Brașovul era un oraș vesel în perioada interbelică. Oamenii își permiteau să meargă la o cârciumă sau la o terasă destul de des. Centrul vechi era plin de localuri de lux, dar și de tot felul de cârciumioare, fiecare având clienții lor fideli.
În 1920, la Brașov, exista o crâșmă la 200 de locuitori, ceea ce înseamnă că patronii de localuri o duceau bine în acea perioadă. La cârciumă se făcea politică, se aflau „ultimele știri”, se închideau afaceri sau se încingea câte o partidă de cărți. În presa vremii apăreau anunțuri care vesteau deschiderea localurilor, patronii atrăgându-și clienții cu tot felul de atracții gastronomice.
Corona, local de lux
Unul dintre cele mai vechi localuri de lux din Brașov se afla pe strada Republicii. Restaurantul Corona a fost inaugurat în anul 1910, fiind considerat de mulți cel mai select din oraș până în 1939, când a apărut restaurantul ARO. În perioada comunistă, Corona a fost rebotezat în Postăvarul, pentru că vechea denumire aducea aminte de monarhie, însă după 1990 și-a reluat prima denumire.
Aro, simbol al gastronomiei și divertismentului de înaltă clasă
Restaurantul Aro, care făcea parte din complexul hotelier Aro, proiectat de către arhitectul Horia Creangă, nepotul îndrăgitului povestitor din Humulești, era cel mai apreciat loc din Brașov. Acesta a devenit un simbol al gastronomiei și al divertismentului de înaltă clasă. Având în vedere calitatea serviciilor, și prețurile erau pe măsură, dar nu de speriat.
Vinul pentru clienți venea direct din pivnița hotelului, care își ademenea mușterii cu anunțuri în ziare: „Pivnițele Aro care primeau vinuri de la <<mama lor>> aveau deviza: <<Pentru sănătatea și economia dumneavoastră, încercați vinurile noastre!>>”
Ursu, deschis încă de la 5-6 dimineața
Lângă Aro, pe colț cu actuala stradă Mureșenilor, se afla Ursu, un alt local căutat. Acesta avea și o braserie, deschisă de la 5-6 dimineața. Profesorul Dimitrie Cazacu și-l amintește pe patronul de la Ursu, Nicu Cătănoiu, ca fiind un om jovial, ce vorbea cu toți clienții, trecea pe la masa fiecăruia și lăuda meniul zilei. Nu ezita să ciocnească un pahar cu vin cu vreun muşteriu fidel.
Flechii de la Gaura Dulce
Celebra Gaura Dulce se afla în spatele restaurantului Cerbul Carpatin din Piața Sfatului. Aici se serveau flechii, o specialitate a Brașovului. Cele mai frumoase bucăți de carne din măcelărie erau cumpărate dimineața, iar grătarele sfârâiau non-stop la Gaura Dulce. Acestea se stropeau cu vin cu apă minerală. Circula prin oraş şi o glumă pe seama acestui local. Când cineva întreba unde este Gaura Dulce, i se răspundea s-o caute în fundul Cerbului.
Mielul Alb, locul unde se adunau liberalii
Localul Mielul Alb se afla pe strada lungă, însă niciodată nu a fost un loc pretențios. Denumirea cârciumii venea de la un miel alb, sculptat pe frontispiciul clădirii ridicate în 1909. Pe vremuri, aici se adunau liberalii. Restaurantul și-a păstrat denumirea și în comunism, dar calitatea acestuia a scăzut, iar în cele din urmă s-a închis.