Prăpăstiile Zărneștilor din Parcul Național Piatra Craiului, una dintre cele mai spectaculoase formațiuni de tip chei din România, este o arie protejată cu o suprafață de peste 100 de hectare, fiind o zonă de interes geologic, floristic, faunistic și peisagistic.
Mircea Vergheleț, directorul parcului, a surprins frumusețea spectaculoasă a Prăpăstiilor Zărneștilor, într-o filmare aeriană de excepție.
Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare și se întinde în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare de păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.
Între cele mai atractive obiective turistice ale parcului, pe lângă fauna și flora bogată, se numără Prăpăstiile Zărneștiului, Creasta Pietrei Craiului, Cheile Dâmbovicioarei, Zaplazul, Cerdacul Stanciului și Marele Grohotiș. Administrația parcului a amenajat 11 trasee de cicloturism și alte 42 de trasee turistice marcate.
În Parcul National Piatra Craiului se află numeroase comunități locale, precum orașul Zărnești și comunele Bran, Moeciu, Fundata, Dâmbovicioara și Rucăr, unele dintre cele mai atractive destinații turistice, precizează administrația parcului.