În mai multe creșe din Brașov este grevă japoneză. Angajații protestează atât din cauza reducerilor salariale, cât și a faptului că numărul personalului se va reduce în următoarea perioadă.
„Azi, când am lasat copilul la creșă am avut neplăcuta surpriză de a constata că cei de la creșă au intrat în grevă japoneză. In ultimul timp am observat mai multe modificări ce țin de creșe si anume creșterea sumei pentru hrană pe care o dă părintele de la 5 la 12 lei pe zi. O crestere de 140% pentru aceleasi servicii. Acest lucru am înțeles că se datorează trecerii creșelor de la Consiliul Local la Ministerul Educației. Tot în baza acestei modificări am înțeles că personalul din creșe urmează să fie restructurat. Personalul de la creșa la care merge copilul meu este dedicat si își face treaba într-un mod profesionist. Probabil că dacă se va da afara din personal acest lucru nu va mai fi așa. Se pare ca trendul este să se plătească mult mai mult si să se ofere mult mai puțin. Se cunoaște situația creșelor în Brașov și anume ca nu s-au mai construit creșe și că sunt insuficiente. Probabil așa sprijină statul educația cetățenilor. Un cetățean educat aduce valoare unui stat și, din păcate în această direcție nu prea se fac pași în față, ba din contra”, a declarat un brașovean pentru Biz Brașov.
„Din păcate transformarea creșelor din unități de asistență socială în unități de educație timpurie antepreșcolară are o serie de efecte negative asupra funcționării creșelor din Brașov și din țară, atât în ceea ce privește reducerea personalului de îngrijire de la grupă, cât și în ceea ce privește reducerea salariilor și a sporurilor. Municipalitatea a semnalat, încă din faza de proiect, aceste situații atât în mod direct, la Ministerul Educației, cât și prin intermediul Asociației Municipiilor din România. În același timp, odată cu aceste modificări, Municipalitatea nu mai are dreptul de a reglementa funcționarea creșelor, atât în ceea ce privește statul de funcții, cât și nivelul de salarizare. Sperăm ca Ministerul Educației să mai analizeze încă o dată această transformare a creșelor și fie să facă modificările necesare conform propunerilor venite de la autoritățile locale, fie să permită o implicare mai mare a autorităților locale în ceea ce privește funcționarea creșelor”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.
Un comentariu
Dar de unde ar vrea brașovenii să se taie bani? De la cei ce chiar mai și muncesc, nu de la pensiile speciale, de la voucxherele de vacanță, de la cumularzi.
Sigur vor fi „restructurate” îngrijitoarele, femeile de serviciu.
Aaaa…. doar ca fapt divers: lumea credea că dezmățul din pandemie, cu tunurile, cu primele, cu restricțiile și altele, spre exemplu, nu-și vor arăta nota de plată? BA DA!!!
Lumea nu prea știe dar , ÎNCĂ, se mai dă prima de 85% pentru lucovid. DA; DA, ÎNCĂ SE MAI DĂ!
DECI, DE UNDE BANI? Uite de unde: de la viitorul copiilor/nepoților noștri!