Pentru instalarea echipamentelor de radionavigație aeriană, potrivit detaliilor de proiectare din studiul de fezabilitate, au fost identificate anumite restricții, respectiv poziționarea într-o anumită zonă, astfel încât să se poată asigura un grad satisfăcător de performanță.
În acest context, pentru amplasarea radionavigației de tip radiofar omnidirecțional este necesară o suprafață de teren de 2.025 mp, care să fie compusă din 50 X40 metri pentru echipament și 5 X 5 metri pentru antenă. Potrivit documentațiilor de specialitate, echipamentele sunt necesare pentru decolarea și aterizarea în siguranță a aeronavelor.
Astfel, au fost identificate și suprafețele de teren necesare, acestea fiind înscrise în domeniul public al orașului Ghimbav, astfel că ieri, într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean, a fost aprobată trecerea acestor terenuri în domeniul public al județului Brașov.
Echipamente în valoare de peste 100 de milioane de lei
Echipamentele și instalațiile necesare implementării serviciilor de navigație aeriană au o valoare estimată 103.365.933,18 lei (inclusiv TVA). Echipamentele vor fi unele dintre cele mai moderne și după cum au precizat președintele CJ Brașov Adrian Veștea și coordonatorul proiectului aeroportului, Alexandru Anghel, acestea vor permite dirijarea traficului aerian și de pe un total de șase aeroporturi din țară, însă o decizie în acest sens o va lua ROMATSA, care este autoritatea în domeniu, ce se va ocupa efectiv de coordonarea acestor servicii.