
OnePlus este una dintre cele mai recente companii din sectorul tehnologiei de telefonie mobilă. Apariția sa datează din 2014. Cu doar șapte ani de activitate, compania a reușit să se poziționeze printre cele mai populare din sector datorită potențialului imens al telefoanelor sale.
Intrarea în scenă pe o piață la fel de saturată precum cea a smartphone-urilor nu este o sarcină ușoară. În creștere disproporționată, brandul a reușit să se poziționeze aproape la înălțimea altor branduri mult mai cunoscute precum Samsung sau Apple. Această situație, așa cum era de așteptat, a mers mână în mână cu o creștere progresivă a prețurilor de-a lungul anilor.
Evoluția prețurilor acestora
Ceea ce a început cu un telefon de aproximativ 250 de euro a devenit astăzi un terminal care își ridică prețul la puțin mai mult decât dublu, dar evoluând în așa fel încât smartphone-urile sale au devenit astăzi invidia high-end-ului.
One Plus 1
Totul a început cu OnePlus One, un dispozitiv care, la momentul lansării, își arăta deja drumul, deoarece avea același hardware intern ca și telefoanele mobile de la mărci precum Samsung. Acesta putea fi obținut cu aproximativ 250 de euro .
One Plus 2
Al doilea terminal al companiei a fost OnePlus 2, care a adus o baterie mai puternică în conformitate cu restul specificațiilor. A primit unele critici pentru că nu a inclus NFC și pentru că performanța camerei sale nu a fost cea așteptată. Pretul acestuia față de modelul anterior a fost majorat la 339 de euro la start.
One Plus 3
După cum era de așteptat, următorul mobil al companiei a fost OnePlus 3. Odată cu această lansare, compania a început deja să implementeze propriile tehnologii de game superioare la acea vreme, precum ecranul AMOLED. Din nou, costul a crescut la 399 de euro.
One Plus 5
Facem un mic salt pentru a ajunge la un dispozitiv mai „recent”. OnePlus 5 a fost primul terminal al companiei care a adăugat o cameră dublă în spate. Deși a fost din nou în centrul atenției, din moment ce îmbunătățirile față de OnePlus 3 nu au fost cu adevărat semnificative pentru ca prețul acestuia să urce la 499 de euro.
One Plus 6
Acest smartphone a adus cu el o sticlă nouă pentru ecranul său mult mai rezistent, precum și unul dintre cele mai inovatoare procesoare Snapdragon la acea vreme și un nou senzor Sony pentru camera sa. Pe lângă rezistența la apă și un software mult mai optimizat. Costul său inițial de pornire a fost în jur de 570 de euro.
One Plus 7
În 2019 a sosit OnePlus 7, unul dintre cele mai puternice telefoane ale mărcii și cu care s-au instalat definitiv în piață, dând un pumn în masă. Lansarea a fost însoțită de o versiune Pro. Ambele aveau un procesor high-end și o cameră triplă care a dat rezultate foarte bune. Evident, acest salt de calitate în versiunea Pro a dus la o creștere de până la 700 de euro.
One Plus 8
Calea către ceea ce știm în prezent devine din ce în ce mai clară. OnePlus 8 a sosit cu noul procesor Snapdragon, precum și cu un ecran OLED și cu o îmbunătățire considerabilă a mai multor specificații. Schimbarea față de precedenta gamă nu a fost drastică. De fapt, a crescut doar la 710 de euro.
One Plus 9
Mergem înainte până ajungem în prezent, când una dintre cele mai recente lansări ale firmei este pe piață. OnePlus 9 este dovada capacității mărcii asiatice: ecran AMOLED cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, conectivitate 5G, înregistrare video 8K și o listă lungă de funcții de înaltă calitate. Deși în acest caz creșterea nu a fost considerabilă, deoarece prețul său de bază este de 700 de euro, similar modelului lansat în 2019. Cu toate acestea, versiunea Pro a acestui OnePlus 9 a urcat la 1.000 de euro.
Modele mai ieftine
Datorită acestor creșteri neîncetate, OnePlus a decis să parieze pe noi serii axate pe un alt tip de public și cu prețuri foarte diferite, precum OnePlus Nord. Această familie are încă specificații destul de complete. Evident că nu ajung la nivelul originalelor, deși nu prea au de ce să le invidieze.
Mai exact, OnePlus Nord 5G poate fi obținut pentru o sumă apropiată de 350 de euro. Nu este o sumă mare dacă ne uităm la proprietățile sale, cum ar fi ecranul AMOLED, conexiune 5G, 8 GB de RAM și multe altele. Este cu siguranță un terminal care întrunește mai mult decât așteptările pentru acel preț.
Pe de altă parte, avem OnePlus Nord N100. Un telefon al cărui preț scade sub 200 de euro și are funcții acceptabile pe baza acestuia. Puteți aprecia perfect schimbarea de direcție a strategiei companiei asiatice, trecând de la oferirea de dispozitive premium până la deschiderea gamei sale de posibilități. (P)