Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Servicii BizBrasov
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Servicii BizBrasov
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz Brasov Biz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz Brasov Biz Brasov

    Alghi: Inscripţie pentru urmaşii comuniştilor

    0
    De Biz Brasov pe 7 mai 2022 Opinii, Stiri Brasov
    Distribuie
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email*


    Pesediştii braşoveni strâng semnături împotriva unui proiect de modificare a Pieţei Sfatului, declarat câştigător de un juriu internaţional organizat de Ordinul Arhitecţilor din România. Mărul discordiei: fântâna arteziană, care nu mai apare în viitoarea piaţă. „Braşovenii sunt ataşaţi de acest loc, fiind cunoscut ca loc de întâlnire şi relaxare pentru generaţii întregi”, scrie negru pe alb în textul petiţiei. Pesediştii braşoveni se declară “uniți în jurul unei singure idei, aceea de a ne păstra identitatea”.
    Generaţii întregi? Întregi la ce? Şi, în definitiv, identitatea cui?


    Corul specialiştilor


    Pe Facebook-ul, se deversează zi de zi sentinţe definitive ale specialiştilor în orice, de la medicină la geopolitică şi – iată! – la arhitectură. Sunt oameni care cred că fântâna este un simbol medieval sau chiar locul de unde pleacă toţi turiştii care vizitează Braşovul. Unii mai hotărâţi spun că oraşul ar fi mutilat fără fântână şi că fotografii, care surprind de aici cele mai frumoase imagini ale Braşovului, ar rămâne fără obiectul muncii.
    Dacă tot s-a stârnit atâta agitaţie, vreau şi eu să le spun vreo două, de la obraz, autorilor petiţiei. Dar prefer să o fac după ce o să spun povestea Pieţei Sfatului. Atât cât o ştiu.


    Întâi a fost Podul Minciunilor


    Despre cum arăta locul din mijlocul oraşului vechi cu secole în urmă îmi pot doar imagina, din ce am citit. Să fie, oare, o întâmplare faptul că, pe atunci, cam pe unde este fântâna de astăzi, exista Podul Minciunilor? Pe sub el trecea apa care cobora din valea Şcheilor. Care, mai jos, undeva prin Piaţa Enescu, numită pe atunci Prundul Rozelor, se despărţea în două braţe. Unul curgea pe Strada Vămii, actualul Mureşienilor, spre Braşovechi. Altul, o lua la vale pe Uliţa Căldărarilor, actuala Strada Republicii, spre Blumăna.


    Dar piaţa din jurul Sfatului era, categoric, cel mai vioi loc din cetate, unde se adunau oameni de toate soiurile, de la negustori şi slujnice cărând cu coşul de cumpărături , până la călători căutând găzduire şi gură cască. Aici erau judecate public vrăjitoarele, înainte de a fi aruncate în lacul de la capătul străzii Porţii. Aici era stâlpul infamiei, unde erau biciuiţi nelegiuiţii. Şi tot aici, era Podul bătuşilor – actualul Cerb Carpatin – unde pantofarii, cojocarii şi pielarii îşi expuneau marfa.

    Citește și:

    Ignoranța consilierilor locali PNL-PSD. Cum o sancționăm? – Victor Ilie, deputat USR (GUEST POST)

    Victor Ilie, deputat USR: Cum vor fi integrați refugiații ucraineni în România? Brașovul oferă un exemplu

    FOTO Elevii școlilor din Făgăraș vor învăța să acorde primul ajutor. Școlile au fost dotate cu defibrilatoare, truse medicale și manuale de prim ajutor


    „Braşovul de altădată”


    Despre Piaţa Sfatului din vechime, chiar şi o scurtă incursiune prin google images ar oferi o mulţime de răspunsuri. Tarabele negustorilor răspândite în piaţă apar în numeroase fotografii din secolul al XIX-lea.
    Un regizor talentat, cu mijloacele tehnice din ziua de astăzi, ar putea reconstitui imaginea animată a centrului Braşovului din trecut, pornind de la cartea „Braşovul de altădată”, scrisă de Sextil Puşcariu. Aici venea Szinski, renumitul artist al focurilor de artificii. Sau echilibriştii care trăgeau o funie din turnul Sfatului până în Târgul Grâului şi umblau la înălţimi ameţitoare, balansând o prăjină lungă. Aici, duminica, lângă Sfat, cântau muzicanţi italieni sau orchestre de instrumentişti.
    Valsul, polca şi ceardaşul nu mai sunt la modă astăzi. Nici turnul de atunci al Casei Sfatului, nu mai este aşa. La renovarea care a avut loc între 1901 – 1910, când a dispărut „băşica Sfatului”, ciudata sferă metalică din vârful acoperişului, nimeni nu a făcut petiţii.


    Locul îndrăgit de Caragiale


    Ştiu, din corespondenţa dintre poetul braşovean St. O. Iosif şi Ion Luca Caragiale, că pentru marele dramaturg era o plăcere să viziteze locul, atunci când trecea pe la rudele mamei sale braşovence. După o plimbare pe După Ziduri, se oprea la tarabele precupeţelor maghiare. Apoi, imitându-le accentul, se prefăcea că negociază, până reuşea să le scoată din sărite. Era şi asta o distracţie! Într-un loc unde se vindea şi se cumpăra marfă lăudată de feluriţi meşteşugari şi negustori, se aflau o mulţime de braşoave şi, mai ales îşi trăiau din plin viaţa oamenii de atunci.
    Chiar şi parterul Casei Sfatului a fost plin de locuri negustoreşti. Aici vindea blănuri şi carne grasă de miel un cojocar vestit, se schimbau banii călătorilor într-o zarafie şi un ceh deschisese o prăvălie unde ascuţea cuţite. În partea de vest era garajul maşinilor de pompieri. Mai târziu, aici a fost chiar şi o crâşmă, căci pivniţele Casei Sfatului adăposteau multe butoaie pline cu vin bun adus de peste munţi.


    Comuniştii ar fi vrut să demoleze Casa Sfatului


    Înainte de Marele Război, bunicul din Satulung ajungea acasă cu trenuleţul tras de o locomotivă cu aburi, pe care-l lua din piaţă. Mai târziu, după 1922, liniile ferate de acolo au fost scoase şi „Cărăbuşu’” a dispărut.
    Pe acelaşi traseu, în anii ’50, mama lua trenuleţul de la Strungu’, locul în care astăzi se ridică mall-ul AFI. Dar mergând pe jos până acolo, trecea deseori prin piaţă. Pe acolo s-a plimbat pentru prima oară de mână cu un băiat. Piaţa, lipsită de comercianţii de altădată era mult mai tristă. Nici maşini nu erau prea multe. Doar un bătrân cerşetor orb, mic şi încovoiat, scutura enervant dintr-o tingire cu mărunţiş. La intrarea dinspre Biserica Neagră, repeta enervant, de dimineaţă până seara, „un ban, zece bani”. Erau vremuri schimbătoare, odată cu înstăpânirea comuniştilor peste ţară. S-a vorbit chiar despre demolarea Casei Sfatului, pentru că muncitorii nu se puteau desfăşura cum trebuie la mitingurile din buricul târgului. Până la urmă, şi-au mutat defilările prin faţa parcului, în zona Palatului Telefoanelor.


    Piaţa 23 August


    Odată cu rebotezarea Braşovului, oraşul Stalin, piaţa îşi schimbase şi ea numele în „23 august”.
    Dar Piaţa 23 August a rămas, locul care strângea cei mai mulţi oameni. Sâmbătă, după ora cinci, după amiaza şi întreaga duminică, braşovenii ieşiţi la plimbare circulau umăr la umăr. Nu erau distracţii prea multe, dar, la Reduta, până în 1959, anul în care s-a ridicat actualul Teatru, afişele anunţau spectacole zi de zi. Iar la final, spectatorii ieşeau de pe Hirscher la promenadă prin Piaţă.
    Când o balenă imensă, numită „Goliat”, a fost expusă în piaţă pe un trailer de 25 de metri, lumea a dat buluc. Se vorbea chiar că, pe alocuri, s-a surpat pavajul. Pavaj din granit, pe care l-am prins şi eu.


    Orăşelul Copiilor


    În copilăria mea, în anii ’70, era cel mai râvnit loc, în timpul sărbătorilor de iarnă. Se umplea de tiribombe şi caruseluri. Erau căsuţe din pal, frumos pictate cu imagini din poveşti şi porţi mari de intrare din aceeaşi butaforie colorată. În mijlocul pieţei, lângă Casa Sfatului, nu era nicio fântână, aşa cum nu fusese niciodată până atunci. Era în schimb o sanie strălucitoare, din care Moş Gerilă împărţea daruri. Puştii stăteau la coadă ca să spună poezii sau să-şi mărturisească prostioarele făcute în timpul anului.


    Nici vara, Piaţa nu era mai puţin populată. Puteai scăpa de arşiţă pe sub copacii de pe Corso. Sau, dacă erai bişniţar, printre autocarele ONT, care aduceau turişti. Ferindu-te, bineînţeles, de ochii vigilenţi ai miliţienilor.


    Vremurile cenuşii


    Acolo era şi cea mai căutată librărie, „Librăria Universităţii”, de unde, stând la coadă, puteai obţine cele mai rare cărţi pentru acele vremuri. Pe atunci, cenzura putea ridica tirajele chiar şi după ce cărţile ajungeau la vânzare. Era şi un Lacto-Vegetarian, un fel de mini fast-food al vremurilor comuniste, unde clasa muncitoare putea consuma un corn cu sana sau o mămăliguţă cu brânză şi smântână la un preţ rezonabil. Totul, în picioare, pe nişte mese rotunde.
    Anii ’80 au fost printre cei mai urâţi. Nu numai în Braşov. În Piaţa 23 August, ca student, beam “La Varice”, o cafea la nisip, făcută în ibrice de alamă. Mult mai bună decât nechezolul din comerţ, din care ieşea o băutură tulbure cu gust de arsură. Şi mai era Zahanaua unde mai puteai prinde o ciorbă de burtă adevărată, după o noapte de beţie. Cumva, tot locul ăsta rămăsese cel mai colorat într-o mare gri şi apăsătoare.


    Oraşul noroaielor


    Dar amintirea cea mai pregnantă de atunci sunt noroaiele şi şanţurile peste care treceai pe mici podeţe ruginite din fier-beton sudat strâmb. Despre dictatorul mic şi agitat de atunci se spunea că este suficient să ridice o mână pentru a cădea un întreg cartier. Şi omul gesticula tot timpul. Aşa că, nici centrul Braşovului nu a scăpat. După ’87, în tot centrul se scoseseră pavele din granit şi erau adunate în maldăre pe lângă gropile întinse de-a lungul drumului. Piaţa 23 August era înconjurată de panouri metalice şi se lucra de zor. Dar criza generalizată făcea ca lucrurile să se mişte tot mai greu. Conducătorul comunist al judeţului, Ion Radu, un tip ghinionist şi depresiv – după ’90 şi-a tras un glonţ în cap – a fost luat la ochi de tovarăşii de la Bucureşti şi înlocuit.


    Comuniştii de ieri, pesediştii de mâine


    Noul prim-secretar, Petre Preoteasa, fost ministru al Aprovizionării Tehnico –Materiale, a fost trimis să termine cât mai repede lucrarea. Şi a făcut-o, astfel încât Tovarăşul, venit în vizită în 1988, să o poată inaugura, ca o nouă „ctitorie a Epocii de Aur”.
    Era la numai un an de la revolta muncitorilor din Stegu’ Roşu, iar Ceauşescu a vizitat şi Uzina de autocamioane. L-a însoţit prin întreprindrere, cu buzele permanent ţuguiate, tânărul inginer Ioan Seche. Un activist de nădejde, care ceruse, la celebrul proces organizat în clubul uzinei, condamnarea la moarte a muncitorilor arestaţi. Probabil că el a transmis mai departe, ca senator PSD şi prosper om de afaceri pe banii statului, viitorilor petiţionari din ziua de astăzi, spiritul viu al ceauşismului. În care una minţim şi alta gândim.
    Când Piaţa 23 August a fost din nou circulată, braşovenii au văzut marea noutate: pavele prefabricate şi o fântână placată cu marmură. Dar istoria nu a mai avut răbdare.


    Strălucirea paietelor


    După Revoluţie, Piaţa Sfatului a devenit, o dată pe an, o mare sală de spectacole. Fântâna comuniştilor, cu triunghiurile ei albe, dădea foarte bine în filmările de la “Cerbul de Aur”. Marea salată cu de toate, de la faţade Art Nouveau şi clădiri medievale, la leedscreen-uri multicolore şi boxe uriaşe, păreau că dau o nouă viaţă locului. Mai ales că puteai sta la câţiva paşi de vedetele ascultate până atunci pe benzi de magnetofon sau văzute pe casete video: James Brown, Jerry Lee Lewis,  Patricia Kaas, Ray Charles, Boy George, Tom Jones, Kenny Rogers şi mulţi alţii… Rochii mulate cu paiete strălucitoare, confetii colorate, reflectoare orbitoare şi, mai ales, o mare construcţie provizorie care acoperea ceva ce oricum nu mai conta pentru nimeni.


    Ţarcuri pentru oameni


    Braşovenii au adoptat fântâna şi au făcut din micul amfiteatru din jurul ei un loc de întâlnire. În ultimele decenii, Piaţa s-a umplut de terase şi s-a golit de viaţă. “Cerbul de Aur” a devenit ceva desuet şi mult prea deranjant pentru un oraş care an de an şi-a recâştigat civilizaţia de altădată. În afara concertelor şi târgurilor, din ce în ce mai rare şi mai obosite, piaţa este un mare loc viran, populat mai ales de porumbei. Doar pe panourile Muzeului de Istorie, expuse în faţa intrării din Casa Sfatului, poţi vedea ceva interesant. Dar cine mai este preocupat de trecut?
    Oamenii de astăzi stau înghesuiţi în ţarcuri împrejmuite de muşamale transparente, părând, mai degrabă, un fel de ciudăţenii captive într-o grădină zoo suprarealistă. Nu o dată, când am trecut cu maşina pe Mureşenilor, mi s-a părut că piaţa a murit. Un mare spaţiu rece, peste care trec grăbite grupuri de oameni. Nicidecum o piaţă animată ca altădată, sau măcar o agoră plină de cetăţeni.


    Negustori de gogoşi din Piaţa 23 August


    Fântâna, cu vârfurile ei colţuroase îndreptate spre cer, îmi este şi mie familiară. Nu ştiu la fel de bine ca un architect, dacă este bine dispară sau nu. Ştiu însă sigur că nu ea este problema. Iar dacă nişte politicieni găunoşi cară apă la fântână, pot măcar să arăt cu degetul spre ei.
    Aşa că, pesediştilor, manipulaţi ordinar! Aşa cum aţi tot făcut-o de când aţi fost inventaţi. Ştiu că votanţii voştri îl regretă pe Ceauşescu şi marile lor realizări. Tocmai de aceea, mi-e neclar de ce evitaţi să le spuneţi cinstit că apăraţi o ctitorie de-a lui. Mult mai clare sunt gogoşile pe care le vindeţi fraierilor, că tot vorbim de o Piaţă. Şi de care v-aţi murdărit şi voi la gură, ca-n bancul cu 23 August. Ăla cu 23 au gustat ştiţi voi ce…
    Fântâna n-a fost acolo “pentru generaţii”! Au făcut-o acum 33 de ani comuniştii. Cei din care s-au născut feseniştii şi apoi voi. Ăştia de vă zbateţi ca să vă păstraţi “ identitatea”.
    Ieşiţi strâns “uniţi” în balconul sediului vostru din Piaţa Sfatului şi uitaţi-vă cu atenţie. Pe pavajul Pieţei Sfatului, predecesorii voştri au scris mare de tot: 1987-1988.

    Distribuie. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email* Telegram
    Articol precedentMedicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la efectele secundare ale vaccinului Johnson&Johnson: o agenție a SUA din domeniul medical plănuia să interzică acest vaccin
    Biz Brasov
    • Website

    Comenteaza aceasta stire

    Scrie-ne părerea ta Anuleaza raspunsul

    Alte stiri similare

    Sănătate By Ionuț Dincă0

    Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la efectele secundare ale vaccinului Johnson&Johnson: o agenție a SUA din domeniul medical plănuia să interzică acest vaccin

    7 mai 2022

    România s-a relaxat în privinţa pandemiei, însă rămân foarte multe întrebări fără răspuns şi apar noi informaţii referitoare la efectele…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Ion Iliescu, revine pe „firmament”, după o lungă perioadă de tăcere: atrage atenția asupra necesității pazei SPP în contextul în care „urmașul” său, Băsescu, a rămas fără protecție

    7 mai 2022

    După o lungă pauză de dispariție din spațiul public, Ion Iliescu revine cu un mesaj adresat Serviciului de Protecție și Pază. Cu…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Reîncepe să crească numărul ucrainenilor care trec granița în România: peste 8.000, ieri

    7 mai 2022

    Poliţia de Frontieră anunţă că 8.072 cetăţeni ucraineni au intrat vineri în România, în creştere cu 4,3% faţă de ziua…

    Stiri Brasov By Bianca Ivașcu0

    Accident grav cu cinci răniți pe DN1, la limita dintre Brașov și Sibiu. Una dintre victime a rămas încarcerată

    7 mai 2022

    Incidentul rutier de pe DN1, din Sibiu, a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, 6/7 mai, la puţin…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Tânărul care s-a distrat urcând pe plafonul unei mașini de poliție, pe Colina Universității, reținut pentru 24 de ore

    6 mai 2022

    Tânărul de 23 de ani care a fost fișmat în timp se afla pe plafonul unei mașini de poliție, pe…

    Social By Laura Nilescu Gal0

    Voucherele sociale de 250 de lei nu vor ajunge la 1 iunie la toate persoanele beneficiare. Care este motivul de fapt

    6 mai 2022

    Trei milioane de carduri cu voucherele de 250 de lei pentru alimente și mese calde vor fi livrate progresiv, din…

    Social By Bianca Ivașcu0

    Sfaturile lui Daniel Dines, cel mai bogat român, pentru studenți: „Echipa e esența ca să construiești o companie mare, iar puterea secretă este organizarea”

    6 mai 2022

    Daniel Dines, fondatorul primul unicorn românesc și a primei companii românești listate pe Wall Street, ajuns din acest motiv cel…

    Social By Bianca Ivașcu0

    Tânărul teribilist care s-a urcat pe capota mașinii de poliție aflată pe Colina Universității a fost săltat din zona Pieței Astra

    6 mai 2022

    În urma apariției în mediul online a unor imagini în care poate fi observată un tânăr care s-a urcat cu…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Incendiu într-un bloc din Feldioara

    6 mai 2022

    Pompierii intervin la această oră la un incendiu care s-a produs într-un apartament situat la etajul 2 al unui bloc…

    Economie By Biz Brasov0

    Auchan va introduce sistemul de scanare a produselor la raft și va lansa o variantă îmbunătățită a magazinului online

    6 mai 2022

    Retailerul francez Auchan pregătește lansarea unui nou serviciu adresat clienților care cumpără fizic din magazine, dar care au descărcat aplicația…

    Economie By Ionuț Dincă0

    Prețurile la alimente au mai scăzut în aprilie, după maximul din martie, dar sunt mai mari cu aproape 30% față de aceeași perioadă a anului trecut

    6 mai 2022

    Indicele global al preţurilor produselor alimentare a scăzut uşor în luna aprilie, după ce în luna martie a urcat la…

    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Premieră în România: Expoziția ilustratorilor ucraineni va fi deschisă la Facultatea de Litere din Brașov

    6 mai 2022

    Studenții programului de Inovare culturală al Facultății de Litere vă invită la inaugurarea expoziției de grafică Stand with Ukraine, vineri,…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Ocolitoarea mare a Brașovului intră la proiectare în vederea modernizării. Se vor cheltui 2 milioane de lei, iar banii pentru lucrări vor fi accesați din fonduri europene

    6 mai 2022

    Consiliul Judeţean Braşov a transmis ordinul de începere a prestării serviciilor de proiectare, cu fazele DALI şi Proiect Tehnic, pentru…

    Social By Ionuț Dincă0

    Polițiștii locali au descins la stânele din jurul Brașovului. Cei care nu au actele în regulă vor fi nevoiți să plece în „transhumanță”

    6 mai 2022

    Polițiștii locali din structurile Biroul Acțiuni Operative – Monitorizare Școli, Biroul Trafic Rutier – Ridicări Auto, Biroul Disciplina în Construcții…

    Social By Bianca Ivașcu0

    Trei tineri au bătut un râșnovean și i-au furat telefonul mobil și o sumă de bani. Polițiștii au deschis un dosar penal

    6 mai 2022

    Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tâlhărie”. Din…

    Economie By Ionuț Dincă0

    Brașovul primește 890 de milioane de lei pentru investiții în drumuri și rețele de apă-canal prin Programul Anghel Saligny

    6 mai 2022

    Ministerul Dezvoltării a anunțat modul de alocare a celor 52,5 miliarde de lei din programul de investiții Anghel Saligny, finanțat…

    Sănătate By Bianca Ivașcu0

    COVID: 13 cazuri noi la Brașov și un total de 730 de infectări la nivel național, în ultimele 24 de ore

    6 mai 2022

    În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 730 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2…

    Economie By Biz Brasov0

    VIDEO Schaeffler a dezvoltat, la Brașov, cel mai mare scanner rotativ cu ultrasunete din lume

    6 mai 2022

    created by dji camera Schaeffler România a dezvoltat cel mai mare scanner rotativ cu ultrasunete existent în lume în acest…

    Social By Laura Nilescu Gal0

    Medicamentele ieftine, extrem de folosite, au fost scoase de pe piață și înlocuite cu unele la prețuri uriașe. 94 de comprimate au dispărut din România doar în acest an

    6 mai 2022

    Mai multe medicamente, extrem de folosite, au dispărut de pe piață și au fost înlocuite cu altele la prețuri uriașe.…

    Administratie By Bianca Ivașcu0

    Cei 10 studenții de la „Ion Mincu” au prezentat o serie de soluții de înverzire a orașului, în schimbul practicii făcute timp de două luni la Primăria Brașov

    6 mai 2022

    Săptămâna aceasta a fost ultima din stagiul de pregătire pe care 10 studenți de la Facultatea de Urbanism, din cadrul…

    Ultimele Știri Adăugate

    Alghi: Inscripţie pentru urmaşii comuniştilor

    Opinii 7 mai 2022

    Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la efectele secundare ale vaccinului Johnson&Johnson: o agenție a SUA din domeniul medical plănuia să interzică acest vaccin

    Sănătate 7 mai 2022

    Ion Iliescu, revine pe „firmament”, după o lungă perioadă de tăcere: atrage atenția asupra necesității pazei SPP în contextul în care „urmașul” său, Băsescu, a rămas fără protecție

    Stiri Brasov 7 mai 2022

    Reîncepe să crească numărul ucrainenilor care trec granița în România: peste 8.000, ieri

    Stiri Brasov 7 mai 2022

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Aa la Din iunie, dispar toate chioșcurile din Centrul Istoric, fie ele de ziare, flori sau „căruțele” unde se comercializau băuturi și alimente. Care este de fapt motivul
    • Căpățâna Maria la Guvernul va acorda tichete sociale în valoare de 250 de lei ce vor putea fi folosite pentru plata alimentelor. Ce categorii de persoane și familii pot beneficia de sprijin material?
    • Steliade la Guvernul va acorda tichete sociale în valoare de 250 de lei ce vor putea fi folosite pentru plata alimentelor. Ce categorii de persoane și familii pot beneficia de sprijin material?
    • Camelia Ghiocel la Primăria Brașov vrea să pună la pământ o sală de sport. Care sunt planurile pentru locație
    Alte Știri Brașov

    Ion Iliescu, revine pe „firmament”, după o lungă perioadă de tăcere: atrage atenția asupra necesității pazei SPP în contextul în care „urmașul” său, Băsescu, a rămas fără protecție

    7 mai 2022

    Reîncepe să crească numărul ucrainenilor care trec granița în România: peste 8.000, ieri

    7 mai 2022

    Accident grav cu cinci răniți pe DN1, la limita dintre Brașov și Sibiu. Una dintre victime a rămas încarcerată

    7 mai 2022

    Tânărul care s-a distrat urcând pe plafonul unei mașini de poliție, pe Colina Universității, reținut pentru 24 de ore

    6 mai 2022

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Servicii BizBrasov
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Tastați mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați Esc pentru a anulare.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru.

    Poți afla mai multe despre ce cookie-uri folosim sau să le dezactivezi în setări.

    Biz Brasov
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.