Serviciul Public Local de Termoficare din Brașov vrea să demareze un nou proiect investițional de amploare, după cel derulat acum doi ani în cartierul Tractorul.
Este vorba de refacerea rețelelor din cartierul Florilor, unde încă mai sunt racordați la sistemul centralizat 1.019 consumatori, dar unde sunt și foarte multe avarii, din cauza faptului că nu au mai fost înlocuite în totalitate conductele de transport și distribuție.
Astfel, SPLT a întocmit studiul de fezabilitate aferent demarării proiectului, iar potrivit acestei documentații, costurile estimate pentru lucrări sunt de 35,6 milioane de lei. În ceea ce privește investiția din cartierul Tractorul, cu o valoare de peste 17 milioane de lei, aceasta a fost realizată cu fonduri prin Programul de cooperare româno-elvețian, iar pentru acest nou proiect ar urma să fie găsită o nouă sursă de finanțare.
„În prezent, cei 1019 consumatori, beneficiază de căldură și apă caldă prin intermediul unei rețele de transport și distribuție aflată într-o stare de uzură avansată și supradimensionată în raport cu numărul actual de abonați. Întreaga rețea propusă se va constitui în jurul punctelor termice existente, eificentizând traseele de transport și distribuție aferente acestor puncte termice. Se propune înlocuirea întregului sistem de conducte existente cu țeavă preizolată, conductă tur și conductă retur. Întreaga zonă de studiu cuprinde o lungime de traseu de aproximativ 4.350 m și poate fi împarțită în două subzone. Lungimea exactă a traseului se va releva la faza de Proiect Tehnic”, se precizează în studiul de fezabilitate.
Conductele vor fi scoase de pe proprietățile private
Potrivit detaliilor din acest studiu, conductele care trec prin subsolul blocurilor pentru alimentarea altor blocuri vor fi scoase în afara subsolurilor, în domeniul public pe alei sau spațiile verzi dintre blocuri și vor fi montate direct în pământ. Racordul la instalațiile interioare aferente fiecărui bloc/scări de bloc se va face fie prin golurile de aerisire existente, fie prin goluri ce se vor realiza în fundații. Acolo unde nu se pot folosi traseele existente, acestea fiind situate în domeniul privat, se vor devia pe domeniul public iar conductele se vor monta direct în pământ pe pat de nisip.
Durata estimată pentru finalizarea acestor lucrări este de 15 luni.
Un comentariu
35,6 milioane lei pentru
1.019 consumatori
–––––-
34.936 lei/consumator !!!
Achizitia si montarea unei centrale de apartament costa in jur de 10.000 lei (per consumator)
Voi chiar sunteti nebuni, daca va da UE bani pe mana!