Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov tratează în această perioadă numai pacienți infectați cu Covid. Instituția spitalicească a încheiat un contract de doi ani cu o firmă locală de catering, în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei. În funcție de vârstă și comorbidități, bolnavilor le este alocat un buget zilnic cuprins între 11 și 17,6 lei.
La finele lunii octombrie, întâia masă a zilei conținea 250 de grame de pâine, unt, gem, un ou fiert și ceai, în timp ce la prânz erau servite ciorbă de dovlecei și salată orientală dietetică, transmite romania.europalibera.org.
La cină, majoritatea pacienților primeau mămăligă cu brânză și smântână și 250 de mililitri de ceai cu lămâie. Între mese, la ora 10 și la ora 16, un supliment: un iaurt sau un lapte, respectiv un măr sau un pachet de covrigi uscați.
Statul român alocă în jur de 11 lei pe zi pentru hrana pacienților de Covid care nu au și alte comorbidități, adică puțin peste 2 euro. Europa Liberă a aflat, de la mai multe spitale din țară, ce se poate găti din acești bani.