Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Brașov au intensificat controalele, în perioda premergătoare sărbătorilor pascale. Astfel, aceștia au verificat 152 de unități alimentare din județul Brașov. Este vorba, printre altele, despre abatoare de carne roșie, fabrici de procesare a laptelui, carmangerii, centre de ambalare ouă și supermarketuri.
Printre neregulile descoperite se numără și expunerea și păstrarea alimentelor în condiții necorespunzătoare, igiena personalului angajat, lipsa certificatelor de conformitate.
O fabrică de procesare a laptelui din județul nostru a fost închisă, până la remedierea deficiențelor. „La acestă unitate de procesare a laptelui am găsit probleme, în ceea ce privește tratamentul termic al laptelui. Tot în urma controalelor am retras de la comercializare 495 de cofraje cu ouă, despre care pot să vă spun că puteau pune în pericol sănătatea oamenilor. În total, în urma verificărilor din aceste săptămâni am aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 105.000 de lei”, a declarat dr. Irina Holerga, director executiv DSVSA Brașov.
4 comentarii
Ce fabrica ??
Și nu ar fi corect și normal sa le spuneți și numele? Să știm și noi ce consumam și de la cine. Să fie treabă bine făcută până la final,daca tot spuneți că e rezolvată situația. Zi buna
Pentru care motiv nu spuneți cum se numește fabrica,ca să știm sa ne protejam
De ce nu comunicati numele operatorului sanctionat astfel incat consumatorii sa stie pe cine anume trebuie sa ocoleasca?