Close Menu
    Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov
    Home»Știri Naționale»Amintiri din „Epoca de Aur”: Copiii își făceau lecțiile pentru școală la lampa cu gaz, iar apa caldă se dădea o dată pe săptămână, pe cartiere

    Amintiri din „Epoca de Aur”: Copiii își făceau lecțiile pentru școală la lampa cu gaz, iar apa caldă se dădea o dată pe săptămână, pe cartiere

    0
    By Bianca Ivașcu on 23 decembrie 2021 Știri Naționale, Turism
    Share
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    amintiri din epoca de aur lectii apa calda

    „Nu eşti român daca nu ai mâncat salam cu soia”, spuneau mulţi imediat după Revoluţie. Avea culoare roz, ambalat în plastic portocaliu şi costa 12 lei kilogramul. România de dinainte: ger în case în timpul iernii, copii care îşi făceau lecţiile pentru şcoală la lampa cu gaz. Apa caldă se dădea o dată pe săptămână, pe cartiere. Şi aragazul sau butelia funcţionau pe sponci. Un şir nesfârşit de cozi. Pentru nostalgici, însă, „Epoca de Aur“ a însemnat o viaţă tihnită: şcoală, intrarea în UTC, carnetul roşu de membru al PCR, un loc de muncă sigur, o locuinţă, vacanţele la mare…, potrivit casasfatului.ro.

    Sacoşa la coadă

    La începutul anilor ’80, România trecea printr-o criză economică. Carnea, uleiul, zahărul, făina, orezul, untul, deveniseră produse de lux. În schimb, rafturile erau pline de borcane cu ghiveci, cutii cu creveţi din Vietnam. Braşovenii se trezeau la patru dimineaţa pentru a cumpăra un pui, pâine ori lapte. Partidul a decis, prin ’86-’87, raţionalizarea produselor de bază, iar alimentele au început să fie vândute pe cartele.

    Fraţii Petreuş, acordeoane şi adidaşi

    Pe rafturile alimentărilor, în vremurile fericite: nechezol, marmeladă la calup, compot de prune şi tocană de legume, acordeoane (coaste de porc – n.r.), adidaşi (copite de porc), fraţii Petreuş (pungi cu câte doi pui care nu depăşeau 1 kg împreună), şerbet roz, pesmeţi, lichior Glaciar, bere Azuga, vin spumos Zarea, sirop de vişine, săpun Cheia, vodcă „Cristal 80“. De Moş Gerilă, scandaluri la cozile pentru portocale, banane verzi, bomboane de pom şi ciocolatele chinezeşti. Banalele erau puse pe dulapuri să se coacă.  Mulţi aveau pile în alimentări, şi cumpărau pe sub tejghea. După 1985, galantarele erau mai mult goale. Se găseau creveţi vietnamezi şi conserve de peşte.

    Bufetul partidului

    Locul „bunătăţilor“ era la Bufetul Partidului de lângă actualul Magazin Star. Erau de toate. Muşchi, pastramă, conserve de carne chinezeşti, salam de Sibiu, portocale, whisky, ţigări Kent, ness, cafea. Când au ieşit muncitorii în stradă de la Steagu Roşu, pe 15 noiembrie 1987, o parte dintre ei au intrat şi în Cantina Partidului. Au scos cârnaţii , rotocoalele de caşcaval şi cutiile de nes, şi le-au împărţit la oameni.

    Citește și:

    Liderii politici au ajuns la consens – Ilie Bolojan să fie nominalizat prim ministru de președintele Nicușor Dan, poate chiar astăzi (surse)

    Licitațiile pentru atribuirea locurilor de parcare de reședință de la Râșnov vor avea loc în 24 iunie. Prețurile de pornire și locurile disponibile

    Carrefour își vinde supermarketurile din una dintre cele mai mari țări din Europa. Este și România pe lista țărilor din care retailerul pleacă?

    Lecţii la lampa cu gaz

    Şi curentul electric era drastic raţionalizat, în special iernile. În orele în care „se lua lumina“, toţi românii foloseau lumânări, felinare ori lămpi cu gaz aduse de la ţară. Perioada cea mai grea a fost între 1980 şi 1989. Când    se primea un telefon de la partid, se tăia curentul, aşa că braşovenii nu ştiau niciodată când vor rămâne fără lumină.

    Raj Kapoor şi Jandarmii

    Cinematograful: frig, sonorizare proastă, înghesuială. Filmele indiene care storceau lacrimi, gen „Vandana“, „O floare şi doi grădinari“, „Lanţul amintirilor“ şi „Vagabondul“ cu Raj Kapoor, erau în top în anii ’80. Se stătea ore întregi la coadă. În 1989, braşovenii se călcau în picioare la coadă la bilete, pentru filmele din seria franţuzească cu „Jandarmii“. La cinematograful Cosmos de multe ori se spărgeau geamurile din cauza îmbulzelii. La seria cu Piedone, speculanţii vindeau bilete la suprapreţ.

    Videotecile şi Margareta Nistor

    Cine avea video era „tare“. Video-urile se închiriau pe noapte, în special de la studenţii de pe colina Memorandului. Filmele preferate atunci erau „Mad Max“, „Kramer contra Kramer“, „Planeta maimuţelor“, „Războiul stelelor“. Vocea tremurată, din gât, cu perturbaţii răguşite, a Margaretei Irina Nistor, era simbolul filmelor „la video“.

    Program de trei ore

    Tudor Vornicu, romanţele lui Gică Petrescu, cupletele cu Stela şi Ştefan Bănică senior, Corina Chiriac şi Angela Similea, sunt simboluri pentru orele de program TV din vremurile bune, până la începutul deceniului 9. Nu lipsea telejurnalul, „Vizita tovarăşului Nicolae Ceauşescu şi a tovarăşei Elena Ceauseşcu…“, 10 minute de desene animate cu Mihaela. Emisiunile consecrate: „Teleenciclopedia”, „Telecinemateca”, „Teatru TV”, „Album duminical” sau „Tezaur folcloric”. Cele câteva emisiuni din programul de trei ore (19.00-22.00), din ultimii ani ai dictaturii, aveau nume greu de înţeles astăzi: „Direcţii ale dezvoltării cercetării ştiinţifice în lumina hotărârilor Congresului al XIV-lea”, „Puternică mobilizare pentru îndeplinirea exemplară a planului pe luna decembrie şi pe întregul an” sau „Democraţia muncitoreasca, revoluţionară în acţiune”. Nelipsită era emisiunea de înfierarea a aşa-ziselor realităţi ale tărilor vestice: „Din lumea capitalului”. Norocoşii care locuiau mai aproape de graniţă, butonau la ruşi, bulgari sau sârbi.

    Persane şi perdele de Paşcani

    Braşovenii care doreau un covor persan, o Dacie, trebuiau să se treacă pe liste de aşteptare. Pentru un covor persan de Alba Iulia, trebuia să ai răbdare un an, pentru o maşină, mai mulţi. Şi perdelele de Paşcani erau o marfă rară. Dupa ’84 au apărut primele televizoare color. Alfa de la ruşi, Telecolor, Cromatic de la noi. Aşteptai un an jumăte pentru un color…

    Blugii de la arabi

    Se purtau chiloţii tetra „gogoşari“, pantalonii supraelastici evazaţi, rochiţele de poplen, izmene, bluze cu gulere de macrame, pantofi din carton presat. După ’80 au apărut chinezăriile şi cizmele de cauciuc din RDG pentru copii. Haine mai bune se procurau din caminele studenţeşti, de la studenţii arabi. Cu 1.000 de lei îţi luai o pereche de blugi Rifle sau Levi’s. Shop-ul era la parterul Hotelului Aro Palace. Nu aveai voie sa iei ceva decât dacă erai cetăţean străin. De la polonezi şi vaporeni se cumpărau creme Nivea, ciorapi cu fir lycra, ţigări DS, BT, HB.

    5.000 de lei avortul

    În farmacii jale. Vată medicinală, aspirine, penicilină, faringosept. De anticoncepţionale, nici urmă. Totuşi prezervative proaste se mai găseau la tutungerii sau în pieţe. Avorturile erau ilegale. Femeile disperate veneau la maternitate cu avorturile gata provocate de acasă. Dacă era vorba de soţia cuiva de la partid, altfel se punea problema. Un chiuretaj clandestin era cât două salarii medii: 5000 de lei. Operaţia se făcea noaptea.

    Duminica, cu soţ sau fără

    Şoferii nu puteau circula oricând. Duminica, autoturismele cu numere de înmatriculare pare circulau alternativ cu cele cu numere impare. Niciodată ambele categorii în aceeaşi duminică. Cei care se încumetau să pornească la drum încălcând regula se alegeau cu permisul suspendat pentru câteva luni. Până în 1982, benzina putea fi cumpărată la liber, apoi s-a dat pe bonuri. Raţia: 20 de litri pe lună. Această măsură i-a determinat pe români să se descurce cu combustibili alternativi.

    Cenzura presei

    În timp ce pâinea era pe cartelă, producţia de grâu depăşea orice aşteptări. De fapt, producţia era cât „trebuia”. Cifrele umflate la producţia din agricultură şi industrie erau la ordinea zilei în „Drum Nou“ şi „Scânteia“.În fiecare judeţ exista o Direcţie a Presei care se ocupa de acest aspect. Rolul ei a fost preluat, cu câţiva ani înainte de ‚89, de un secretar judeţean cu propaganda. Tovarăşul Nicolae Ceauşescu rămânea, invariabil, „cel mai iubit fiu al poporului“, ctitor al Epocii de Aur, şi se citau zilnic discursurile. „În cinstea Congresului, însăşi natura a împrăştiat norii şi astăzi este o zi cu soare, care demonstrează ce minunat este socialismul!“, spunea, în raportul său, Nicolae Ceauşescu, la al XIV-lea Congres al PCR, desfăşurat în noiembrie 1989.

    Nostalgii din vremea lui Ceaşcă

    Penarele de lemn, cravatele de pioner şi stilourile chinezeşti
    – „Ma-ca-ra-le râd în soa-re ar-gin-tii…“
    – „Noi în anii 2000, când nu vom mai fi copii…“
    – „Am cravata mea, sunt pionierrrrrrr…şi mă mândresc cu ea….“
    – Practica agricolă la strâns cartofi, sfeclă de zahăr, castane şi ghinde
    – Săpunul Cheia- „cum să-ţi cucereşti femeia“
    – „Pasta de dinţi Cristal/ Face dinţii ca de cal“
    – Colecţia de capace de bere straină şi de spray-uri goale
    – Halviţa, ciunga, marmelada
    – Anunţurile: „Remaiem ciorapi“, „Colectăm hărtie şi deşeuri“
    – Bateriile de maşină puse la încărcat sub masa de bucătărie
    – Vacanţele de vară în care se făceau repetiţiile pentru 23 August
    – Salamul de Sibiu
    – Ţigările Carpaţi şi Snagov

    Share. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram
    Previous ArticleZile și Nopți: 3 cocktailuri fine și ușor de realizat cu care să îți surprinzi invitații de sărbători
    Next Article Lanţul hotelier Continental Hotels demarează anul viitor construcția unui hotel de patru stele la Brașov
    Bianca Ivașcu
    • Website
    • Facebook
    • Instagram

    Add A Comment
    Leave A Reply Cancel Reply

    Alte stiri similare

    Liderii politici au ajuns la consens – Ilie Bolojan să fie nominalizat prim ministru de președintele Nicușor Dan, poate chiar astăzi (surse)
    Economie By Biz Brasov0

    Liderii politici au ajuns la consens – Ilie Bolojan să fie nominalizat prim ministru de președintele Nicușor Dan, poate chiar astăzi (surse)

    17 iunie 2025

    Președintele Nicușor Dan ar putea anunța în următoarele ore că îl nominalizează pe liderul interimar al PNL, Ilie Bolojan, premier.…

    Licitațiile pentru atribuirea locurilor de parcare de reședință de la Râșnov vor avea loc în 24 iunie. Prețurile de pornire și locurile disponibile
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Licitațiile pentru atribuirea locurilor de parcare de reședință de la Râșnov vor avea loc în 24 iunie. Prețurile de pornire și locurile disponibile

    17 iunie 2025

    Primăria orașului Râșnov organizează procedura de atribuire a locurilor de parcare de reședință libere, conform Regulamentului aprobat prin HCL nr.…

    Carrefour își vinde supermarketurile din una dintre cele mai mari țări din Europa. Este și România pe lista țărilor din care retailerul pleacă?
    Economie By Biz Brasov0

    Carrefour își vinde supermarketurile din una dintre cele mai mari țări din Europa. Este și România pe lista țărilor din care retailerul pleacă?

    17 iunie 2025

    Carrefour ia în calcul retragerea de pe piața italiană: retailerul ar purta discuții discrete cu mai mulți jucători europeni pentru…

    Încă un pui de urs a fost capturat în stațiunea Râșnov. Este fratele celui care a fost relocat în urmă cu câteva zile din aceeași zonă
    Administratie By Biz Brasov0

    Încă un pui de urs a fost capturat în stațiunea Râșnov. Este fratele celui care a fost relocat în urmă cu câteva zile din aceeași zonă

    17 iunie 2025

    După cum vă informa Biz Biz Brașov luni, doi pui de urs au vizitat foarte des containerele de gunoi din…

    „Galopiada secuiască”, trei zile de competiţii ecvestre şi evenimente culturale la Moacşa. Publicul va putea admira spectacole de cascadorie și lupte pe cai
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    „Galopiada secuiască”, trei zile de competiţii ecvestre şi evenimente culturale la Moacşa. Publicul va putea admira spectacole de cascadorie și lupte pe cai

    17 iunie 2025

    Unul dintre cele mai populare evenimente hipice din Transilvania, Galopiada secuiască, va avea loc în weekend pe Dealul Pivniţele Mari…

    Val de căldură în România: Meteorologii anunță vreme toridă până în 14 iulie
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Val de căldură în România: Meteorologii anunță vreme toridă până în 14 iulie

    17 iunie 2025

    Prognozele pe termen mediu indică o vreme toridă și secetoasă până pe 14 iulie, în special în sud-vestul teritoriului, însă…

    Kelemen Hunor: „Aş lăsa cota unică la 10%, pentru dividende 16% şi pentru profit 16%. Aş creşte TVA-ul la 21%. Și aș tăia toate privilegiile”
    Economie By Biz Brasov0

    Kelemen Hunor: „Aş lăsa cota unică la 10%, pentru dividende 16% şi pentru profit 16%. Aş creşte TVA-ul la 21%. Și aș tăia toate privilegiile”

    17 iunie 2025

    Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.…

    Întâlnire decisivă miercuri la Palatul Cotroceni pentru desemnarea premierului. Ilie Bolojan pare să fie alesul
    Politica By Biz Brasov0

    Întâlnire decisivă miercuri la Palatul Cotroceni pentru desemnarea premierului. Ilie Bolojan pare să fie alesul

    17 iunie 2025

    Președintele Nicușor Dan se va întâlni miercuri la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor care ar putea face parte din coaliția…

    Primul zbor din istoria aviației române, sărbătorit astăzi: 115 ani de la primii 50 de metri deasupra pământului
    Social By Biz Brasov0

    Primul zbor din istoria aviației române, sărbătorit astăzi: 115 ani de la primii 50 de metri deasupra pământului

    17 iunie 2025

    Pe 17 iunie 1910, inginerul şi inventatorul Aurel Vlaicu a executat primul zbor din istoria aviaţiei române. Avionul a fost…

    Avizul de muncă pentru un cetăţean străin. Care sunt paşii esenţiali pentru angajatorii care doresc să aducă forţă de muncă din afara Uniunii Europene
    Economie By Biz Brasov0

    Avizul de muncă pentru un cetăţean străin. Care sunt paşii esenţiali pentru angajatorii care doresc să aducă forţă de muncă din afara Uniunii Europene

    17 iunie 2025

    Tot mai mulţi angajatori români se confruntă cu dificultăţi în recrutarea forţei de muncă locale, motiv pentru care soluţia angajării…

    Unde muncește brașoveanul Claudiu Gherguț, câștigătorul „Chefi la cuțite”, sezonul 15: „Am descoperit o lume nouă”
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Unde muncește brașoveanul Claudiu Gherguț, câștigătorul „Chefi la cuțite”, sezonul 15: „Am descoperit o lume nouă”

    17 iunie 2025

    Brașoveanul Claudiu Gherguț, câștigătorul sezonului 15 „Chefi la cuțite”, s-a întâlnit cu Chef Richard Abou Zaki în Italia, la Retroscena,…

    VIDEO Cum se antrenează „mascații” de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. Acum 30 de ani, 63 de polițiști deveneau luptători de elită
    Social By Biz Brasov0

    VIDEO Cum se antrenează „mascații” de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. Acum 30 de ani, 63 de polițiști deveneau luptători de elită

    17 iunie 2025

    Serviciul Independent de Intervenții și Actiuni Speciale (abreviat: SIAS) este unitatea centrală a Poliției Române care gestionează activitatea cunoscută sub conceptul de intervenții și…

    Traiul la bloc sau la casă? Avantajele și dezavantajele fiecărei variante
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Traiul la bloc sau la casă? Avantajele și dezavantajele fiecărei variante

    17 iunie 2025

    A sta la bloc sau la casă este o alegere cu implicații majore pe termen lung, fiecare dintre variante oferind…

    VIDEO Momentul în care mașina drumarilor este lovită de un TIR pe DN 1, între Ghimbav și Codlea
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    VIDEO Momentul în care mașina drumarilor este lovită de un TIR pe DN 1, între Ghimbav și Codlea

    16 iunie 2025

    Traficul a fost blocat pe DN 1, între localităţile Ghimbav şi Codlea, în urma unui accident în care au fost…

    „Parfum de altădată”, concert special susținut de Cvintetul vocal Anatoly la Opera Brașov
    Cultură By Laura Nilescu Gal0

    „Parfum de altădată”, concert special susținut de Cvintetul vocal Anatoly la Opera Brașov

    16 iunie 2025

    Sâmbătă, 21 iunie 2025, de la ora 18.30, în sala Operei Brașov, Cvintetul vocal ANATOLY vă invită la un concert…

    Războiul dintre Israel și Iran afectează în mod direct Brașovul. Primul zbor charter Tel Aviv-Brașov care trebuia să aibă loc pe 23 iunie este în mod cert anulat
    Economie By Ovidiu Vacaru0

    Războiul dintre Israel și Iran afectează în mod direct Brașovul. Primul zbor charter Tel Aviv-Brașov care trebuia să aibă loc pe 23 iunie este în mod cert anulat

    16 iunie 2025

    După cum Biz Brașov vă anunța în exclusivitate în luna ianuarie, un om de afaceri româno-israelian din Brașov încearcă să…

    Concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean Brașov va fi reluat. Ce condiții trebuie să îndeplinească viitorul candidat?
    Sănătate By Laura Nilescu Gal0

    Concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean Brașov va fi reluat. Ce condiții trebuie să îndeplinească viitorul candidat?

    16 iunie 2025

    În condițiile în care funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Braşov este în continuare vacantă, Consiliul…

    Dorking Choral Society, un cor din Anglia, în concert la Biserica Neagră
    Cultură By Laura Nilescu Gal0

    Dorking Choral Society, un cor din Anglia, în concert la Biserica Neagră

    16 iunie 2025

    În 19 iunie, de la ora 18.00, Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov invită publicul la un concert…

    Trafic blocat pe DN 1, între Ghimbav și Codlea, în urma unui accident rutier
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Trafic blocat pe DN 1, între Ghimbav și Codlea, în urma unui accident rutier

    16 iunie 2025

    Traficul rutier este blocat pe DN1, între localitățile Ghimbav și Codlea, din cauza unui accident rutier. „În accident au fost…

    FOTO Ambasadorul Marii Britanii a participat la o vizionare privată a expoziției „Lee Miller”, organizată la Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea. Ce mesaj a transmis Majestatea Sa?
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    FOTO Ambasadorul Marii Britanii a participat la o vizionare privată a expoziției „Lee Miller”, organizată la Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea. Ce mesaj a transmis Majestatea Sa?

    16 iunie 2025

    Excelența Sa, Giles Portman, Ambasadorul Marii Britanii în România, a participat la o vizionare privată a expoziției de referință Lee Miller’s…

    Ultimele Știri Adăugate
    Frauda online „cutia misterioasă” Notino care costă 15,50 lei a revenit pe rețelele sociale. Atenție, te poate lăsa imediat fără banii de pe card! Ce recomandă DNSC

    Frauda online „cutia misterioasă” Notino care costă 15,50 lei a revenit pe rețelele sociale. Atenție, te poate lăsa imediat fără banii de pe card! Ce recomandă DNSC

    Stiri Brasov 17 iunie 2025
    „Jungla urbană” de lângă Cimitirul Municipal, curățată. Ce planuri are Primăria Brașov cu terenul

    „Jungla urbană” de lângă Cimitirul Municipal, curățată. Ce planuri are Primăria Brașov cu terenul

    Administratie 17 iunie 2025
    Liderii politici au ajuns la consens – Ilie Bolojan să fie nominalizat prim ministru de președintele Nicușor Dan, poate chiar astăzi (surse)

    Liderii politici au ajuns la consens – Ilie Bolojan să fie nominalizat prim ministru de președintele Nicușor Dan, poate chiar astăzi (surse)

    Economie 17 iunie 2025
    O nouă grupă, înființată la una dintre creșele din cartierul Astra. Alte trei creșe sunt în construcție în Brașov, iar într-un spațiu de pe str. Panselelor ar urma să fie înființată o unitate antepreșcolară

    O nouă grupă, înființată la una dintre creșele din cartierul Astra. Alte trei creșe sunt în construcție în Brașov, iar într-un spațiu de pe str. Panselelor ar urma să fie înființată o unitate antepreșcolară

    Social 17 iunie 2025

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Cezar la Dacă tot avem aeroport la Brașov, Universitatea Transilvania lansează un program nou de Masterat, în „Inginerie și management în aviație”
    • Grigore Gheba la Propunere în discuție? Cât ți-ar lua „taxa universală” din cont, dacă vei scoate banii de la bancomat
    • Grigore Gheba la Pentru spectacolul întoarcerii cavalerilor teutoni în Cetatea Feldioarei, „acompaniați” de mai mulți artiști printre care se va numără și Irina Rimes, Primăria va plăti peste 320.000 de lei
    • Cezar la Brașovul, unul dintre județele cu mare concentrație de lupi. Specia are statut schimbat, după ce poneiul președintei Comisiei Europene a fost devorat de un lup
    Alte Știri Brașov
    Liderii politici au ajuns la consens – Ilie Bolojan să fie nominalizat prim ministru de președintele Nicușor Dan, poate chiar astăzi (surse)

    Liderii politici au ajuns la consens – Ilie Bolojan să fie nominalizat prim ministru de președintele Nicușor Dan, poate chiar astăzi (surse)

    17 iunie 2025
    O nouă grupă, înființată la una dintre creșele din cartierul Astra. Alte trei creșe sunt în construcție în Brașov, iar într-un spațiu de pe str. Panselelor ar urma să fie înființată o unitate antepreșcolară

    O nouă grupă, înființată la una dintre creșele din cartierul Astra. Alte trei creșe sunt în construcție în Brașov, iar într-un spațiu de pe str. Panselelor ar urma să fie înființată o unitate antepreșcolară

    17 iunie 2025
    Bețivi la volan pe drumurile din Brașov și județ. Printre ei, polițiștii au găsit și un taximetrist aflat „la job”, care avea alcoolemiei de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat și o femeie cu o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat

    Bețivi la volan pe drumurile din Brașov și județ. Printre ei, polițiștii au găsit și un taximetrist aflat „la job”, care avea alcoolemiei de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat și o femeie cu o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat

    17 iunie 2025
    Licitațiile pentru atribuirea locurilor de parcare de reședință de la Râșnov vor avea loc în 24 iunie. Prețurile de pornire și locurile disponibile

    Licitațiile pentru atribuirea locurilor de parcare de reședință de la Râșnov vor avea loc în 24 iunie. Prețurile de pornire și locurile disponibile

    17 iunie 2025
    Festivaluri & Evenimente 2024

    Festivaluri Romania din 2024 prezente în Ghidul Festivalurilor alcătuit de Zile și Nopți. Festivaluri sunt prezente în următoarele orașe:

    • Evenimente București
    • Evenimente Brașov
    • Evenimente Cluj-Napoca
    • Evenimente Timișoara
    • Evenimente Iași
    • Evenimente Constanța
    • Evenimente Sibiu
    • Evenimente Oradea

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.