Salariul unui ofiţer bancar ajunge, în medie, la 2.700 de lei net, arată datele extrase din platforma Salario, comparatorul de salarii al platformei de recrutare online eJobs.
„De regulă, în domeniul bancar se caută absolvenţi de studii superioare economice. Avantajul unui astfel de job este că nu ajungi să te plictiseşti niciodată, având în vedere că zilnic sunt clienţi şi situaţii diferite ce trebuie gestionate. În plus, acest rol deschide diverse oportunităţi de avansare în domeniu. Pe platforma eJobs România, în acest moment sunt disponibile aproape 1.500 de joburi în bănci”, spune Roxana Drăghici, head of sales la eJobs România.
Cel mai mare nivel al salariului mediu pentru această funcţie este în Bucureşti, cu o medie de 3.000 de lei net lunar, iar cel mai mic salariu pentru un angajat de pe această poziţie este în Sfântu Gheorghe, cu o medie de 1.870 de lei net lunar, arată datele Salario, unde peste 268.300 de specialişti şi-au introdus salariile până la această dată.
În acest moment, pe platforma de recrutare eJobs România, sunt disponibile 38.219 de locuri de muncă, dintre care 894 sunt pentru poziţia de ofiţer bancar.
Poziţia de ofiţer bancar presupune desfăşurarea unor activităţi specifice instituţiilor de credit şi care se referă la: activităţi de marketing la nivel local, realizarea de tranzacţii în conturile clientelei, consilierea clientelei, vânzarea de produse şi servicii precum şi operaţiuni de creditare retail.
Sectorul bancar din România trece prin un proces de scădere a numărului de angajaţi şi sucursale în ultimii ani. Procesul de restructurare din sistemul bancar local fost accentuat de pandemia de COVID-19, astfel că băncile care activează pe piaţa românească au ajuns să aibă la sfârşitul primului semestru din 2021 un număr de 51.894 de angajaţi, în timp ce numărul sucursalelor a coborât la 3.750. Între S1/2020 şi S1/2021 un număr de 1.013 de salariaţi au plecat din sistemul bancar românesc şi 206 de sucursale şi agenţii bancare au fost închise, potrivit datelor transmise de Banca Naţională.