
Calitatea aerului din România lasă de dorit, iar norii de praf ne intoxică zilnic și ne scurtează viața. O cantitate mare de praf se ridică de pe șantierele unor constructori, ce nu respectă normele de mediu.
De multe ori ne întrebăm de ce oare este așa mult praf în jurul nostru, că doar nu suntem pe câmp. Din păcate, pe unele șantiere din Brașov nu prea se respectă regulile, astfel că fie mașinile ies pe stradă cu roțile pline de mizerie, fie molozul și resturile de materiale de construcții se aruncă de la înălțime și nori de praf se ridică în aer.
Un brașovean a surprins o astfel de scenă ieri, în noua zonă rezidențială a cartierului Tractorul, mai exact pe strada Ioan Popasu, unde este în construcție un bloc. Un muncitor golește liniștit o roabă plină cu moloz de la cel de-al doilea etaj al imobilului ridicând în atmosferă un nor de praf. „Mergeam spre stația de autobuz și am văzut că este un nor de praf. Nu mi-am dat seama ce se întâmplă. Pe urmă, am văzut un muncitor cum a golit roaba, iar scena s-a repetat. Nu am văzut să existe un jgheab de colectare, așa cum ar trebui să fie pentru a evita împrăștierea prafului sau a resturilor de materiale de construcții”, ne-a spus Andrei.
Amenzile nu sunt foarte mari
Nu este singurul incident de acest gen, iar cei care fac astfel de lucruri de prea puține ori conștientizează că respectivul praf ridicat în atmosferă nu înseamnă decât poluare și mizerie. Locatarii din zonă au sesizat de mai multe ori Poliția Locală pentru neregulile de pe șantiere.
Potrivit unui regulament local, șantierele care fac praf și mizerie pot fi amendate cu cel mult 2.500 de lei.
Un incident similar a fost surprins anul trecut la un bloc în construcție din zona Sălii Sporturilor.