Compania brașoveană Flashnet, alături de ENGIE North America, a câștigat un proiect de 309 milioane de dolari pentru asigurarea iluminatului inteligent în Washington DC. Acesta va fi asigurat cu 75.000 de contolere de iluminat stradal inteliLIGHT, soluția furnizată de compania brașoveană Flashnet.
Proiectul va reduce consumul de energie cu peste 50%, va îmbunătăți echitatea serviciilor și va extinde acoperirea Wi-Fi în cartierele deservite. Astăzi, Departamentul de Servicii de Întreținere al Districtului Columbia se bazează pe faptul că cetățenii vor contacta autoritățile pentru a indica zonele în care iluminatul funcționează deficitar. Iluminatul urban actual din Washington se bazează pe lămpi de sodiu vechi și consumatoare de energie, iar monitorizarea și controlul de la distanță nu sunt disponibile.
Consiliul local a aprobat recent un proiect de transformare a tuturor luminilor stradale din oraș la tehnologie LED eficientă din punct de vedere energetic, cu capabilități de monitorizare și control de la distanță. Proiectul intenționează să reducă consumul de energie cu peste 50%, să optimizeze operațiunile de întreținere și să facă comunitățile mai sigure și mai conectate.
Ca parte a consorțiului de implementare, ENGIE North America este antreprenorul care se ocupă de proiectare și construcție. EQUANS participă ca furnizor de servicii de iluminat pentru următorii 15 ani, cu Flashnet ca furnizor de soluții de iluminat inteligent: hardware, comunicații și software.
Noile faruri LED din Washington vor folosi controlere NEMA inteliLIGHT® pentru iluminatul stradal inteligent pentru a oferi capabilități de control și monitorizare pentru fiecare lampă, conștientizarea rețelei la nivel de oraș și alerte de defecțiuni în timp real. Proiectul va folosi software-ul de control al iluminatului stradal de la inteliLIGHT pentru a gestiona iluminatul, folosind în același timp conectivitatea API pentru a se integra cu software-ul existent de întreținere și management al forței de muncă. Un alt element esențial al proiectului: securitatea comunicațiilor este de o importanță crucială pentru capitala americană.
Rețeaua de iluminat va fi alimentată chiar și în timpul zilei, extinzând funcționalitatea turnului de iluminat: routerele Wi-Fi pot fi montate și alimentate direct din rețea, o modalitate rapidă și ieftină de a extinde tehnologiile din orașul inteligent la tot orașul. „Beneficiile iluminatului stradal conectat inteliLIGHT merg dincolo de iluminare. Suntem mândri să ne demonstrăm capacitățile înWashington, D.C. Aceasta este o descoperire semnificativă pentru Flashnet în America de Nord, punând bazele infrastructurii conectate la nivel de oraș și îmbunătățind viețile generațiilor viitoare”, spune Lorand Mozes, CEO Flashnet.
Engie a vândut Flashnet către Lucy Group, dar continuă să lucreze cu firma
Grupul Engie şi-a vândut anul acesta întreaga participaţie în compania brașoveană Flashnet SA, la doar patru ani de când o cumpărase.
RTPR a asistat Grupul ENGIE cu privire la vânzarea întregii sale participaţii în Flashnet S.A. către Lucy Group Ltd. Tranzacţia a implicat, de asemenea, vânzarea unor pachete minoritare de către ceilalţi doi acţionari minoritari, care au rămas în continuare în business.
Flashnet S.A. este o companie care integrează cele mai noi tehnologii IT, energetice şi de telecomunicaţii în soluţii hardware şi software, creând şi implementând sisteme inteligente pentru infrastructura urbană
O companie evaluată la 7 milioane de euro
La 4 iulie 2018, Engie anunţa achiziţia a 60% din compania brașoveană Flashnet, o companie românească de Internet of Things (IoT), care dezvoltă sisteme inteligente de gestionare a energiei pentru comunităţi urbane. Soluţiile propuse de Flashnet au fost implementate în mai multe oraşe, din România şi din străinătate, care beneficiază astăzi de toate avantajele reţelelor inteligente de iluminat public.
Sursă foto: istockphoto.com