O plimbare în centrul Brașovului s-a transformat în clipe de groază pentru familia Lenghel. Băiatul lor în vârstă de 8 ani a fost prins sub o bucată de gard, care s-a prăbușit peste el.
„Eram pe strada Michael Weiss cu ambii copii, unul dintre ei era cu 3 metri mai în față decât noi, când s-a prăbușit gardul peste el. În momentul acela, n-am reușit să țin gardul, care se desprindea bucăți. Clar acea construcție, gardul și schelele, de acolo nu a fost verificată ani de zile. Împreună cu alți oameni, dar și cu muncitorii de acolo am ridicat gardul ca să scoatem copilul de sub gard, micuțul fiind acoperit. Am chemat salvarea. Ce mi s-a părut norocos a fost că avea bicicleta, iar ghidonul l-a protejat. Nu am mers la spital. O să depun o plângere la Poliție și e clar că este caz penal. O să fac plângeri la Inspectoratul de Stat în Construcții, la Primărie și chiar și la firma care construia acolo. Sunt în discuție cu un avocat și voi merge în instanță”, a declarat pentru Biz Brașov Gabriel Lenghel, tatăl băiatului în vârstă de 8 ani.
Reprezentanții municipalității brașovene au prezentat un punct de vedere în legătură cu acest incident.
„Buna seara! Regretam tare incidentul si prezentam scuze, desi nu este santierul in responsabilitatea noastra legala pe durata construirii. Amplasamentul se afla, legal si procedural, pe durata executiei lucrarilor, in gestiunea constructorului. Dupa procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor, acesta revine la proprietar, respectiv municipalitate. In acest contract avem parte de un constructor deficitar, au fost o serie de intarzieri legate de solutiile de interventii acceptate de comisia pentru monumente iar alte multe intarzieri au fost generate de faptul ca unul dintre vecini a refuzat accesul pentru interventii la fatada laterala si am dus un proces in instanta cu acesta pentru a fi obligat sa permita constructorului sa intre prin curte. Si dupa decizia finala a instantei am ajuns sa apelam la executor judecatoresc. Dupa o epopee intreaga, ne apropiem in sfarsit de final cu investitia. Autorizatia de construire este in vigoare. Inca o data exprimam regretul pentru incident si vom trage la raspundere constructorul pentru nesecurizarea corespunzatoare a santierului. Insa as face totusi observatia ca primarul municipiului nu are cum sa fie responsabil pentru fiecare muncitor nediligent dintr-un santier. Exista reglementari cu privire la organizarea santierelor si constructori si diriginti (i)responsabili. Asta nu face, evident, mai putin regretabil incidentul de azi” a declarat pe facebook Adriana Miron, city managerul Primăriei Brașov.