Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov

    STUDIU Tinerii, cei mai expuși la pierderea locului de muncă în pandemie. La nivel mondial, un sfert dintre cei cu vârste între 18 și 24 de ani au rămas fără job

    0
    De Bianca Ivașcu pe 6 ianuarie 2022 Stiri Brasov, Știri Naționale
    Distribuie
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email*
    tineri loc de munca pandemie studiu

    Aproape un sfert dintre tinerii cu vârsta între 18 și 24 de ani la nivel mondial, însemnând circa 325 milioane de persoane, și-au pierdut locurile de muncă sau au veniturile diminuate din cauza pandemiei, iar pe termen mediu și lung automatizarea este următoarea amenințare, relevă raportul „Reaching YES. Addressing the youth employment and skilling challenge”, realizat de PwC, UNICEF și Generation Unlimited.

    Raportul notează că, deși numărul tinerilor cu vârste între 15 și 24 de ani a crescut cu 30% între anii 1999 și 2019, rata de angajare în rândul lor a scăzut cu aproximativ 12% în aceeași perioadă. Dintre tinerii care sunt angajați, mulți se află în economia informală și ocupă locuri de muncă cu salarii mici, condiții de muncă periculoase și cu siguranța redusă.

    Aceștia au fost cei mai expuși pierderii locurilor de muncă în timpul pandemiei. Dintre cei care au un loc de muncă formal, mulți sunt angajați pe poziții inferioare calificării lor pentru că nu au competențe aliniate cu nevoile angajatorilor sau pentru că oferta pentru pozițiile care li s-ar potrivi este prea mică.

    Rata de ocupare a tinerilor a fost de doar 22%

    Potrivit Institutului Național de Statistică, în trimestrul al doilea din 2021, rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) din România a fost de 22%, de aproape 3 ori mai mică decât rata de ocupare a populaţiei generale în vârstă de muncă (15-64 ani), de 62,4%.

    Citește și:

    Peste 150.000 de români nu şi-au primit nici până acum cardurile sociale, deși distribuirea lor ar fi trebuit încheiată până în 31 iulie

    VIDEO Simulare făcută de ucraineni: Cum s-ar răspândi în Europa materialul radioactiv de la centrala Zaporojie, dacă ar avea loc un incident

    1.500 de lei, suma pe care trebuie să o plătească părinții ca să trimită un copil la școală. Rechizitele s-au scumpit cu aproape 10% în acest an

    „Tranziţia de la școală la piaţa muncii este dificilă pentru mulți tineri fie pentru că s-au pregătit pentru profesii unde oferta este prea mică, fie pentru că aptitudinile lor sunt nealiniate cu așteptările angajatorilor, fie pentru că nu vor să urmeze alte programe de învățare, considerând că studiile formale sunt suficiente.

    Cu alte cuvinte există un decalaj între ceea ce oferă economia reală și competențele generațiilor care intră pe piața muncii. Situația riscă să devină mai complicată în contextul digitalizării accelerate care va necesita o pregătire tot mai sofisticată, însemnând competențe tehnice, dar și creativitate, comunicare, gândire critică și capacitate de a rezolva probleme.

    Atât sistemele de educație formală, cât și angajatorii au o misiune și o responsabilitate de a ajuta tinerii să se integreze pe piața muncii”, a declarat Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC România.

    Multe locuri de muncă care tradițional au fost ocupate de tineri riscă să fie automatizate, într-un ritm accelerat, iar fără programe educaționale, scăderea ratei de angajare și șomajul în rândul acestora pot avea implicații sociale mai largi prin creșterea polarizării, erodarea încrederii instituționale și generarea de tulburări sociale. Mai îngrijorător este că 63% dintre tinerii între 15 și 24 de ani de la nivel mondial nu au acces la internet acasă pentru a învăța cel puțin competențe digitale de bază.

    Dobândirea competențelor potrivite pentru piața muncii de către tineri este o problemă globală și trebuie abordată la nivel național și local, mai ales în contextul în care companiile au pe agendă creșterea productivității prin automatizare.

    Peste 40% din directorii generali din România, interesați de creșterea productivității prin automatizare

    Potrivit raportului CEO Survey 2021, 83% dintre directorii generali la nivel global au în plan creșterea investițiilor în digitalizare. În același timp, 36% vor să crească productivitatea companiilor lor prin tehnologie și automatizare, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul ponderii directorilor executivi care au spus același lucru în 2016. Și în acest context, ei au în topul priorităților crearea unei forțe de muncă calificate, educate și adaptabile.

    Procentul este și mai mare în România, unde peste 40% dintre directorii generali se arată interesați de adaptarea strategiei forței de muncă și de creșterea productivității prin automatizare și tehnologizare pentru a asigura competitivitatea propriilor organizații. Circa jumătate dintre directorii generali din România planifică creșteri de peste 10% a investițiilor în transformare digitală.

    Mai mult, directorii generali din România spun că disponibilitatea abilităților cheie reprezintă o amenințare pentru dezvoltarea organizațiilor, 82% dintre ei declarându-se preocupați și extrem de preocupați de acest aspect. Astfel, 39% dintre ei sunt interesați să asigure competențele necesare angajaților și să crească posibilitatea acestora de a se adapta la o realitate dinamică și incertă. De asemenea, 61% dintre liderii de organizații din România plasează pe locul trei în topul agendei de priorități a Guvernului dezvoltarea unei forțe de muncă pregătite, educate și flexibile.

    Distribuie. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email* Telegram
    Articol precedentIeri a fost cea mai caldă zi de ianuarie de când se fac măsurători meteo: 15 grade Celsius în Brașov și 16 grade Celsius la Făgăraș
    Următorul articol Libris a vândut aproape 2,4 milioane de volume în 2021. Brașovul, pe locul al doilea în topul județelor în care s-au achiziționat cele mai multe cărți
    Bianca Ivașcu
    • Website
    • Facebook
    • Instagram

    Comenteaza aceasta stire

    Scrie-ne părerea ta Anuleaza raspunsul

    Alte stiri similare

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Vehiculat încă din 2014, proiectul „derdelușului pe șine” din Poiana Brașov a ajuns la faza documentației urbanistice preliminare

    19 august 2022

    Primăria Brașov a prezentat prima oară în 2014 proiectul amenajării unei sănii de vară în Poiana Brașov, însă abia anul…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Aproape 25 de milioane de lei, costul întreținerii domeniului schiabil din Poiana Brașov, în următorii 4 ani

    19 august 2022

    În vederea derulării lucrărilor de amenajare și întreținere a domeniului schiabil, edilii brașoveni au semnat un acord-cadru în mai 2018…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Comuna Sâmbăta va investi aproape 650.000 de lei pentru a muta rețelele de apă și apometrele de pe proprietățile private pe marginea străzii

    19 august 2022

    Edilii din Sâmbăta de Sus vor să scape de calvarul pe care îl au când vine vorba de citirea apometrelor…

    Social By Biz Brasov0

    Încă o turistă echipată inadecvat era să își rupă gâtul în Poiana Brașov

    18 august 2022

    Poiana Brasov/ Romania Salvamont Poiana Braşov anunţă, joi seară, că o turistă epuizată, echipată inadecvat, a fost coborâtă de pe…

    Social By Biz Brasov0

    Primăria Săcele, executată silit pentru că nu a respectat drepturile persoanelor cu dizabilități

    18 august 2022

    În martie 2020, Sorin Alexandru Pară, o persoană cu dizabilități locomotorii, acționa în instanță UAT Săcele pentru nepunerea în aplicare…

    Stiri Brasov By Bianca Ivașcu0

    FOTO Un lup de 12 ani și un leu, ambii „refugiați” din Ucraina, au ajuns la Sanctuarul de Urși Libearty din Zărnești

    18 august 2022

    Sanctuarul de Urși Libearty din Zărnești este casă pentru încă un lup „refugiat” din Ucraina, care și-a petrecut mult prea…

    Social By Laura Nilescu Gal0

    Peste 150.000 de români nu şi-au primit nici până acum cardurile sociale, deși distribuirea lor ar fi trebuit încheiată până în 31 iulie

    18 august 2022

    Peste 150 de mii de români nu şi-au primit nici până acum cardurile sociale, care ar fi trebuit să-i ajute…

    IT By Ionuț Dincă0

    Firma brașoveană 2Net Computers, preluată în schimbul a 2,55 milioane de lei de o companie IT din Capitală. Tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței

    18 august 2022

    Consiliul Concurenței a autorizat preluarea companiilor 2Net Computer și Top Tech de către Bittnet Systems. Firma Bittnet Systems este activă,…

    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    VIDEO Simulare făcută de ucraineni: Cum s-ar răspândi în Europa materialul radioactiv de la centrala Zaporojie, dacă ar avea loc un incident

    18 august 2022

    Ucraina și țările imediat apropiate ar avea cel mai mult de suferit dacă material radioactiv de la centrala nucleară de…

    Economie By Bianca Ivașcu0

    1.500 de lei, suma pe care trebuie să o plătească părinții ca să trimită un copil la școală. Rechizitele s-au scumpit cu aproape 10% în acest an

    18 august 2022

    Rechizitele pentru copii s-au scumpit cu aproape 10 procente în acest an. Pentru ca elevul să aibă strictul necesar, părinții…

    Social By Laura Nilescu Gal0

    Studenții care primesc pensie de urmaș au obligația să depună, până în 25 septembrie, o declarație pe propria răspundere referitoare la continuarea studiilor. În ce situație se poate suspenda plata pensiei

    18 august 2022

    Copiii au dreptul la pensie de urmaş dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la…

    Stiri Brasov By Bianca Ivașcu0

    Consolid8, primul festival dedicat tehnologiei verzi și soluțiilor sustenabile, va avea loc la Brașov în perioada 7-9 octombrie. Ce veți putea experimenta în cadrul evenimentului

    18 august 2022

    Consolid8 Festival, un eveniment unic, dedicat companiilor și organizațiilor din mediul antreprenorial, interesate de tehnologii sustenabile și soluții inovative, se…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Motociclist mort, după ce a intrat într-un parapet de pe DN 1, în zona dintre Vlădeni și Codlea. Traficul se desfășoară alternativ

    18 august 2022

    Un bărbat, în vârstă de 45 ani, care conducea în această după-amiază o motocicletă pe DN1, la km 188, între…

    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, eliberat din închisoare. Acesta fusese condamnat în dosarul mitei de 1 milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu

    18 august 2022

    Curtea de Apel București a confirmat, joi, decizia Tribunalului București privind suspendarea executării condamnării la 5 ani de închisoare în…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Accident grav pe drumul dintre Brașov și Buzău. O femeie a murit, iar patru persoane, între care doi copii, au fost răniți

    18 august 2022

    Foto: ISU Buzău O persoană a murit, iar alte patru, între care doi copii, au fost grav rănite într-un accident…

    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Linia RATBV de Ghimbav va circula pe un traseu modificat în weekend

    18 august 2022

    RATBV îi informează pe utilizatorii liniei de transport metropolitan 210 cu privire la faptul că timp de trei zile, între…

    Stiri Brasov By Bianca Ivașcu0

    Alertă pentru utilizatorii Google Play: Bitdefender a identificat zeci de aplicații periculoase de Android, descărcate de peste două milioane de ori

    18 august 2022

    Specialiştii în securitate informatică ai Bitdefender au identificat, recent, peste 30 de aplicaţii periculoase de Android, descărcate de peste două…

    Cultură By Laura Nilescu Gal0

    FOTO S-a deschis LibFest: Coliban și-a cumpărat trei cărți, Veștea o revistă, iar Văsii și-a uitat, din nefericire, portmoneul în mașină

    18 august 2022

    Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi, împreună cu președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, și cu primarul…

    Social By Biz Brasov0

    Anunț Cultivarnic SRL: „Înființare plantație montană de afine”

    18 august 2022

    SC CULTIVARNIC SRL , titular al proiectului „ÎNFIINȚARE PLANTATIE DE AFINE MONTANĂ -LUCRĂRI CU CARACTER PROVIZORIU PE DURATA CONTRACTULUI DE…

    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    SURSE: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vine mâine la Brașov

    18 august 2022

    Potrivit unor surse, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va ajunge vineri, 19 august, la Brașov la hotelul „Aro Palace”, unde va…

    Ultimele Știri Adăugate

    Vehiculat încă din 2014, proiectul „derdelușului pe șine” din Poiana Brașov a ajuns la faza documentației urbanistice preliminare

    Stiri Brasov 19 august 2022

    Aproape 25 de milioane de lei, costul întreținerii domeniului schiabil din Poiana Brașov, în următorii 4 ani

    Stiri Brasov 19 august 2022

    Comuna Sâmbăta va investi aproape 650.000 de lei pentru a muta rețelele de apă și apometrele de pe proprietățile private pe marginea străzii

    Stiri Brasov 19 august 2022

    Încă o turistă echipată inadecvat era să își rupă gâtul în Poiana Brașov

    Social 18 august 2022

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Ben la În doar o singură zi aproape 70 de conducători de biciclete și trotinete au fost sancționați de polițiștii brașoveni
    • Burbu la VIDEO Nemulțumit de muzica din mall, un tânăr s-a conectat la sistemul audio din AFI Brașov și a pus o manea
    • Neculai Ghindeal la VIDEO Compania brașoveană Roman SA a mai produs un autocamion pe care îl prezintă la târgurile militare. Fabrica mai are doar 100 de angajați, după ce în vremurile de glorie ajunsese la 20.000 de muncitori
    • Barbu Gh. la O nouă variantă pentru majorarea salariilor tuturor bugetarilor: un sfert din diferența dintre salariul prevăzut pentru anul 2022 în legea salarizării bugetare și cel din luna decembrie 2021
    Alte Știri Brașov

    Comuna Sâmbăta va investi aproape 650.000 de lei pentru a muta rețelele de apă și apometrele de pe proprietățile private pe marginea străzii

    19 august 2022

    Încă o turistă echipată inadecvat era să își rupă gâtul în Poiana Brașov

    18 august 2022

    Primăria Săcele, executată silit pentru că nu a respectat drepturile persoanelor cu dizabilități

    18 august 2022

    FOTO Un lup de 12 ani și un leu, ambii „refugiați” din Ucraina, au ajuns la Sanctuarul de Urși Libearty din Zărnești

    18 august 2022

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Tastați mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați Esc pentru a anulare.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru.

    Poți afla mai multe despre ce cookie-uri folosim sau să le dezactivezi în setări.

    Biz Brasov
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.