Sunt tot mai multe comunități pe rețelele de socializare ce s-au mobilizat pentru a strânge alimente și obiecte de strictă necesitate pentru oamenii ce continua să vină dinspre Ucraina. În Avantgarden, brașovenii pot duce lucrurile la Cort, după cum a precizat Irina Iatan, de la Asociați Comunitară Bartolomeu Avantgarden.
„Umanitatea ar trebui să fie aspectul care să ne unească acum în mijlocul războiului!
Ce putem dona/oferi:
Hrană – a se dona doar alimente neperisabile (inclusiv lapte praf), acestea să fie strânse în cutii care să nu se deterioreze ușor (ele vor fi transportate) și mâncare de animăluțe;
Donare produse- HAINE pentru cine are și dorește să le doneze, să fie puse în saci și bine strânși pentru a fi mai ușor de transportat. Dacă se poate să se pună un bilet cu detalii despre acele haine, gen, vârstă, nr.
Toate produsele pot fi duse la CORT (Avantgarden3), locație pusă la dispoziție prin sprijinul acordat de Maurer Imobiliare& Cristina Nicodim.
Din motive logistice este recomandat ca produsele să fie aduse între orele 15:00 și 19.00. În acest interval orar puteți contacta paza pentru a deschide locația.
Pentru orice alte detalii, va stau la dispoziție în privat sau la 0774474916.
Vom reveni cu detalii despre unde vor ajunge aceste produse imediat ce voi fi contactată de organizatorii <<Voluntari pentru refugiații din Ucraina>>”, a transmis Irina Iatan.
O altă strângere o face grupul „Solidari cu Ucraina”, iar brașovenkii pot aduce lucrurile între orele 13.00 și 18.00, stăzi și mâine.
„Strângem haine pentru copii, alimente, jucării pentru refugiații din Ucraina, pe Str. Neptun, 26 A. ( zona Micșunica) 0754386336 Dorin, persoană de contact. Dorin: Acest mic ajutor ar fi de folos familiilor cu copii din Ucraina, de aceea m-am gandit să propun celor care vor să doneze, să fim alături de ei. Am rezolvat si cu transportul. Dacă mâine se vor strânge donații, continuăm și duminică”, se arată în mesajul inițiatorilor.
În timp ce în mediul virtual sunt tot mai multe grupuri de sprijin și voluntariat pentru ucraineni, reprezentanții statului au reușit să anunțe cu mare emfază că au creat o adresă de e-mail.
„În vederea organizării eficiente și unitare a întregii misiuni umanitare, în cadrul ședinței de astăzi (ieri – n.r.) s-a decis înființarea unui Grup de lucru, la nivel central, dar și a mai multor celule de lucru la nivel teritorial, în zonele aflate în proximitatea punctelor strategice aflate în Nordul și Nord-Estul țării noastre care, în mod integrat vor colabora în scopul alocării eficiente și rapide a resurselor necesare donate sau aflate în rezervele statului persoanelor cu statutul de refugiat/strămutat pe teritoriul țării.
În acest sens, punctele de sprijin teritoriale vor evalua nevoile concrete și vor fi în permanent contact cu grupul de lucru realizat la nivel central, însărcinat cu responsabilitatea de a coordona întreaga activitate.
Facem precizarea ca orice persoană fizică, juridică, organizație care dorește să sprijine această acțiune umanitară să trimită un e-mail la adresa: umanitar.dsu@mai.gov.ro”, se arată într-un mesaj transmis de autorități.