E vară, iar asta înseamnă că în meniul nostru zilnic își face apariția un nou aliment: înghețata. Dar nu orice fel de înghețată, ci ar fi bine să o căutăm pe cea artizanală, acel gelato făcut ca la mama lui acasă, în minunata Italia. Am căutat în țară 5 locuri care vin la înaintare cu conuri pline de „gusti” sănătoase și colorate, care merită imortalizate pe cât mai multe conturi de Instagram:
Brașov | EIS/kalt/ – 100% natürliches Eis
Aflată chiar în buricul târgului, gelateria EIS/kalt/ are în meniu înghețată 100% naturală, cafea și multe alte produse locale. Ce e cu adevărat deosebit la această gelaterie este că experimentează constant, iar printre sortimente vei întâlni, în afară de cele clasice, și gelato din colivă, mici și bere, dovleac, morcov, vișinată și multe altele.
București | Friddi
În laboratorul propriu, cei de la Friddi transformă cele mai fine ingrediente într-o selecție de gelato și sorbetto artizanale, 100% naturale. O parte dintre acestea sunt certificate bio și DOP, precum fisticul de Bronte, alunele de pădure din Piemont sau vanilia Madagascar, dar și laptele pasteurizat bio pe care îl folosesc în toată gama de gelato. Friddi este un brand românesc, născut din pasiunea pentru înghețată artizanală și respect pentru cele mai bune ingredientei.
Cluj | Bianco Milano
Cei de la Bianco Milano și-au propus să aducă în România atmosfera autentică a Italiei prin acest desert deosebit. Astfel, ei au un gelatier italian care combină aromele și gusturile așa cum doar un specialist ar putea să o facă, o listă de ingrediente din întreaga lume, pentru o originalitate incontestabilă a produsului, și un banc de gelato ce păstrează textura și delicatețea specifice acestui unui gelato autentic.
CITEȘTE ARTICOLUL ÎN ÎNTREGIME PE ZILE ȘI NOPȚI DÂND CLICK AICI!