Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Servicii BizBrasov
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Servicii BizBrasov
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz Brasov Biz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz Brasov Biz Brasov

    Care sunt cele mai frecvente simptome COVID-19 care apar la copii în valul 5 al pandemiei? Recomandări pentru părinți

    0
    De Bianca Ivașcu pe 18 ianuarie 2022 Social, Stiri Brasov, Știri Naționale
    Distribuie
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email*
    simptome covid copii recomandari parinti

    Deși numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în cazul copiilor a crescut mult în ultimele zile, atât ministrul Sănătății cât și medicii pediatri afirmă ca, deocamdată, severitatea cazurilor nu ar trebui să ne îngrijoreze. În cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România, medicii pediatri au prezentat simptomele specifice ale infecției cu Sars-Cov-2 cu care copiii se prezintă la urgențe în valul 5 și recomandările pentru părinți, potrivit hotnews.ro.

    Simptome Covid-19 la copii în valul 5

    Medicul pediatru Anca Drăgănescu, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, despre simptomele frecvente ale Covid-19 în acest nou val:

    • „Febra înaltă, durere în gat, tuse, componenta laringiană a tusei, latratoare, adică ragușeala și manifestări digestive, de tipul vărsăturilor sau scaunelor modificate și inapetență.”

    Ca măsuri de prevenție, aceasta recomandă:

    • „Pe lângă cele non-farmacologice, purtarea măștii și distanțarea, vaccinarea de la 5 ani în sus, pentru care e aprobată utilizarea vaccinului ARN-mesager. Majoritatea copiilor fac forme asimptomatice sau ușoare, un număr restrâns face forme medii sau severe, dar nu e de neglijat. Pacienții imunosupresați, cu boli cronice, au indicație pentru vaccinare.
    • Vaccinarea copiilor imunocompetenți aduce un beneficiu prin scăderea poverii bolii, ne-ar aduce un beneficiu, în ceea ce privește scăderea unui număr de spitalizări și o protecție indirectă, în apariția noilor variante de boală și ar proteja pe cei din familii care pot fi predispuși, au un grad de risc pentru o formă severă de afecțiune Covid-19.
    • Riscul de apariție a unui caz secundar în familie e de 19% la Omicron, comparativ cu 8%, în cazul variantei Delta”.

    La rândul său, medicul Mihai Craiu atrage atenția că în cazul copiilor mici, Covid-19 poate debuta cu simptome digestive:

    Citește și:

    Bătută de două ori în aceeași zi: O tânără din localitatea Racoș a fost agresată fizic de către concubinul său. Polițiștii au deschis un dosar penal

    Jumătate dintre români vor să-şi cumpere maşini electrice pentru a reduce costurile și a proteja mediul

    Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile pot depăși în unele regiuni 30 de grade Celsius

    „Aș semnala faptul ca la copiii foarte mici putem să ne păcălim, pentru că poate să înceapă ca o gastroenterita acută, cei mai mulți au venit cu febra și vărsături, nu au venit cu boala respiratorie în prim plan.”

    Manager Spitalul „Grigore Alexandrescu”: Numărul de copii internați nu trebuie să ne îngrijoreze

    Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor de Covid-19 la copii.

    • „Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele și secțiile ATI în cazul copiilor. Cred că trebuie să fim cu toții responsabili. Repet acest lucru, nu menținem școlile deschise cu orice preț, dar trebuie să fim conștienți că școala online duce la consecințe foarte serioase asupra evoluției acestor copii.”

    Potrivit raportărilor de marți, 18 ianuarie, citate de Rafila, sunt 337 copii internati în secții, cu un copil mai puțin decât ieri, „în ciuda numărului mare de cazuri de astăzi.”

    Medicul Alexandru Ulici, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, susține la rândul său că deocamdată, cazurile la copii nu trebuie „să ne îngrijoreze”.

    „Pentru noi, în acest val 5, deși sunt un număr mai de infectări noi, numărul de copii internați nu este de natură să ne îngrijoreze, cel puțin la acest moment. Vă dau un exemplu, dacă la valul patru, la peste 16.000 de cazuri noi aveam peste 40 de copii internați, acum avem 16 copii și doar trei în reanimare, toți trei cu comorbidități. Cred că nu afectează cu predilecție copiii și nu produce forme suficient de grave cât sa ducă la internarea acestora. Noi și la rugămintea autorităților, am lăsat spitalul deschis pentru toate afecțiunile. Presiunea este mare petnru ca sunt multe afecțiuni respiratorii, dar nu numai, și chirurgicale, spitalul merge la capacitate maximă,” a spus Ulici, în cadrul dezbaterii.

    În aceeași notă, medicul Mihai Gafencu de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara afirmă că au crescut cazurile de copii care s-au prezentat la urgențe, dar paturile secției ATI au rămas în general goale.

    „Cazurile prezentate la triaj în UPU sunt mai numeroase și au fost în acest weekend față de lunile precedente. Dar paturile pe care le avem organizate în ATI s-au menținut majoritar goale, spre bucuria noastră. Am avut doar trei internați, unul pe săptămână, aproape neglijabil față de valul precedent”, a spus el.

    „Ne îndreptăm spre concluzia că da, copiii trebuie protejați pentru lucruri care vor să vie, și nu lăsați în fața ecranelor, copiii trebuie lasati sa se bucure de sport, de comunitate, de școala față în față. Noi să îi ferim pe ei și la primele semne să îi retragem din comunitate”, a continuat medicul pediatru din Timișoara.

    Distribuie. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email* Telegram
    Articol precedentÎncepe recalcularea a 1 milion de facturi eronate la energie. Care este procedura de a primi înapoi banii și cu cât vor scădea facturile în urma noilor plafoane decise în Coaliție
    Următorul articol Din 26 ianuarie, copiii cu vârsta între 5 și 11 ani se pot vaccina în 10 centre din județul Brașov. Care sunt acestea
    Bianca Ivașcu
    • Website
    • Facebook
    • Instagram

    Comenteaza aceasta stire

    Scrie-ne părerea ta Anuleaza raspunsul

    Alte stiri similare

    Social By Bianca Ivașcu0

    Bătută de două ori în aceeași zi: O tânără din localitatea Racoș a fost agresată fizic de către concubinul său. Polițiștii au deschis un dosar penal

    23 mai 2022

    Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de…

    IT By Biz Brasov0

    „OpenShift îți permite să reduci complexitatea tehnică atunci când ai nevoie să livrezi în cel mai scurt timp” Interviu cu Mădălina Lazăr, Senior Developer și speaker în cadrul evenimentului Connect IT Brașov

    23 mai 2022

    Endava, compania britanică de software prezentă de 3 ani și pe piața IT din Brașov, a pornit luna aceasta într-o…

    Social By Laura Nilescu Gal0

    Jumătate dintre români vor să-şi cumpere maşini electrice pentru a reduce costurile și a proteja mediul

    23 mai 2022

    Jumătate dintre români vor să-şi cumpere maşini electrice pentru a reduce costul cu alimentarea şi a proteja mediul, însă infrastructura…

    Stiri Brasov By Bianca Ivașcu0

    Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile pot depăși în unele regiuni 30 de grade Celsius

    23 mai 2022

    Vremea va fi în general normală pentru această perioadă în următoarele două săptămâni, dar cu zile în care temperaturile vor…

    Stiri Brasov By Bianca Ivașcu0

    Numărul companiilor care s-au retras din Rusia în semn de protest a ajuns la aproape 1.000. Vezi lista completă

    23 mai 2022

    Aproape 1.000 de companii au anunțat până în prezent că își reduc în mod voluntar operațiunile din Rusia într-o anumită…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Un harghitean și fiul său de doar 8 ani au scăpat ca prin minune, după ce au fost atacați de un urs. Pachețelul cu mâncare i-a salvat

    23 mai 2022

    Instinctul i-a salvat viaţa unui bărbat din Harghita, atacat de urs. Era împreună cu fiul lui de opt ani când fiara…

    Politica By Biz Brasov0

    Coaliția dezbate azi modificările ce vor fi aduse Codului Fiscal de anul viitor: PSD vrea impozit progresiv, PNL dorește păstrarea cotei unice

    23 mai 2022

    Liderii coaliţiei se reunesc în ședință, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria. Coaliţia aşteaptă de la Ministerul Finanţelor, în…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Incidența COVID stagnează la 0,48/1000 în județ și 0,70/1000 în municipiul Brașov

    23 mai 2022

    Rata de infectare cu SARS-CoV-2 stagnează astăzi. DSP anunță pentru județul Brașov o valoare de 0,48/1000 de locuitori, respectiv 312…

    Social By Laura Nilescu Gal0

    Fast-food-urile şi restaurantele, obligate să afişeze cantităţile ingredientelor

    23 mai 2022

    Controalele efectuate în restaurante, fast-food-uri şi alte unităţi care comercializă mâncăruri finite au scos la iveală în numeroase rânduri faptul…

    Administratie By Ionuț Dincă0

    Cele 60 de autobuze electrice au parcurs 3 milioane de kilometri prin oraș. De luna viitoare, și linia 5 va fi „electrificată”

    23 mai 2022

    Autobuzele electrice SOR achiziţionate de municipalitate cu fonduri nerambursabile au parcurs un total de peste 3.000.000 de km în Brașov,…

    Social By Laura Nilescu Gal0

    WhatsApp nu va mai funcţiona pe unele versiuni ale sistemului de operare folosit de iPhone

    23 mai 2022

    WhatsApp anunţă, printr-un articol postat pe site-ul de suport, că va renunţa peste câteva luni la suportul pentru două dintre…

    Social By Ionuț Dincă0

    47 de saci de deșeuri, colectați în doar două ore din pădurea de la Șprenghi de elevi de la Șaguna împreună cu reprezentanții Comprest

    23 mai 2022

    În perioada 19 – 21 mai, operatorul de salubrizare COMPREST a răspuns invitației Colegiului Național „ANDREI ȘAGUNA”, de a fi…

    Social By Laura Nilescu Gal0

    Astăzi încep înscrierile la examenul de Bacalaureat. Prima probă, cea la Limba Română, va avea loc în 6 iunie

    23 mai 2022

    Înscrierile la examenul de Bacalaureat 2022 încep oficial astăzi. Elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, se pot…

    Social By Biz Brasov0

    Peste 4500 de locuri la liceu, profesională și învățământ dual, pentru absolvenții de gimnaziu din Brașov

    23 mai 2022

    Pentru admiterea la liceu, absolvenții claselor a VIII-a au la dispoziție mai bine de 4500 de locuri, în clasele de…

    Stiri Brasov By Biz Brasov0

    Restaurantul din Bran care este construit în jurul unui copac a ajuns în Top 3 la nivel mondial la categoria Picture Perfect Restaurant

    23 mai 2022

    Turismul românesc s-a „remarcat“ foarte multă vreme – până relativ recent – prin uniformitate. Cazările, cea mai mare parte a…

    Social By Bianca Ivașcu0

    Muzicianul și arhitectul Alexandru Andrieș s-a născut în Brașov, pe vremea când orașul se numea Stalin. S-a remarcat prin versurile scrise inteligent și prin femecătorul „sâsâit”

    23 mai 2022

    Alexandru Andrieș 13 octombrie 1954, Brașov Alexe, așa cum îi spun prietenii, este un alt mare concitadin. S-a născut la…

    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Permisul auto poate fi preschimbat fără examen în mai multe țări. Care sunt acestea

    23 mai 2022

    Numărul țărilor aflate pe lista celor pentru care permisele auto obținute acolo se preschimbă în documente similare românești, fără a…

    Social By Bianca Ivașcu0

    Directorul Școlii Gimnaziale din Sânpetru, premiat la Gala MERITO 2022: „Toate ideile astea îmi vin din discuții cu colegii. Tu singur nu ai ce să faci dacă nu sunt și profesorii dedicați”

    23 mai 2022

    Pe scena Galei MERITO, eveniment care a avut loc miercuri seara, 14 profesori au fost premiați pentru ceea ce fac…

    Imobiliare By Ionuț Dincă0

    Lărgiri de străzi pentru a face loc unui nou cartier rezidențial, în zona străzii Hărmanului

    23 mai 2022

    Pe suprafața fostei Întreprinderi de Reparții Vagoane, din vecinătatea străzii Hărmanului, ar urma să fie construit un nou ansamblu rezidențial,…

    Imobiliare By Ionuț Dincă0

    #fwdBV: Impasul de pe piața imobiliară depășit prin independență financiară. Investițiile în active reale reprezintă una dintre cele mai sigure plasamente financiare în acest moment

    23 mai 2022

    Piață imobiliară a continuat să fie imprevizibilă începând cu anul 2020, însă pandemia ne-a demonstrat că sectorul construcțiilor a fost…

    Ultimele Știri Adăugate

    Bătută de două ori în aceeași zi: O tânără din localitatea Racoș a fost agresată fizic de către concubinul său. Polițiștii au deschis un dosar penal

    Social 23 mai 2022

    „OpenShift îți permite să reduci complexitatea tehnică atunci când ai nevoie să livrezi în cel mai scurt timp” Interviu cu Mădălina Lazăr, Senior Developer și speaker în cadrul evenimentului Connect IT Brașov

    IT 23 mai 2022

    Jumătate dintre români vor să-şi cumpere maşini electrice pentru a reduce costurile și a proteja mediul

    Social 23 mai 2022

    Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile pot depăși în unele regiuni 30 de grade Celsius

    Stiri Brasov 23 mai 2022

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Mihai la Fosta vamă românească din Predeal, simbol al nepăsării noastre istorice. Clădirea inaugurată în 1883, de Regele Carol I, a ajuns o ruină
    • david la VIDEO Programul „Cornul și laptele” începe săptămâna viitoare în școlile și grădinițele din Brașov. Laptele va veni de la fermele brașovene, iar cornul din Alba
    • Diana la 9600 de lei, amenzi de „seară” de la polițiștii brașoveni. Oamenii legii au făcut controale în cluburile și barurile din oraș
    • Dan la Angajații vor primi acces online în REVISAL, pentru a verifica dacă angajatorii le-au plătit contribuțiile. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea
    Alte Știri Brașov

    Jumătate dintre români vor să-şi cumpere maşini electrice pentru a reduce costurile și a proteja mediul

    23 mai 2022

    Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile pot depăși în unele regiuni 30 de grade Celsius

    23 mai 2022

    Numărul companiilor care s-au retras din Rusia în semn de protest a ajuns la aproape 1.000. Vezi lista completă

    23 mai 2022

    Un harghitean și fiul său de doar 8 ani au scăpat ca prin minune, după ce au fost atacați de un urs. Pachețelul cu mâncare i-a salvat

    23 mai 2022

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Servicii BizBrasov
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Tastați mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați Esc pentru a anulare.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru.

    Poți afla mai multe despre ce cookie-uri folosim sau să le dezactivezi în setări.

    Biz Brasov
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.