Vă puteți imagina lumea fără a consuma, din când în când, ceva dulce? Cred că este aproape imposibil. Fie că vine într-un format bogat în zahăr sau fentează papilele gustative și glicemia prin tot felul de elemente de substituție, dulcele este necesar, iar lipsa sa poate duce la o viața nu tocmai fericită.
Totuși, cum ar fi toată această situație dacă deserturile ar fi parte din viața voastră în fiecare zi? Mai mult decât atât, ce ar însemna ca asta să fie și o afacere?
Este cazul lui Andrei Mortasifu, un tânăr antreprenor, care deține Cofetăria Andrei, din cartierul Răcădău. Andrei este, printre altele, absolvent al institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București. Astfel, perspectiva sa asupra acestei afaceri capătă și o notă artistică. Înainte de asta, vă invit la un scurt istoric.
Prima cofetărie din acest lanț, care mai are filiale și în Ploiești și Buzău, a început în Buzău, în urmă cu 20 de ani. Este tipul acela de afacere care funcționează impecabil din generație în generație. Inițial, au plecat de la un produs numit: „prăjitura casei”, care se bucura de un mare succes în familie. Au avut în plan să facă preparate de patiserie, dar „laitmotivul” afacerii era reprezentat tot de preparatele de casă, pentru a schimba un pic concepția împământenită a consumatorului de a avea nevoie de gustul acela rudimentar de frișcă din perioada pre-`89. Deoarece lucrurile au mers bine, au mai deschis un punct de lucru în Ploiești și apoi în Brașov.
În urmă cu trei ani și jumătate, Cofetăria Andrei a avut un stand insular în centrul comercial Coresi, iar cererea devenise destul de mare, odată cu trecerea timpului. Pentru că spațiul de depozitare era foarte limitat s-au hotărât să se mute într-un loc mai mare. Pentru că pandemia a însemnat și un punct de răscruce pentru mulți comercianți, Andrei Mortasifu a găsit în acest sens momentul oportun de a se extinde.
Atunci când alții au pus lacătul, el a adus un upgrade afacerii sale, iar succesul acesteia se datorează faptului că oferă produse de calitate, lucru care primează în fața oricăror opreliști. Astfel, după patru luni în care singurele activități comerciale au fost livrările la domiciliu a venit și mutarea într-un spațiu mai mare, în Răcădău, pe bulevardul Muncii 22A, în care funcționează și acum, din 17 decembrie 2020.
Citește articolul în întregime și vezi mai multe poze cu produsele oferite de Cofetăria Andrei pe Zile și Nopți Brașov, dând click AICI!