
Aproximativ 50% din români se declară mulțumiți de starea lor de spirit, iar relațiile cu persoanele apropiate (familie, prieteni sau partener), locul de muncă actual și mediul de lucru sunt printre principalele motive de mulțumire, potrivit unul studiu realizat de compania de cercetare de piață Reveal Marketing Research.
Pe categorii socio-demografice, aprecierea relațiilor cu familia și prietenii întregistrează diferențe semnificative statistic doar în funcție de statutul marital. Persoanele singure de vârstă mijlocie par să fie mulțumiți de relațiile cu familia și prietenii (63%), comparativ cu tinerii cu educație superioară și venit ridicat (45%).
Satisfacția față de relația cu partenerul/partenera a întregistrat un nivel constant ridicat începând cu luna februarie a anului în curs, chiar dacă în timpul lui 2020 aceasta a vut un nivel mai scăzut pe fondul unei stări de spirit nu tocmai bune a românilor. Cel mai mare grad de satisfacție față de relația cu partenerul/ partenera se întâlnesște la tinerii cu educație superioară și venit ridicat, cu un procent de 47%.
Sentimentul de mulțumire apare în principal în rândul segmentelor cu educație și venit ridicat (70 %) și în cel al tinerilor profesioniști (50%). La polul opus, cei care se declară nemulțumiți sunt familiile tradiționale (36%) și persoanele singure de vârstă mijlocie (32%).
Se pare că mulțumirea legată de sectorul profesional este direct proporțională cu cea față de celelalte aspecte ale vieții, precum starea de spirit și relațiie sociale cu familia, prietenii și partenerul/ partenera de viață.
Aspectele care țin de starea noastră emoțională, precum oamenii, și de crearea unui cadru care să motiveze contează din ce în ce mai mult mai degrabă prin aspecte intrinseci decât prin cele de ordin extrinsec.