
Timp de două zile, locuitorii orașului de la poalele Tâmpei și nu numai vor putea participa la Brașov Wellfest pentru Ucraina, festivalul de wellness și wellbeing. Evenimentul este organizat de Asociația Plogging pentru România și va avea loc în perioada 21-22 mai.
„Gândim acest festival de multă vreme (a se citi câțiva ani), dar o pandemie și un război mai târziu iată că reușim să îl vedem întâmplându-se. Poate că e mai bine că s-a întâmplat așa: acum avem o cauză cu adevărat nobilă, și anume Ucraina, dincolo de faptul că acest concept educațional de wellbeing aduce bucurie celor care participă și poate un suport informațional suplimentar despre ce putem face ca să ne găsim echilibrul în viața de zi cu zi.
Acum cauza nobilă este că încercăm să ajutăm frații noștri ucraineni, greu încercați de război. Fondurile strânse din biletele online vor merge ca ajutor către ei. Vor fi două zile de joacă, seminarii, relaxare, sport și prietenie”, spune Roxana Lupu, Asociația Plogging pentru România.
Activități din sfera unei vieți trăite în echilibru
Festivalul va avea loc în parcul Noua, fiind potrivit atât pentru familiile cu copii, cât și pentru orice persoană interesată de ateliere practice și teoretice, experiențe inedite și distractive, mișcare și relaxare, dornice să înțeleagă conceptul de viață trăită în echilibru. Vor fi spații de jocuri și mișcare pentru copii și adulți, dezbateri și prezentări din sfera:
- Legătura cu natura și protejarea ei;
- Psihologia;
- Sustenabilitatea;
- Viața sănătoasă;
- Relațiile copii-părinți;
- O viată trăită în echilibru – profesional, personal, hobby-uri.
Totodată, va exista o zonă de food, dar și una de expo, cu producători și comercianți care respectă principiile de viață sănătoasă: cosmetice bio, produse handmade, produse pentru copii și familii, produse alimentare naturiste și bio, alți producători locali.
La ce ateliere puteți participa?
Câteva dintre atelierele teoretice și practice la care puteți participa sunt următoarele:
- Drumeția la munte: pregatire, reguli de comportament în natură și campare ecologică;
- Jocurile copilăriei: spațiu de joacă pentru copii;
- Atelier creativ de figurine din lână împâslită, pentru copii și părinți;
- Pachețelul sănătos pentru copii;
- Atelier de pictură emoțională;
- Yoga;
- Ce pot face eu pentru sănătatea mea mintală;
- Exerciții pentru creșterea rezistenței la stres;
- Ecologie, sport și voluntariat – conceptul de plogging.
Intrarea este liberă, însă sunt încurajate donațiile prin bilete online. Fondurile vor fi folosite de Asociația Plogging pentru România pentru a continua transporturile și livrarea de produse de maximă necesitate, pe care le fac când a izbucnit războiul din Ucraina.
Donațiile online, cumpărând bilete la festival, fie că sunteți sau nu prezenți, se pot face AICI.