Close Menu
    Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov
    Home»Sănătate»Lupta împotriva cancerului atât la nivel european, cât și național, beneficiază de instrumente financiare fără precedent. Ce fonduri pot accesa spitalele oncologice și cele județene

    Lupta împotriva cancerului atât la nivel european, cât și național, beneficiază de instrumente financiare fără precedent. Ce fonduri pot accesa spitalele oncologice și cele județene

    0
    By Laura Nilescu Gal on 19 iulie 2022 Sănătate, Stiri Brasov, Știri Naționale
    Share
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Lupta împotriva cancerului atât la nivel european, cât și național, beneficiază de instrumente financiare fără precedent. Ce fonduri pot accesa spitalele oncologice și cele județene

    Lupta împotriva cancerului, atât la nivel european, cât și național, beneficiază de instrumente financiare fără precedent. Cele trei instrumente europene (Planul European de Combatere a Cancerului, Misiunea pentru Cancer din cadrul Orizont Europa și programul EU4Health) finanțează în mod direct acțiunile în oncologie. La nivel național vor exista sume importante de bani alocate oncologiei prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și prin Programul Operațional Sănătate (POS), gestionat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

    Unitățile medicale (atât cele oncologice, cât și spitalele județene) vor putea accesa fonduri semnificative prin intermediul proiectelor depuse, au explicat participanții la dezbaterea „Oportunități de finanțare pentru investiții în oncologie”, organizată, în cadrul proiectului „Împreună Învingem Cancerul”, de revista Politici de Sănătate cu sprijinul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM). La eveniment au participat medici specialiști în oncologie medicală și hematologie, manageri și directori medicali ai institutelor de oncologie și ai spitalelor județene, precum și reprezentanți ai consiliilor județene, potențiali beneficiari.

    Instrumente europene de finanțare

    Cercetarea, inovarea, tehnologia și controlul cancerului sunt finanțate prin programul Orizont Europa și Misiunea pentru Cancer, dar și prin Europa Digitală, Instrumentul Euratom sau instrumentul de finanțare interregională a investițiilor în inovare (Interregional Innovation Investments funding instrument), notează hotnews.ro.

    Potrivit europarlamentarului Cristian Bușoi, președinte al Comisiei pentru Industrie, cercetare și energie (ITRE) și al Intergrupului de luptă împotriva cancerului, în momentul de față există cinci linii de finanțare deschise cu termen final pe 7 septembrie.

    Citește și:

    Comprest va marca drumurile județene din jurul municipiului Brașov, în schimbul a 3,5 milioane de lei

    Profesorul brașovean Cătălin Ciupală critică subiectele de la matematică din cadrul examenului de BAC: „Zero relevanță, nicio legătură cu viața reală, nicio legătură cu competențele din programă”

    Brașovenii, în topul românilor care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice, în contextul scumpirii energiei de la 1 iulie. Cât costă un sistem complet

    „HORIZON-MISS-2022-CANCER-01-03 (Pragmatic clinical trials to optimise treatments for patients with refractory cancers) este o cercetare focusată pe alegerea pragmatică a studiilor clinice în tratarea pacienților cu orice tip de cancer refractar, la orice vârsta și în orice stadiu. HORIZON-MISS-2022-CANCER-01-04 (Towards the creation of a European Cancer Patient Digital Centre) are ca scop crearea Platformei digitale a unui Centru european digital pentru cancer la care să aibă acces atât pacienții, cât și cercetătorii și medicii. HORIZON-MISS-2022-CANCER-01-02 (Strengthening research capacities of Comprehensive Cancer Infrastructures) este o cercetare referitoare la infrastructuri existente sau necesare, naționale sau regionale care oferă resurse și servicii pentru a sprijini, a îmbunătăți și a integra îngrijirea cancerului, cercetarea, formarea profesioniștilor din domeniul îngrijirii și educația pentru pacienții cu cancer, supraviețuitorii și familiile/îngrijitorii. Prin linia de finanțare HORIZON-MISS-2022-CANCER-01-05 (Establishing of national cancer mission hubs and creation of network to support the Mission on Cancer), în fiecare stat membru și în fiecare țară asociată va fi înființat un hub național al misiunii pentru cancer care va functiona pe toata durata Misiunii, cu o primă fază de implementare de trei ani. Cea de- a 5-a linie – HORIZON-MISS-2022-CANCER-01-01 (Improving and upscaling primary prevention of cancer through implementation research) va finanța cercetări care vor identifica și aborda barierele ce împiedică adoptarea și implementarea programelor de prevenție efectivă. De asemenea, programele de prevenire primară a cancerului ar trebui adaptate nevoilor particulare ale populațiilor țintă, ținând cont de condițiile socio-economice, culturale și geografice. Instrumentele digitale și seturile de date pot fi parte integrantă a proiectului”, a explicat europarlamentarul român.

    Programul de sănătate EU4Health poate finanța acțiuni ce implementează politici europene existente sau acțiuni ce pregătesc, împreună cu statele membre, lansarea de noi inițiative. EU4Health include și sprijinirea acțiunilor de îmbunătățire a supravegherii, diagnosticării și tratamentului bolilor transmisibile și netransmisibile, în special a cancerului și a cancerului pediatric. Programul permite finanțarea de acțiuni specifice în lupta împotriva cancerului, mai ales a acțiunilor incluse în Planul european de combatere a cancerului lansat în 2021, dar și a unor acțiuni propuse de statele membre, conform celor agreate în regulamentul UE pentru Sănătate. Bugetul EU4Health pentru perioada 2021-2027 este de 5,3 miliarde de euro, iar programul de lucru 2022 are alocate 835,3 milioane de euro (din care 17,6% pentru cancer).

    Toate apelurile pentru programul Eu4Health 2021 au fost publicate. Dintre cele relevante pentru lupta împotriva cancerului, vor fi deschise în toamna acestui an două apeluri competitive sub programul anual 2022. Unul este destinat acțiunilor pentru prevenirea cancerului și altor boli netransmisibile, cu un buget de 11 milioane euro, iar altul este pentru finanțarea etapei a doua a programului de instruire între specialități, cu un buget de 7 milioane euro.

    Parteneriat public-privat

    INNOVATIVE HEALTH INITIATIVE (IHI) este o inițiativă europeană focalizată pe proiecte de cercetare, cancerul ocupând o parte importantă. Este cel mai mare parteneriat public-privat între Uniunea Europeană, reprezentată de Comisia Europeană, și industriile farmaceutică și de biotehnologii inovatoare și, de asemenea, este continuatorul programului Innovative Medicines Initiative. Partenerii sunt COCIR – asociație internațională focalizată pe imagistică și radioterapie, EFPIA (inclusiv Vaccines Europe), EuropaBio, MedTech, specializate pe biotehnologie și echipamente medicale.

    „Pentru perioada 2021-2027, această inițiativă are un buget de 2,4 miliarde de euro repartizate astfel: o finanțare de 1,3 miliarde de euro din partea Comisiei Europene prin programul Orizont Europa, un miliard de la partenerii mari din industria farmaceutică și 200 milioane de euro de la alți parteneri. În rândul membrilor desemnați de statele membre IHI, România este reprezentată de dr. Ștefan Busnatu, consilier al ministrului Sănătății și prodecan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București”, a afirmat dr. Ioana Bianchi, director Relații Externe în cadrul ARPIM.

    Dintre proiectele în curs, care au fost lansate pe data de 28 iunie 2022 și au termen limită de depunere 20 septembrie a.c, două se referă strict la cancer (imagistică, tratament și oncologie personalizată) și dispun de o finanțare totală de 80 milioane euro.

    Programul Operațional de Sănătate, depus în varianta finală la Comisia Europeană

    Programul Operațional de Sănătate (POS) a fost deja depus la Comisia Europeană. Programul este aliniat inițiativelor europene de elaborare a Planului European de Combatere a Cancerului și încorporează acum, pe domeniile pe care le finanțează, întreg lanțul de servicii, de la măsuri de prevenție, diagnostic și tratament până la partea de paliație. O prioritate, dar și o condiție obligatorie a POS, a reprezentat-o integrarea serviciilor medicale, astfel încât pacienții să beneficieze de un parcurs continuu, nefragmentat, pe toată durata procesului medical.

    „Pentru diagnostic și tratament, Programul va aloca sume considerabile pentru investițiile în infrastructură și dotări, dar și măsuri de tip FSE+. În prioritatea 1 avem investiții în infrastructura publică a unităților sanitare, dar doar a celor care desfășoară activități medicale de tip ambulatoriu. Aici vor fi unitățile sanitare care vor implementa programul de screening populațional. Va exista o alocare substanțială, de aproximativ 200 milioane de euro (alocare de tip apel de proiecte cu o competiție între potențialii beneficiari). La prioritatea 2 sunt finanțări pentru domeniul de paliație – masterplanurile regionale de servicii medicale ar trebui să evidențieze exact județele unde nu există un astfel de centru, iar Programul de Sănătate trebuie să direcționeze finanțarea cu precădere către acestea. Finanțarea este de aproximativ 40-50 milioane de euro. În prioritatea 3, pe partea de FEDR, sunt prevăzute investiții în centrele regionale de genetică și în laboratoarele de anatomie patologică. Pe partea de măsuri soft FSE+ vor continua programele de screening populațional, finanțate până acum la nivel de proiecte-pilot prin Programul Operațional Capital Uman (programul de screening pentru cancer de col uterin, cancer mamar și cancer colorectal”, a explicat Dan Dumitrescu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

    PNRR – 2,5 miliarde de euro pentru resurse umane, infrastructură și îmbunătățirea serviciilor medicale

    Datele ne arată că aproximativ 40% din cancere pot fi prevenite, iar în acest sens este esențial screeningul și accesul la un diagnostic precoce. „Pentru acestea e nevoie de o infrastructură în care să se desfășoare toate aceste ample acțiuni. Tocmai aici ne va ajuta PNRR, care va veni cu o importantă contribuție la dezvoltarea infrastructurii, atât spitalicești, cât și la nivel de medicină primară. Vor exista investiții importante în sectorul prespitalicesc – vom avea posibilitatea de a dota peste 3000 de cabinete de medicină de familie. Există și numeroase acțiuni legate de screening, caravane mobile, centre comunitare, toate acestea creând condițiile necesare pentru a implementa ample activități de prevenire și diagnostic precoce a cât mai multor cancere”, a afirmat dr. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

    În fiecare jalon al Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) există obiective de investiții dedicate, într-o oarecare măsură, și pacienților oncologici. PNRR este un program complex, care își propune să atingă atât segmentul resurselor umane, cel al mecanismelor de finanțare, a serviciilor de sănătate, cât și segmentul investițiilor în infrastructura de sănătate și dotarea cu echipamente a segmentelor prespitalicești și spitalicești, în valoare totală de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

    „PNRR este structurat în două mari componente: Reforme și Investiții. Capitolul de reforme este compus din Reforma I, care se referă la dezvoltarea capacității pentru gestionarea fondurilor publice din sănătate, noi mecanisme de plată a serviciilor etc. Reforma II își propune dezvoltarea unei noi agenții pentru infrastructura de sănătate (ANDIS), care va monitoriza și va implementa spitalele regionale în prima fază și, ulterior, alte zone de infrastructură sanitară. Reforma III are ca obiectiv dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate. Investițiile în sănătate cuprind atât zona prespitalicească, unde discutăm despre cabinetele medicilor de familie, ambulatorii, centre comunitare integrate, caravane mobile de screening și cabinete de planning familial, cât și în zona spitalicească, unde principalele obiective de investiții sunt în construirea de noi unități publice spitalicești și dotarea cu echipamente medicale de înaltă performanță, dezvoltarea și extinderea compartimentelor și a secțiilor de terapie intensivă neonatală și dotarea cu echipamente specifice a unităților publice spitalicești în vederea reducerii infecțiilor nosocomiale”, potrivit asist. univ. dr. Alexandru Rogobete, consilier al ministrului Sănătății.

    Prin reforma managementului serviciilor de sănătate (cu un buget disponibil de peste 25 milioane de euro) se dorește o îmbunătățire a dezvoltării personalului din managementul spitalelor și nu numai, crearea unor parcursuri profesionale clare, modificări legislative în ceea ce privește perfecționarea continuă a managementului în serviciile de sănătate. Dezvoltarea resurselor umane din sănătate (cu un buget de aproape 54 milioane de euro) este focusată atât pe personalul existent, cât și pe cel viitor. În ceea ce privește investițiile în dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, acestea se ridică la aproape 2,27 miliarde de euro.

    De la infrastructură la acreditare internațională

    În domeniul oncologiei, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a demarat, împreună cu Societatea Germană de Cancer, un proiect prin care se standardizează circuitul pacientului, modul în care este el îngrijit, modul în care colaborează multiplele specialități implicate în acest act medical atât de complex.

    „Societatea Germană de Cancer a dezvoltat acest proces de standardizare a îngrijirilor pornind, desigur, de la standardizarea aspectului medical, tehnic, al îngrijirii pacienților prin elaborarea de ghiduri, dar și a indicatorilor de calitate a îngrijirilor din diverse centre oncologice. Aceste obiective finale au fost realizate prin certificarea centrelor oncologice. Acest proces de certificare înseamnă mai multe etape, având ca obiective realizarea rețelei de specialiști, de specializări calificate, și a modului de comunicare interdisciplinară între instituții care să acopere întregul lanț de îngrijire pentru pacientul oncologic. Societatea germană de oncologie are în evidență peste 140 de centre oncologice și 1122 de centre de cancer de organ. În fiecare an, peste 275.000 de pacienți cu un diagnostic primar de cancer sunt tratați. Centrele acreditate de Societatea germană de cancer sunt localizate în șase țări și reprezintă cel mai bine implementat program pentru oncologie din Europa. Putem acum să ne raliem la această inițiativă pentru a înregistra un progres major în organizare, în relaționarea interspecialități și, în final, în calitatea îngrijirii pacienților”, a anunțat prof. dr. Dorel Săndesc, președintele Comisiei de anestezie și terapie intensivă din Ministerul Sănătății.

    Share. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram
    Previous ArticleExpoziția de fotografie a cunoscutului Florin Ghioca, vernisată la Brașov, în cadrul Festivalului Săptămâna Comediei. Va putea fi vizitată în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu până pe 24 iulie
    Next Article 500 de milioane de euro, bugetul pentru împăduriri. Ministrul Mediului a anunţat lansarea a două ghiduri pentru împăduriri şi reîmpăduriri în cadrul PNRR
    Laura Nilescu Gal
    • Website
    • Facebook

    Add A Comment
    Leave A Reply Cancel Reply

    Alte stiri similare

    Daniel Gligoraș, care a dat în judecată Compania Apa pentru că a fost „demis” ilegal și cere despăgubiri de 400.000 de euro, s-a înscris în lupta pentru ocuparea funcției de director general al societății. Dacă va ajunge director se va afla în poziția în care să oprească procesul și să își achite despăgubirile
    Economie By Ovidiu Vranceanu0

    Daniel Gligoraș, care a dat în judecată Compania Apa pentru că a fost „demis” ilegal și cere despăgubiri de 400.000 de euro, s-a înscris în lupta pentru ocuparea funcției de director general al societății. Dacă va ajunge director se va afla în poziția în care să oprească procesul și să își achite despăgubirile

    18 iunie 2025

    Daniel Gligoraș, city-managerul orașului Râșnov, și-a depus dosarul de candidatură pentru funcția de director general al Companiei Apa Brașov. În…

    Comprest va marca drumurile județene din jurul municipiului Brașov, în schimbul a 3,5 milioane de lei
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Comprest va marca drumurile județene din jurul municipiului Brașov, în schimbul a 3,5 milioane de lei

    18 iunie 2025

    Consiliul Judeţean Braşov a atribuit contractul de execuţie a lucrărilor privind siguranţa rutieră pe drumurile județene din administrarea Consiliului Județean…

    Afacerile Premium Aerotec, în creștere anul trecut. Profitul fabricii de la Ghimbav s-a apropiat de 50 de milioane de lei
    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Afacerile Premium Aerotec, în creștere anul trecut. Profitul fabricii de la Ghimbav s-a apropiat de 50 de milioane de lei

    18 iunie 2025

    Premium Aerotec, companie membră a grupului Airbus, a raportat pentru 2024 o cifră de afaceri de aproximativ 617,9 milioane de lei…

    Profesorul brașovean Cătălin Ciupală critică subiectele de la matematică din cadrul examenului de BAC: „Zero relevanță, nicio legătură cu viața reală, nicio legătură cu competențele din programă”
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Profesorul brașovean Cătălin Ciupală critică subiectele de la matematică din cadrul examenului de BAC: „Zero relevanță, nicio legătură cu viața reală, nicio legătură cu competențele din programă”

    18 iunie 2025

    Profesorul de Matematică, Ciupală Cătălin, de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, a criticat, la emisiunea InfoEdu de la TVR Info, subiectele…

    64 de grădinițe, școli și licee din Brașov vor avea echipamente IT și mobilier nou de anul școlar viitor. Instalarea acestora a început
    Administratie By Ionuț Dincă0

    64 de grădinițe, școli și licee din Brașov vor avea echipamente IT și mobilier nou de anul școlar viitor. Instalarea acestora a început

    18 iunie 2025

    După cum anunțase primarul George Scripcaru, încă de la dezbaterea publică a proiectului de buget, în această perioadă, Primăria Brașov…

    Brașovenii, în topul românilor care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice, în contextul scumpirii energiei de la 1 iulie. Cât costă un sistem complet
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Brașovenii, în topul românilor care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice, în contextul scumpirii energiei de la 1 iulie. Cât costă un sistem complet

    18 iunie 2025

    Confruntați cu scumpiri anunțate în sectorul energiei, tot mai mulți români caută soluții pentru a-și stabiliza facturile și a deveni…

    Programul Rabla pentru persoane fizice a fost suspendat astăzi, pe durată nedeterminată. Sesiunea din acest an trebuia să înceapă mâine, 19 iunie
    Economie By Biz Brasov0

    Programul Rabla pentru persoane fizice a fost suspendat astăzi, pe durată nedeterminată. Sesiunea din acest an trebuia să înceapă mâine, 19 iunie

    18 iunie 2025

    Administraţia Fondului de Mediu anunţă că suspendă derularea programelor de finanţare, inclusiv lansarea sesiunii Rabla pentru persoane fizice, până la…

    „Bucurie în Mișcare”, cel mai important program dedicat promovării sportului de masă din România, ajunge la Râșnov: Programul cuprinde, printre altele, demonstrații de dans modern, drumeții, atelier de majorete, karate treasure hunt și antrenamente de fitness
    Social By Laura Nilescu Gal0

    „Bucurie în Mișcare”, cel mai important program dedicat promovării sportului de masă din România, ajunge la Râșnov: Programul cuprinde, printre altele, demonstrații de dans modern, drumeții, atelier de majorete, karate treasure hunt și antrenamente de fitness

    18 iunie 2025

    „Bucurie în mișcare”, cel mai important program dedicat promovării sportului de masă din România, a ajuns la a XII-a ediție…

    Brandul elvețian de echipamente sportive, Mammut, și-a anunțat intrarea în România
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Brandul elvețian de echipamente sportive, Mammut, și-a anunțat intrarea în România

    18 iunie 2025

    Brandul elvețian Mammut, specializat în echipamente, încălțăminte și îmbrăcăminte pentru sporturi de exterior, escaladă, alpinism și sporturi de iarnă, va…

    Infractori de mici: doi tineri brașoveni, prinși de jandarmi după ce au spart o mașină abandonată. Aveau și droguri asupra lor
    Social By Biz Brasov0

    Infractori de mici: doi tineri brașoveni, prinși de jandarmi după ce au spart o mașină abandonată. Aveau și droguri asupra lor

    18 iunie 2025

    În această dimineață, în timp ce se afla în misiune menținere a ordinii publice în municipiul Brașov, un echipaj al…

    BCR, o nouă opțiune de plată online mai rapidă pentru clienți, exclusiv în aplicația George. Soluția este disponibilă, începând de astăzi
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    BCR, o nouă opțiune de plată online mai rapidă pentru clienți, exclusiv în aplicația George. Soluția este disponibilă, începând de astăzi

    18 iunie 2025

    Soluția de plată „Click to Pay”(plăți fără introducerea datelor cardului) dezvoltată de Mastercard, disponibilă acum la BCR. Este prima bancă…

    Ministrul de Finanțe: „Cel târziu mâine dimineaţă va fi gata pachetul fiscal/ Astăzi, coaliţia va trebui să se uite pe el şi să ia decizia finală”
    Economie By Biz Brasov0

    Ministrul de Finanțe: „Cel târziu mâine dimineaţă va fi gata pachetul fiscal/ Astăzi, coaliţia va trebui să se uite pe el şi să ia decizia finală”

    18 iunie 2025

    Ministrul interimar al Finanţelor, Tanczos Barna, a declarat, miercuri, înaintea unei noi runde de negocieri, că cel târziu joi dimineaţă…

    Accident rutier în care sunt implicate 3 autovehicule, pe Calea Feldioarei din Brașov. Un copil și un adult primesc îngrijiri medicale
    Social By Biz Brasov0

    Accident rutier în care sunt implicate 3 autovehicule, pe Calea Feldioarei din Brașov. Un copil și un adult primesc îngrijiri medicale

    18 iunie 2025

    Salvatorii de la SMURD Brașov au fost anunțați în urmă cu puțin timp cu privire la producerea unui accident rutier…

    „Purtam ie cu mândrie”- duminică, pe aleea pietonală din Coresi. Ziua Universală a Iei este marcată la Brașov cu paradă de ii, ateliere pentru copii, muzică live și piața volantă Romo
    Cultură By Biz Brasov0

    „Purtam ie cu mândrie”- duminică, pe aleea pietonală din Coresi. Ziua Universală a Iei este marcată la Brașov cu paradă de ii, ateliere pentru copii, muzică live și piața volantă Romo

    18 iunie 2025

    Pe 24 iunie, an de an, în România şi în comunităţile româneşti din întreaga lume este marcată Ziua Universală a…

    O tânără și un tânăr care au condus „prăfuiți” s-au ales cu dosare penale după ce analizele au confirmat prezența drogurilor în organism
    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    O tânără și un tânăr care au condus „prăfuiți” s-au ales cu dosare penale după ce analizele au confirmat prezența drogurilor în organism

    18 iunie 2025

    Polițiștii din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează cercetări în cadrul dosarelor penale pe care l-au deschis, după ce au…

    Acces întârziat la tratamente: Pacienții români așteaptă, în medie, 460 de zile ca să primească medicamentele inovatoare compensate
    Sănătate By Laura Nilescu Gal0

    Acces întârziat la tratamente: Pacienții români așteaptă, în medie, 460 de zile ca să primească medicamentele inovatoare compensate

    18 iunie 2025

    Pacienții români pot primi medicamente inovatoare compensate, în medie, abia după 460 de zile de la momentul în care au…

    CNAS explică cum pot fi asigurați la „Sănătate” cei care au doar venituri din drepturi de autor, asocieri, chirii și activități agricole, după ce în spațiul public au apărut informații inexacte
    Sănătate By Ionuț Dincă0

    CNAS explică cum pot fi asigurați la „Sănătate” cei care au doar venituri din drepturi de autor, asocieri, chirii și activități agricole, după ce în spațiul public au apărut informații inexacte

    18 iunie 2025

    Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a precizat că, pentru obținerea calității de asigurat în domeniul asigurărilor de sănătate…

    Dino Parc Râșnov aniversează 10 ani de la deschidere prin activități speciale: Ateliere de creație, pictură pe față, concursuri cu premii surpriză
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Dino Parc Râșnov aniversează 10 ani de la deschidere prin activități speciale: Ateliere de creație, pictură pe față, concursuri cu premii surpriză

    18 iunie 2025

    Dino Parc Râșnov împlinește 10 ani de când și-a deschis porțile și în perioada 21-22 iunie 2025 îi invită pe…

    Starea de sănătate a lui Ion Iliescu s-a agravat, „ca urmare a progresiei bolii de bază” / Fostul președinte are cancer pulmonar
    Politica By Biz Brasov0

    Starea de sănătate a lui Ion Iliescu s-a agravat, „ca urmare a progresiei bolii de bază” / Fostul președinte are cancer pulmonar

    18 iunie 2025

    Starea de sănătate a fostului președinte Ion Iliescu s-a agravat, “ca urmare a progresiei bolii de bază”, au anunțat miercuri…

    VIDEO Skatepark-ul de la podul Fartec prinde contur. Peste 5.000 de tineri brașoveni își doresc acest loc destinat activităților sportive
    Social By Biz Brasov1

    VIDEO Skatepark-ul de la podul Fartec prinde contur. Peste 5.000 de tineri brașoveni își doresc acest loc destinat activităților sportive

    18 iunie 2025

    Skatepark-ul de la Fartec este un proiect inițiat de tinerii brașoveni pasionați de skate, care au strâns peste 5000 de…

    Ultimele Știri Adăugate
    Daniel Gligoraș, care a dat în judecată Compania Apa pentru că a fost „demis” ilegal și cere despăgubiri de 400.000 de euro, s-a înscris în lupta pentru ocuparea funcției de director general al societății. Dacă va ajunge director se va afla în poziția în care să oprească procesul și să își achite despăgubirile

    Daniel Gligoraș, care a dat în judecată Compania Apa pentru că a fost „demis” ilegal și cere despăgubiri de 400.000 de euro, s-a înscris în lupta pentru ocuparea funcției de director general al societății. Dacă va ajunge director se va afla în poziția în care să oprească procesul și să își achite despăgubirile

    Economie 18 iunie 2025
    Comprest va marca drumurile județene din jurul municipiului Brașov, în schimbul a 3,5 milioane de lei

    Comprest va marca drumurile județene din jurul municipiului Brașov, în schimbul a 3,5 milioane de lei

    Stiri Brasov 18 iunie 2025
    Afacerile Premium Aerotec, în creștere anul trecut. Profitul fabricii de la Ghimbav s-a apropiat de 50 de milioane de lei

    Afacerile Premium Aerotec, în creștere anul trecut. Profitul fabricii de la Ghimbav s-a apropiat de 50 de milioane de lei

    Stiri Brasov 18 iunie 2025
    Profesorul brașovean Cătălin Ciupală critică subiectele de la matematică din cadrul examenului de BAC: „Zero relevanță, nicio legătură cu viața reală, nicio legătură cu competențele din programă”

    Profesorul brașovean Cătălin Ciupală critică subiectele de la matematică din cadrul examenului de BAC: „Zero relevanță, nicio legătură cu viața reală, nicio legătură cu competențele din programă”

    Stiri Brasov 18 iunie 2025

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Bigbrader la VIDEO Skatepark-ul de la podul Fartec prinde contur. Peste 5.000 de tineri brașoveni își doresc acest loc destinat activităților sportive
    • Viorica la Primăria vrea să suspende autorizațiile pentru câțiva afaceriști imobiliari din Tractorul până când se vor conforma regulii prin care sunt obligați să amenajeze străzile de acces. Fosta administrație a municipiului a emis certificate de edificare pentru o serie de blocuri, fără ca dezvoltatorii să țină cont de amenajarea părții carosabile
    • Sil la Primăria vrea să instaleze semafoare „radar” pe strada Lungă. La Gară și Gemenii este luată în calcul reconfigurarea „zebrelor”, astfel încât semafoarele să poată funcționa fără a mai exista riscul blocării intersecțiilor
    • Razvan la Primăria vrea să instaleze semafoare „radar” pe strada Lungă. La Gară și Gemenii este luată în calcul reconfigurarea „zebrelor”, astfel încât semafoarele să poată funcționa fără a mai exista riscul blocării intersecțiilor
    Alte Știri Brașov
    Afacerile Premium Aerotec, în creștere anul trecut. Profitul fabricii de la Ghimbav s-a apropiat de 50 de milioane de lei

    Afacerile Premium Aerotec, în creștere anul trecut. Profitul fabricii de la Ghimbav s-a apropiat de 50 de milioane de lei

    18 iunie 2025
    Profesorul brașovean Cătălin Ciupală critică subiectele de la matematică din cadrul examenului de BAC: „Zero relevanță, nicio legătură cu viața reală, nicio legătură cu competențele din programă”

    Profesorul brașovean Cătălin Ciupală critică subiectele de la matematică din cadrul examenului de BAC: „Zero relevanță, nicio legătură cu viața reală, nicio legătură cu competențele din programă”

    18 iunie 2025
    64 de grădinițe, școli și licee din Brașov vor avea echipamente IT și mobilier nou de anul școlar viitor. Instalarea acestora a început

    64 de grădinițe, școli și licee din Brașov vor avea echipamente IT și mobilier nou de anul școlar viitor. Instalarea acestora a început

    18 iunie 2025
    Brașovenii, în topul românilor care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice, în contextul scumpirii energiei de la 1 iulie. Cât costă un sistem complet

    Brașovenii, în topul românilor care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice, în contextul scumpirii energiei de la 1 iulie. Cât costă un sistem complet

    18 iunie 2025
    Festivaluri & Evenimente 2024

    Festivaluri Romania din 2024 prezente în Ghidul Festivalurilor alcătuit de Zile și Nopți. Festivaluri sunt prezente în următoarele orașe:

    • Evenimente București
    • Evenimente Brașov
    • Evenimente Cluj-Napoca
    • Evenimente Timișoara
    • Evenimente Iași
    • Evenimente Constanța
    • Evenimente Sibiu
    • Evenimente Oradea

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.