
Suma medie pe care românii din mediul urban o vor cheltui pentru produsele alimentare și băuturile de pe masa de Paște este de 533 lei, arată studiul unei companii de consultanță de marketing.
Pentru 8 din 10 români din mediul urban ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa de Paște. Alături de ele, 52% dintre români vor pune pe masă și cozonac, iar 32% vor consuma și sarmale, relatează economedia.ro
Pasca, salata de bouef și fripturile de porc și pui vor fi consumate de 27%dintre români
Friptura și drobul de miel este preferat de 20% dintre români. Ciorba de miel este cel mai puțin popular fel de mâncare tradițional ce va fi consumat de Paște, urmând ca doar 8% dintre românii din mediul urban să aibă acest preparat pe masă în ziua de Paște. De asemenea, 39% afirmă că prepară în casă pasca, iar 38% prepară în casă cozonacii. 22% preferă să comande cozonaci, iar 12% comandă pască. 19% vor avea aceste alimente preparate de către rude sau familie, iar 10% nu vor cumpăra sau prepara deloc aceste două preparate.
45% dintre români declară că bugetul alocat de Paște va fi la fel ca cel de anul trecut, 17% vor aloca un buget mai mare decât în 2021, în timp ce 37% vor cheltui o sumă mai mică decât în anul precedent. Cea mai mare parte a bugetului, aproximativ 298 lei, va fi alocată alimentelor de bază, urmată de cadouri (114 lei).