
Viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu, susține, în contextul în care dezvoltatorii imobiliari se plâng de faptul că Primăria emite tot mai greu autorizațiile de construcție necesare noilor blocuri, că „cea dintâi datorie a administrației locale este să se asigure că cetățenii care vor locui în dezvoltările nou contruite vor avea acces la servicii de calitate, vor avea acces la infrastructură și vor fi respectați pe măsura banilor pe care îi dau pentru asta”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Mix Actual, moderată de Mircea Vălean.
„Să nu uităm, că sunt familii tinere, care se îndatorează uneori și pentru 30 de ani și care trebuie să aibă acces în 2022 la blocuri construite cum trebuie, la trotuare, la infrastructură educațională, la creșe, la grădinițe și la spații verzi. Avem deja exemple negative, avem Tractorul Nord, care s-a dezvoltat haotic așa cum bine știm. Toți dezvoltatorii care au venit cu proiecte cum trebuie, cu respect față de cumpărător, au beneficiat de colaboarea noastră și sprijinul nostru. Toți cei care nu înțeleg cum se fac de acum lucruile la Brașov, pentru aceia durează cât durează. Până vin cu proiecte care sunt conforme de Brașovul anului 2022″, a mai arătat Flavia Boghiu.
Viceprimarul Brașovului a enumerat și câteva din problemele care stau la baza blocării eliberării avizelor necesare – lipsa spațiilor verzi sau lipsa infrastructurii educaționale. „Atunci când vrei să construiești câteva sute de apartamente, în care vor locui câteva mii de persoane, despre care cum spuneam, sunt tineri majoritatea, care la rândul lor vor avea copii mici, ce vor avea nevoie să fie duși la creșe, grădinițe și așa mai departe… Deja școlile, grădinițele și creșele sunt suprapopulate, nu mai sunt locuri. Și atunci discuțiile cu dezvoltatorii sunt în vederea donării de teren către administrație în așa fel încât să putem construi pe ele creșe și grădinițe. Avem acum deja 3 creșe și 4 grădinițe în lucru, care sunt în diferite stadii ale proiectelor, care vor veni să suplimenteze lipsa despre care spuneam.”
Potrivit Flaviei Boghiu, o parte dintre dezvoltatori au înțeles necesitatea funcțiunilor sociale în cadrul unei dezvoltări imobiliare, dar că „cei care nu înțeleg încă și care se plâng de întârzieri vor trebui într-un final să înțeleagă că o colaborare cu primăria presupune să avem cu toții grijă de cei care vor locui în acele apartamente”.