Adrian Paraschiv este, de mulţi ani de zile, regizorul transmisiilor DIGI Sport din Liga I. Acum a ajuns să regizeze transmisiile de la Jocurile Olimpice, pe care le-a văzut o planetă întreagă.
Faptul că o întreagă planetă poate vedea ce se întâmplă la Jocurile Olimpice de la Tokyo se datorează şi unor români. Cameramani şi regizori din ţara noastră fac parte dintr-o echipă internaţională de elită care transmite toate evenimentele de la prima ediţie a Jocurilor Olimpice desfăşurată cu un an mai târziu.
Globalizarea şi-a făcut loc şi în mass-media, iar specialiştii din ţara noastră sunt recunoscuţi pe plan mondial. Au contat foarte mult meciurile de Liga Campionilor la fotbal, dar şi cele de handbal, de polo, baschet, tenis, precum şi alte evenimente importante desfăşurate în România şi transmise de posturi de televiziune din ţara noastră.
Întreaga lume a putut vedea transmisiuni sportive de cea mai înaltă calitate, astfel că era iminent ca românii să ajungă să transmită evenimente de amploarea Jocurilor Olimpice.
Un braşovean este regizor în această echipă internaţională, iar experienţa sa se vede din calitatea transmisiilor care ajung în toate ţările lumii.
Adrian Paraschiv este plecat mai tot anul de acasă, deoarece el este unul din cei care le aduc românilor meciurile din Liga I, dar şi cele din campionatele de handbal – feminin şi masculin – sau din cupele europene. Cei care nu apreciază suficient calitatea transmisiilor din ţara noastră pot face o comparaţie cu mai multe meciuri din deplasare ale echipelor noastre.
„Cum am ajuns aici? Prin foarte multă muncă şi sacrificii şi exploatând la maximum oportunităţile apărute prin colaborarea cu o firmă românească, Bivolul Advertising, care a ridicat standardul de calitate în producţia TV a evenimentelor sportive foarte sus, reuşind să devină atractivă pentru partenerii din străinătate”, a început Adi povestea drumului spre Tokyo.
Capitolul la care Liga I este egală cu La Liga
„La început, în urmă cu aproximativ 8 ani, românii au fost priviţi cu rezerve, dar, în timp, au ajuns să lucreze în străinătate şi, apoi, să fie nelipsiţi de la marile evenimente sportive ale planetei. Aici vorbim atât de partea tehnică, cât şi de partea artistică. Mie îmi este foarte uşor să mă înţeleg cu echipa, deoarece, în această profesie şi la acest tip de evenimente, fiecare dă ce este cel mai bun din el şi nu există sentimente de oboseală, plictiseală sau suficienţă, plus că ne cunoaştem de mulţi ani. Cu străinii este fix la fel, fiecare este aici să facă ce ştie mai bine, diferenţa între noi şi ei este că ei lucrează permanent la evenimente majore în ţara lor. Îţi dau ca exemplu colegii spanioli, care lucrează săptămânal în La Liga. Cert este un lucru: după o muncă de mulţi ani şi după ce cei mai buni au ajuns să lucreze în străinătate, românii au ajuns să fie apreciaţi la adevărata lor valoare de către străini şi acest lucru se vede prin prezenţa noastră la cel mai mare eveniment sportiv al planetei”, explică Adrian Paraschiv pentru adevărul.ro.
Braşoveanul spune că la Tokyo regulile sunt foarte clare în ce priveşte pandemia, iar ele sunt respectate de toată lumea. Autorităţile japoneze se străduiesc să îşi facă simţită cât mai puţin prezenţa din acest punct de vedere. Mai greu a fost în primele 14 zile, când, pe lângă respectarea regulilor care există în fiecare ţară – igiena, purtatul măştii – fiecare trebuia să respecte traseele stabilite pentru deplasare şi i se spunea să nu facă deplasări inutile, cum ar fi plimbările prin oraş. Odată trecute cele 14 zile, lucrurile s-au schimbat, iar, în timpul liber, cu toţii pot vizita oraşul şi se pot bucura de tot ce oferă o metropolă cum este capitala Japoniei. Echipa lui Adrian Paraschiv a avut parte şi de două mari provocări – a fost nevoită să transmită două sporturi pe care nu le mai filmase.
„Pentru noi a fost o provocare când am primit producţia TV pentru taekwondo şi wrestling, două sporturi care nu au beneficiat de producţie TV în România. Primul dintre sporturi, taekwondo, a fost şi prima misiune dusă la final cu succes. A urmat wrestlingul, care şi el a fost trecut cu bine. Sentimentele pe care le trăiesc în timpul filmărilor… Nu prea este loc de ele, dar există şi sunt exact precum cele ale unui sportiv în timpul competiţiei şi ştiu ce spun, pentru că sportul a fost prezent permanent în viaţa mea”, a încheiat Adrian Paraschiv povestea sa de la Tokyo.