Unele restaurante abia ce și-au deschis porțile, altele sunt mai vechi în peisaj, dar poate nedescoperite cum trebuie. Toate merită trecute în lista oricărui gurmand pentru lucrurile bune pe care le au în meniu și pentru treaba bună pe care o fac în bucătărie.
Așadar, iată 5 restaurante pe care trebuie să le încerci în această toamnă, cel mai probabil cu certificatul verde la purtător.
1. Brașov – LIRIC social club
LIRIC este un restaurant „neo-tradițional” deschis recent în Brașov, în locul unde înainte de pandemie se afla Simone. Noul loc promite o experiență unică și „gastronomie cu poezie, oameni faini, vin bun, filosofie și-un strop de dimineață-n cafea”. E suficient să intri pe paginile de socializare ale restaurantului. Pozele cu felurile de mâncare te vor face să suni pentru o rezervare.
2. București – Soro.lume
La Soro.lume, restaurant nou deschis în București, gătește chef Mihai Toader, un nume cunoscut de pasionații de gastronomie și mai ales de bucătăria românească reinventată. Meniul de aici este unul plin de lucruri deosebite. Profilul localului este „Obor To Table”, adică feluri de mâncare gătite cu ingrediente care descriu sezonul, gătite cu tehnici de pe teritoriul României în bucătăria lor din curte.
3. Timișoara – Homemade
Homemade a pornit din dorinţa proprietarilor de a avea un loc primitor ca acasă, plin de personalitate, intim. Meniul este unul sezonier, cu preparate delicioase reinterpretate, schimbat o dată la trei luni și urmărind ciclurile naturii. De reținut că meniul de aici este plin și de multe preparate care pot fi catalogate fără nicio ezitare drept „comfort food”.
Citește articolul în întregime pe Zile și Nopți Brașov, dând click AICI!