Într-o lume cuprinsă de agitație, cu un ritm trepidant și multă încărcătură mentală și emoțională, un loc de relaxare sună minunat, după o zi de muncă care te lasă copleșit de stres. Amenajarea unui astfel de colțișor este benefică indiferent de spațiul în care locuiești și de dimensiunile acestuia, dar dacă ești fericitul proprietar al unei grădini, te poți bucura din plin de avantajele pe care aceast ți le oferă. Probabil te-ai gândit deja la foișoare lemn sau un set de grădină, dar dacă nu ai făcut-o sau încă te mai gândești la decorare poți afla care ar fi câteva variante din care să alegi.
Instalarea unor foișoare lemn, metal sau combinații sau construirea unuia cu temelie de beton este oportună dacă dimensiunea curții și poziția elementelor care sunt dispuse în ea îți permit. Această construcție poate fi amplasată ușor și o poți decora cu piese de mobilier în același stil, perdele, ce te vor proteja de căldura excesivă sau insecte și vor crește gradul de confort și intimitate, și alte accesorii care vor transforma foișorul într-un adevărat colț de rai.
O altă variantă, ce poate fi o alternativă cu beneficii similare unor foișoare lemn, este montarea unui pavilion, deschis, semideschis sau închis, de dimensiunile potrivite pentru tine, familia și prietenii cu care vei petrece timpl plăcut împreună. Ai la dispoziție pavilioane de forme și mărimi variate, fixe sau pliabile, mai simple sau mai complexe, de culori diferite, din care să poți alege ce anume se potrivește în curtea ta. Majoritatea au structură metalică și acoperiș impermeabil. Cele prevăzute cu pereți laterali pot avea ferestre sau nu și deschidere tip ușă, prevăzute cu sisteme de închidere-deschidere. Avantajul principal este prețul, dar și faptul că îl poți instala fără a apela la meșter. Ce e sigur e că îți va oferi clipe de odihnă în natură, dacă îl poziționezi în cea mai liniștită parte a grădinii, într-o zonă umbrită parțial și îl mobilezi cu fotolii, șezlonguri confortabile sau canapea de grădină, rezistente la intemperii.
Copertina te poate ajuta să creezi un colțișor de relaxare, dacă pe una din laturile casei a liniște și intimitate. Aceasta te protejează de soare sau ploaie și poți delimita spațiul cu paravane instalate în forma dorită sau cu plante verzi cățărate pe sisteme de susținere, dispuse de jur în jur, Acestea te vor feri de privirile indiscrete, vor menține umiditatea în aer și vor crea un mediu plăcut în care să citești o carte sau să savurezi cafeaua. În același fel poți folosi și o umbrelă de grădină, cu avantajul că o poți ampla unde dorești și o poți muta în cazul în care dorești o schimbare, și cu dezavantajul de a fi mai instabilă în caz de vânt puternic.
Pentru un loc de relaxare în grădina cu pomi, hamacul poate deveni piesa centrală și ai variante ce se pot susține de ramurile rezistente ale unui copac sau variante cu suport, pe care le poziționezi la umbra copacilor. Dacă ai condiții amplasează două și completează zona cu o masă de grădină și alte decorațiuni care o vor transforma într-un ambient de relaxare și odihnă în aer liber. Poți delimita cu gărduleț decorativ și îi poți da un aspect elegant montând pavaj pe toată suprafața sau doar pe alei.
Leagănul de grădină este perfect ca piesă centrală a unui spațiu în care să petreci clipe minunate. Orice variantă alegi, mai mare sau mai mic, din lemn, metalic sau combinații de materiale, trebuie să fii atent la fixarea acestuia și la adaptarea la greutatea celor care îl vor folosi, pentru siguranță și durabilitate. Alege cel mai liniștit loc din curte, însoțește leagănul de o masuță și câteva fotolii, adaugă o sursă de apă cu rol decorativ, lămpi cu încărcare solară în stilul ales și vei avea spațiul ideal în care să te relaxezi și să uiți de toate problemele ce te stresează.