Tot mai mulți români sunt interesați de achiziționarea unei mașini electrice, mai ales după scumpirile combustibilului din ultima perioadă.
Deși unul dintre cele mai cerute vehicule electrice din Europa, automobilul electric Dacia Spring, a înregistrat cea mai agresivă creștere de prețuri consemnată la un autoturism în primul an de lansare, acesta rămâne cel mai ieftin model electric de pe piața europeană.
Pe grupurile dedicate posesorilor de Spring, unii sunt mulțumiți de achiziție, alții descoperă tot felul de probleme, pe măsură ce le folosesc, de la cele legate de aerul condiționat, până la cele care țin de izolarea mașinii, potrivit Ziare.com.
Totuși cel mai negru scenariu este legat de apariția unui incendiu.
Anunțul a provocat îngrijorare printre cei care au astfel de mașini
Pe grupul Dacia Spring România a fost postată sâmbătă, 2 iulie, o fotografie cu o mașină Dacia Spring cu partea din față arsă, în timp ce este transportată pe o platformă, pe strada Hărmanului din Brașov. Posibil ca incidentul să se fi petrecut în afara localității, iar mașina să fi fost adusă la service-ul auto autorizat Dacia din Brașov
„Pare a fi luat foc în zona portului de încărcare. Brașov, acum aproximativ 2 ore. Foto preluat. Poza a fost făcută de către un prieten care a văzut platforma cu mașina avariată. Nu vă pot oferi informațiile cerute, poate doar proprietarul dacă este membru în grup și își recunoaște mașina și dacă dorește să ofere detalii despre incident”, precizează autorul postării.
Presupuneri, în lipsa informațiilor
„Se știu mai multe informații? Unde la Brașov s-a întâmplat acest lucru? Acasă, la stație de încărcare? În ce zona? Mă interesează aceste informații că să știu ce să evit/la ce să fiu atent/să pot află alte informații de la alții din zona respectivă.”
„E bine să știm să ne ferim și noi de cauzele care au dus la acest nefericit eveniment.”
„Oare de ce n-o fi ars toată? S-a stins focul de la sine, a acționat șoferul stingătorul, au venit pompierii și au folosit ei echipamente?”
„Nu se știe. Realmente sunt puține lucruri care pot arde și susține focul acolo în față, dar este posibil ca cineva să îl fi stins, că altfel era toată bara topită.”
În lipsa unor informații clare, unii șoferi și-au dat cu părerea în legătură cu cauzele incendiului și felul în care ar putea fi prevenit.
Cât de periculoase sunt, de fapt, mașinile electrice
La sfârșitul lunii iunie, influencerul Bogdan Stoica a avertizat asupra riscurilor producerii incendiilor la mașinile electrice, atât de lăudate în întreaga lume.
Într-o postare pe Facebook, el s-a referit la decizia autorităților din Brașov de a retrage din trafic toate cele 60 de autobuze electrice din oraș după ce unul a luat foc, subliniind că incidentul ”urma să se petreacă așa cum controlează dealerii de droguri festivalurile de muzică: natural.”
El a explicat de ce riscul unor astfel de incendii este ridicat la mașinile electrice.
”Pompierii au venit rapid și au stins incendiul în 30 de minute. Retragerea temporară din circulație a celorlalte autobuze electrice rămâne valabilă până când vin la Brașov reprezentanții firmelor care au produs autobuzul și acumulatorii.
Un comentariu
Masina din aceasta poza este a noastra si atat va pot spune ca aceasta a luat foc la incarcare..
FOARTE SIMPLU: Spring la incarcat, in mod corect, si dupa ceva timp incepe sa arda..de ce???
Am citit multe pareri scrise de utilizatori , care mai de care ingineresti, dar va rog sa solicitati mai multe detalii reprezentantilor Dacia Renault deoarece noi nu suntem specialisti in auto electrice.
Specialistii si Vocea Clientului din cadrul companiei Dacia nu au venit cu nici un fel raspuns privitor la aceasta situatie..a trecut o luna de zile de la incident si NIMIC.
Trageti voi concluziile …
Ce pot sa mai adaug este ca aceasta ardere nu a durat mai mult de 10-15 min. si cum arata..”norocul” nostru a fost ca mirosul de fum/incins a fost simtit din timp.