După ce Compania Națională de Investiții a aprobat în august finanțarea construcției unei creșe de dimensiune medie la Brașov, în locul fostului depou de tramvaie, reprezentanții Primăriei întocmesc documentațiile aferente demarării lucrărilor. Printre acestea se numără și un studiu geotehnic, iar acum, edilii caută o firmă specializată care să sondeze zona și să definitiveze acest studiu.
Costul estimat pentru realizarea acestui studiu este de 31.248,06 lei cu TVA și presupune efectuarea acestor prospectări pe trei parcele din care este format terenul vechiului depou. Astfel, potrivit documentațiilor tehnice, pentru construcția creșei propriu-zise sunt alocați 6.826 mp, pe o altă parcelă de 4,766 mp ar urma să fie construită tot o unitate școlară, dar deocamdată nu s-a stabilit tipul acesteia și nici sursa de finanțare, iar 920 mp vor rămâne rezervați pentru un drum de acces pentru cele două unități educaționale.
Studiile geotehnice efectuate vor trebui să scoată în evidență natura terenului de fundare, adâncimea de fundare, presiunea admisibilă, nivelul mediu al pânzei freatice, precum și soluțiile de fundare.
Compania Națională de Investiții a aprobat anul acesta cererea de finanțare depusă de către Primăria Brașov în vederea finanțării lucrărilor pentru amenajare a două noi creșe. Creșa care ar urma să fie amenajată în locul fostului depou are o capacitate medie, de 7 grupe și 70 de copii, iar alta de capacitate mare, pentru 110 copii și 11 grupe, ar urma să fie construită în Bartolomeu.
Un comentariu
De ce se scriu asemenea aricole? Într-o zi o să ne minunam ca primarul se trezeste dimineața și se dă jos din pat, asta știre.
Studiile de teren, geotehnice si topografjce, sunt obligatorii prin lege in vederea edificarii unei constrjctii. Este adevarat că in ultimul timp nu prea se mai fac, alfel nu ar fi atatea surpari si alunecari de teren la utostrazi.