Deși în 2010 s-au investit peste 50 de milioane de lei în amenajarea Patinoarului Olimpic din cartierul Tractorul, pentru a corespunde actualelor cerințe sunt necesare noi lucrări, ținând cont că nu toate amenajările de atunci au fost „în ton cu moda”, care s-a schimbat în cei peste 10 ani. Astfel, Direcția de Administrare a Infrastructurii Sportive, care întreține locația, a lansat o licitație pentru modernizarea sistemului de iluminat al arenei. Costul total pentru aceste lucrări este estimat la suma de 420.168 de lei fără TVA, respectiv 500.000 de lei cu TVA. Lucrările ar urma să fie realizate în cel mult 60 de zile, după ce va fi desemnat un câștigător al licitației publice.
Reamintim că Patinoarul Olimpic a fost subiect de scandal la acea vreme, tocmai din cauza costurilor ridicate de execuție. Gazeta Sporturilor scria la acea vreme că un patinoar din Ungaria, echivalent ca dimensiuni și număr de locuri, a fost de trei ori mai ieftin. Practic 47.258.000 lei a plătit statul român prin Compania Națională de Investiții şi Consiliul Local Braşov, adică circa 11,3 milioane de euro, la acea vreme, sumă ce includea TVA-ul şi comisionul de 5% al CNI.
Patinoarul a fost proiectat pentru o medie de aproximativ 1.700 de locuri pe scaune , dar cu posibilitate de extindere şi dispune de cea mai mare suprafaţă de gheaţă oferită de un patinoar olimpic de acest tip, respectiv 30 x 60 metri. Complexul cuprinde şase vestiare pentru sportivi, unul pentru public, două pentru arbitri, un cabinet medical, o staţie antidoping, o sală de conferinţe şi o sală de protocol.
Instalaţia de climatizare va asigura o temperatură standard în tribune de aproximativ +12 grade Celsius, în timp ce temperatura gheţii poate fi asigurată în funcţie de necesităţile pentru tipul de eveniment sportiv (de exemplu, -15 grade Celsius pentru short track, -10 grade Celsius pentru hochei sau – 6 grade Celsius pentru patinaj artistic). Cele mai importante competiții găzduite de arenă au fost cele din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013.