Tarifele la transportul pe cablu în Poiana Braşov cresc în acest sezon, faţă de cel anterior, cu procente între 10% şi 20%, în funcţie de tipul de cartelă ales, preţurile pornind, pentru adulţi, de la la 50 de lei pentru una cu 10 puncte şi ajungând la 1.140 de lei pentru un abonament pe 10 zile consecutive, informează Agerpres.
Singurele preţuri neschimbate faţă de sezonul 2020-2021 sunt cele pe care turiştii le vor plăti pentru o urcare, respectiv o coborâre cu telecabina, acestea fiind de 25 de lei pentru un adult şi 15 lei pentru copiii între 6-12 ani, respectiv 40 lei urcarea şi coborârea pentru adulţi şi 20 de lei/copil.
De asemenea, rămân la nivelul tarifelor de anul trecut preţurile abonamentelor pe anumite intervale orare: de la ora 11,00 (120 lei/adult, 70 lei/copil), 13,00 (90 lei/adult, 50 lei/copil) şi de la ora 14,00 (65 lei adult/40 lei/copil).
În rest, cartelele pentru telecabină, telegondolă, telescaune şi teleschiuri, care au de la 10 până la 240 de puncte s-au scumpit cu sume între 5 şi 100 de lei. Astfel, de exemplu, dacă anul trecut o cartelă de 10 puncte/adult costa 45 de lei, în acest sezon un turist va plăti 50 lei, iar pentru una de 240 de puncte, care costa 570 de lei, anul acesta va plăti 670 de lei.
Creşteri mai reduse se înregistrează la abonamentele pentru un anumit număr de zile. Astfel, anul acesta, unul de 10 zile (consecutive sau nu) va costa 1.140 de lei pentru un adult şi 700 de lei pentru un copil, spre deosebire de preţurile plătite anul trecut, când acestea erau de 1.050 lei, respectiv 650 de lei.
„Nu este o creştere exagerată per total”
Noile tarife, precum şi taxa specială de utilizare a domeniului schiabil de către firma Ana Teleferic au fost aprobate vineri, de Consiliul Local Braşov.
Conform primarului Braşovului, Allen Coliban, „nu este o creştere exagerată per total”, el menţionând, în şedinţa forului local de vineri, că au fost majorate mai puţin „anumite produse, care sunt mai folosite, mai apreciate de braşoveni”.
Edilul a susţinut de asemenea că „algoritmul de calcul” stabilit anul acesta pentru taxa specială de utilizare a domeniului public va aduce mai mulţi bani municipalităţii, dând ca exemplu faptul că dacă anul trecut domeniul schiabil a adus la buget 1,5 milioane de lei, pe noul algoritm, la acelaşi trafic de persoane, suma s-ar ridica la 2 milioane de lei.
2 comentarii
Avem un primar de toată jena… Sunt masuri mai importante decât scumpiri peste scumpiri. De ce mama ma-sii nu închideți accesul în centrul vechi ca sa nu mai blocheze turiștii orașul căutând parcări? Aeroportul nu e gata, spital regional gata in 10 ani, orașul JEGOS… Primarul panseluță Scripcaru nu a făcut mare lucru, dar aparent am mers la vot degeaba pentru că schimbarea s-a dovedit a fi un mare eșec
Așa pățim când „înlocuim” un moldovean cu un mincinos, pus și ăsta pe căpătuială!