De astăzi, au început înscrierile pentru Cursul de formare subofiţeri în activitate, specializarea paraşutişti comando, informează Şcoala de Instruire a Forţelor pentru Operaţii Special.
Admiterea la acest curs se va desfăşura în perioada 8-14 noiembrie 2021, iar cursul în perioada 17 ianuarie – 5 august 2022, mai transmite Şcoala de Instruire a Forţelor pentru Operaţii Speciale.
Potrivit SAFOS, anul acesta activităţile se vor desfăşura în următoarea ordine:
- Depunerea dosarelor de candidat se face până la data de 1 noiembrie 2021 la unităţile menţionate în Arondarea teritorială a structurilor de Forţe pentru Operaţii Speciale.
Se poate, de asemenea, opta pentru o altă unitate decât cea la care este arondat judeţul în care are domiciliul candidatul/a, însă acesta trebuie să anunţe unitatea la care se va prezenta pentru a comunica data la care va depune dosarul de canditat.
- Susţinerea admiterii în perioada 08 – 14 octombrie 2021 la Centrul Naţional de Instruire Întrunit “Getica” Cincu:
- Prezentarea candidaţilor se face la Centrul Naţional de Instruire Întrunit “Getica” Cincu în data de 8 noiembrie 2021, în intervalul orar 12.00 – 14.00;
- Se desfăşoară conform Metodologiei afişate pe site-ul instituţiei;
- La admitere sunt necesare: actul de identitate, obiecte de scris (pix,/stilou cu pasta/cerneală albastră), echipament sportive (inclusiv costum de înot), bani pentru plata taxei de înscriere, cazării şi hranei şi certificatul verde COVID (dacă există);
- Acte doveditoare pentru neplata taxei de înscriere (dacă este cazul).
- Selecţia
- Se desfăşoară la sediul Şcolii de Instruire a Forţelor pentru Operaţii Speciale “Burebista” Str. Gării, 507061 Vlădeni, Braşov.
- Selecţia sau evaluarea aptitudinală se concretizează în examinări specifice şi probe care pot indica dacă şi în ce măsură, un candidat poate face faţă cerinţelor profesiei militare şi mediului militar.
- Selecţia constă în parcurgerea următoarelor probe:
Probe psihologice constau în:
- test de aptitudini care evaluează randamentul intelectual;
- chestionar de personalitate pentru evaluarea posibilităţilor tale de adaptare la condiţiile specifice mediului militar;
- test situaţional care evaluează aptitudinile de lider şi capacitatea de a lucra în echipă.
Probe fizice constau în:
- parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ, care conţine 10 elemente pe un circuit de 90 m lungime şi care evaluează nivelul de dezvoltare a deprinderilor tale motrice de bază (viteza, îndemânarea, rezistenţa, forţa);
- probă de rezistenţă pe distanţa de 3000 m.
- probe fizice (tracţiuni, flotări, abdomene).
Interviu de evaluare finală.
Fiecare probă în parte are caracter eliminatoriu, candidatul fiind declarat „Admis” sau „Respins”.
- Vizită medicală pentru intrarea în sistemul militar se desfăşoară la Spitalul Militar de Urgenţă Braşov.
- Vizită medicală/Evaluarea aptitudinală specială are loc la Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „General doctor aviator Victor Anastasiu”, din Bucureşti. Examinările durează câteva zile şi includ mai multe probe şi specialităţi medicale.