
Odată cu rezoluțiile de Anul Nou, mulți dintre noi ne propunem de fiecare dată să mâncăm mai sănătos, dacă nu chiar să slăbim câteva kilograme în anul ce vine. Cum ar fi ca de această dată chiar să ne ținem de cuvânt? De exemplu, cumpărându-ne ustensilele care să ne ajute să gătim mai sănătos. Acesta este primul pas pentru a mânca mai sănătos, nu?
Pentru asta, trebuie să adoptăm un stil de viață bazat pe consumul de alimente adevărate și evitarea alimentelor ultraprocesate. O revoluție care luptă cu cunoștințe și conștientizare împotriva părții întunecate a industriei alimentare.
Pentru a mânca acasă într-un mod sănătos ar trebui să folosim alimente minim procesate, acordând prioritate celor de origine vegetală. Acestea sunt alimente care au un singur ingredient pe etichetă sau nu sunt etichetate deloc..
Mai apoi, le putem completa cu alimente procesate bune. Alimentele procesate bune au de obicei o etichetă nutrițională în care se citesc între 1 și 5 ingrediente, care nu au cantități semnificative (mai mici sau egale cu 5-10% din total) de zahăr adăugat, făină rafinată sau ulei vegetal rafinat. Și, în fine, este indicat să se evite alimentele ultraprocesate (mai mult de 5 ingrediente pe etichetă, inclusiv zaharuri, uleiuri și făini vegetale rafinate, aditivi și sare).
Specialiștii estimează că într-o perioadă de o lună se pot stabili bazele pentru schimbarea obiceiurilor. Gândindu-ne la cei care intenționează să-și schimbe obiceiurile alimentare, am întocmit o listă de produse care ne vor ajuta să gătim fără complicații majore și, mai ales, într-un mod sănătos.
1. Multicooker sau slowcooker Crockpot
Un multicooker este un dispozitiv multifuncțional, iar orice echipament cu un număr mare de funcții are numeroase avantaje. Fanii acestui aparat fac absolut tot ce conține, de la compot și produse de patiserie la borș și garnituri. Printre beneficiile acestuia, poate cel mai important este economia de timp. În procesul de gătire nu este necesar să vă asigurați că mâncarea nu se arde, nu este necesar să amestecați și nici să adăugați apă. Este suficient să pregătiți produsele, să le puneți în recipient și să selectați modul dorit, restul va face multicookerul însuși.
Crock PCum să mănânci mai sănătos în 2022ot – oferte
Un alt avantaj este posibilitatea setării funcției de pornire cu întârziere., care vă permite să gătiți la ora corectă și menține vasul cald timp îndelungat. În fine, este ușor de întreținut și, mai ales, economisește spațiu în bucătărie, pentru că multe multicookere pot înlocui mai multe aparate: un aparat de pâine, un aparat de gătit la abur, un cuptor, o oală sub presiune, un aparat de gătit orez, un aparat de gătire lentă și un cuptor cu microunde, printre altele.
2. Tigaie Wok
Wok-ul este un alt aliat pentru gătit rapid, simplu și sănătos. Datorită formei sale concave și a pereților înalți, distribuie uniform căldura, permite utilizarea a foarte puțin ulei, iar alimentele își păstrează nutrienții. Este foarte versatil deoarece poate fi folosit atât pentru gătirea la abur, cât și pentru sote sau prăjit.
Multicooker Tefal – oferte
3. Vas tajin din ceramică
Folosit pe scară largă în Maghreb și Africa de Nord, un vas de tip Tajin permite gătirea alimentelor la foc mic, cu un rezultat foarte gustos. Poate fi folosit direct pe foc, pe placa vitroceramica sau in cuptor. Este realizat dintr-o glazura ceramica fara metale grele si are o buna conducere a caldurii si a aburului.
4. Blender
Blenderele din sticla devin din ce in ce mai la moda pentru a prepara tot felul de piureuri si creme de legume. Nimic mai bun pentru a face cele mai bune smoothie-uri și pentru a stoarce cele mai multe vitamine și nutrienți din alimente decât un blender.
Crock Pot – idei
5. Vase de teracotă
Un material modest care este în continuare preferatul chiar și al bucătarilor experți. Despre mâncarea gătită în vase de teracotă putem spune cu adevărat că are gustul de altădată și amintește atât de mult de bucătăria bunicilor noștri. Lutul și teracota au acel aer rustic tradițional care continuă să ne îndrăgostească și care conferă tocănițelor o aromă cu totul specială. Astăzi sunt încă produse având în vedere bucătăriile mai moderne, deși, dacă avem ocazia, le putem folosi din nou direct în interiorul focului. Nimic mai bun decât niște sarmale gătite într-o oală de lut, la cuptor, nu?
6. Aparat de gătit cu aburi
Mâncarea preparată la aburi este mult mai suculentă și mai sănătoasă. Legumele își păstrează mai bine vitaminele, iar carnea rămâne fragedă mai mult timp. Gătitul la aburi are o mulțime de avantaje și nici nu este scump. Spre deosebire de cuptor sau flacără, aburul acționează mai lent, e adevărat, dar depinde și de alimentele pe care le gătești. Spre exemplu, peștele, puiul și fructele de mare se fac cel mai repede. În afară de ciuperci sau carne de vită, aproape totul se poate găti la aburi. Gustul alimentelor rămâne nealterat, se păstrează mult mai bine vitaminele și microelementele esențiale, iar preparatele sunt mai suculente. Legumele, în special, își păstrează și culoarea proaspătă și sunt mult mai apetisante.
Un comentariu
Tot tocana la ceaun pe foc de lemne e baza :))