
Autogara 3 din Craiter a rămas fără obiect de activitate odată cu reducerea liniilor de transport operate de către diverse societăți de profil atât în județ, cât și interjudețean, astfel că proprietarul acesteia, omul de afaceri Constantin Codreanu, a decis să-i dea o nouă utilitate. Unul dintre cele mai mari lipsuri de care s-au plâns locuitorii din Craiter și Triaj a fost o piață, astfel că omul de afaceri a decis să refuncționalizeze spațiul și să amenajeze o astfel de facilitate în locul vechilor peroane.
Acesta a precizat că investiția totală în amenajarea pieței va depăși 2,5 milioane de lei, pentru început, fiind aduse 100 de structuri modulare, care ar urma să fie racordate la utilități și utilizate atât ca spații de vânzare, cât și de depozitare pentru legume-fructe în momentul în care se va obșine aprobarea pentru funcționare. Containerele sunt produse de către o firmă din portofoliul omului de afaceri.
„Deocamdată, am depozitat aceste structuri modulare în curtea autogării, și am început demersurile la Primăria Brașov pentru a autoriza din punct de vedere urbanistic amenajarea acestei piețe. Este un proiect de suflet, ca de altfel și ridicarea bisericii din cartierul Florilor, pe care acum, la vârsta de 73 de ani, vreau să le duc la bun sfârșit, astfel încât apoi să mă pot retrage în viața monahală. Sper ca lunile următoare să avem toate documentațiile necesare și să putem deschide piața”, ne-a declarat Constantin Codreanu, care este și preot și a înființat o mănăstire în zona Oituz.
Spații de cazare în incinta vechii autogări
Mai mult, și interiorul clădirii fostei autogări a fost recompartimentat și modernizat pentru a se asigura spații de cazare pentru comercianți. După cum a precizat Constantin Codreanu, piața va fi deschisă exclusiv pentru producători, aceștia urmând să aibă afișat la loc vizibil datele de identificare și certificatele de producător, astfel încât și prețurile să fie accesibile și să fie evitată specula care s-a practic în ultimii ani prin piețele din Brașov, fie ele administrate de municipalitate sau private. „Trebuie să fie o piață cu prețuri echitabile, astfel încât și producătorul și cumpărătorul să aibă de câștigat”, a punctat omul de afaceri.
Și Primăria Brașov și-a propus investiții în amenajarea unor astfel de noi funcțiuni în zonele deficitare la acest capitol însă, deocamdată, nu au fost fonduri suficiente, în plan pentru anul acesta fiind modernizarea actualelor piețe agro-alimentare din oraș.
