Ghimbavul va avea într-un final o creșă, care este cu atât mai necesară cu cât în ultimii ani orașul s-a tot dezvoltat din punct de vedere imobiliar și a atras tot mai multe familii tinere. Astăzi, Primăria Ghimbav a semnat contractul de lucrări cu firma Bracoma Sport din Râșnov, valoarea totală a investiției fiind de 5,73 milioane de lei, inclusiv TVA.
„A fost semnat astăzi, acest proiect este așteptat de cetățenii orașului nostru și bineînțeles de noi toți, acest proiect este parțial finanțat de Ministerul Dezvoltării prin PNDL, cu o finanțare de 2,2 milioane lei restul fiind suportat din bugetul local. Menționez că acest proiect avea valoarea de 7,8 milioane lei conform studiului de fezabilitate, iar prin licitație s-a ajuns la 4,8 milioane lei (fără TVA – n.r.). Mulțumesc colegilor consilieri locali pentru implicare și susținerea acestui proiect”, a precizat primarul Ionel Fliundra.
Termenul de execuție este de 12 luni de la predarea amplasamentului. Creșa va fi amenajată în noua zonă rezidențială a orașului, pe strada Florii de Colț nr. 1.
Până acum, edilii ghimbășeni au derulat mai multe licitații, până când au desemnat un constructor care să respecte cerințele pentru acest proiect. Firma Bracoma Sport din Râșnov s-a remarcat la nivel național după ce a început să fabrice un produs unic pe piața construcțiilor din România, respectiv panourile din plasă ţesută metalică, pentru aceasta investind aproximativ un milion de euro într-o linie automată adusă de la Osaka, Japonia. Povestea companiei este una cât se poate de interesantă, proprietarul, Codruţ Nicoară fiind în tinereţe un cunoscut arbitru de fotbal la nivelul Ligii I, iar debutul în afaceri făcându-şi-l în construcţia de şeminee, grătare de grădină şi termoizolaţii cuptoare de tratament termic.
Omul de afaceri râșnovean s-a asociat cu o turnătorie din ţară, alături de care a reuşit să producă piese turnate, unicat, a important plasă ţesută din oţel refractar, pentru a produce sdv-uri pentru tratamentul termic, reuşind astfel să ofere un serviciu complet, pe lângă reparaţiile cuptoarelor. Din cauza termenului mare de livrare a plasei ţesute, care ajungea şi la cinci, şase săptămâni, s-a decis să investească într-o linie de producţie, a început căutările, iar utilajul care ţese plasa a fost adus tocmai din Japonia.