți permite și unde să căutați oferte.
Platforma Wilio vă pune la dispoziție specialiști în domeniul construcțiilor, care să vă ajute în finalizarea proiectului. Solicitați câteva oferte pentru proiecte case la cheie pret și alegeți varianta care se potrivește bugetului și nevoilor dumneavoastră. Este important să apelați la ajutor profesionist, întrucât un proces de o asemenea anvergură, reprezintă un proces important.
O casă la cheie reprezintă cea mai bună alegere, deoarece, ca și viitor proprietar, nu trebuie să vă faceți griji de absolut nimic. Pentru acest lucru, va trebui să stabiliți un buget cuprins între 7 650 300,00 Lei/m2 și 11 340 000,00 Lei/m2. Prețurile pot varia însă de complexitatea proiectului.
Alegeți materialele de construcții
Materialele de construcții sunt necesare pentru construirea unei case. Există diverse tipuri de materiale de construcție disponibile astăzi, inclusiv blocuri de beton, cărămizi, lemn și altele. Fiecare material are propriile sale avantaje și dezavantaje. În calitate de proprietar, trebuie să cunoașteți informații despre aceste materiale, înainte de a începe să vă construiți propria casă. Aici intervin specialiștii, care vă pot ajuta să luați decizia potrivită.
Stabiliți proiectul casei
Proiectele sunt o excelentă oportunitate pentru ca proprietarii de case să lucreze împreună. Când planificați proiectul de casă, trebuie să luați în considerare diferite lucruri, cum ar fi necesitatea spațiilor interioare, dimensiunile lor, în funcție de nevoile fiecărui membru al familiei.
Obțineți toate avizele necesare demarării construcției
Este important să luați în considerare obținerea avizelor înainte de a începe construcția casei. În funcție de locul proiectului, va fi nevoie să mergeți la primărie, pentru a obține toate avizele de care aveți nevoie. În acest fel, vă asigurați că viitoarea construcție va îndeplini toate reglementările legale.
De asemenea, avizele de la primărie vor fi necesare și pentru a demara procedurile pentru contractarea furnizorilor de utilități, precum gaze naturale, energie electrică sau apă și canalizare.
Amenajarea spațiului și elaborarea designului
Asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru întregul proiect și nu depășiți bugetul. Acordați-vă timp pentru a vă defini proiectul, înainte de a începe să-l construiți. Decideți câte ferestre aveți nevoie, uși, delimitări de spațiu, amenajarea bucătăriei și a băilor. Nu uitați de sistemul electric pentru corpurile de iluminat și prize. După finalizarea construcției și aplicarea finisajelor, va fi mai dificilă trasarea cablurilor pentru prize sau sisteme de iluminat.
Construirea unei case fără necesitățile de bază este inutilă și vă puteți confrunta ulterior cu o mulțime de probleme. Planificați întotdeauna din timp pentru a evita orice confuzie în viitor. Odată ce aveți toate necesitățile de bază, puteți construi și decora casa după bunul plac. (P)