Economic, Stiri Brasov

3 factori de luat în considerare când vă alegeți o bicicletă

Când este timpul pentru un upgrade, alegerea bicicletei perfecte poate deveni dificilă, pentru unii dintre noi. Dar asta nu înseamnă că alegeți prima bicicletă pe care o găsiți, mai ales când este prima dvs. bicicletă sau vă uitați la biciclete de copii. Căutarea de biciclete cu un design solid și caracteristici suplimentare nu este niciodată ușoară. Acest lucru necesită cunoștințe exacte cu privire la ce tip de bicicletă se potrivește nevoilor dvs.

S-ar putea să doriți o bicicletă pentru antrenament, tururi, deplasări sau plimbări de o zi prin oraș. Unii oameni au nevoie de biciclete mai rezistente, pentru a face față terenului dificil și a denivelărilor, murdăriei, rădăcinilor și a ierbii care vine cu acesta.

Cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață, nu este de mirare că există mai mulți factori de luat în considerare, înainte de a alege o bicicletă.

Aveți nevoie de o bicicletă nouă sau uzată?

Din când în când, când luați în considerare să cumpărați un vehicul, gândul de a cumpăra unul uzat la un preț mai mic pare tentant.

Dacă doriți să cumpărați o bicicletă uzată, probabil că aveți o mulțime de întrebări. Câți kilometri a rulat bicicleta? De câte ori a fost reparată? Este necesară întreținerea regulată a bicicletei? Și tot așa. Pentru a evita o conversație aprinsă între dvs. și vânzător, iată ce trebuie să știți.

Este esențial să vă interesați în legătură cu starea transmisiei bicicletei. Sistemul este responsabil pentru deplasarea bicicletei, fără a compromite echilibrul și viteza. Transmisia constă din manivele, lanțul, roțile dințate din spate, roțile dințate din față și schimbătoarele. Oricât de veche ar fi bicicleta, transmisia ar trebui să poată schimba vitezele fără rezistență.

Pe de altă parte, trebuie să observați și dacă există o uzură considerabilă a manivelelor sau inelelor de lanț. Dacă o parte a transmisiei este deteriorată și trebuie înlocuită, atunci și celelalte părți au aceeași soartă. Deci, inspecția atentă a fiecărei componente este esențială.

După sistemul de transmisie, ar trebui să inspectați sistemul de frânare, roțile și suspensia. Dacă totul a fost verificat și totuși bicicleta produce un fel de zgomot de scârțâit, verificați dacă rulmenții de la frâna din față sunt stabili. Zgomotele diferite ale bicicletelor indică potențiale defecte, așadar este întotdeauna util să fiți conștienți chiar și de erorile minore ale bicicletei.

Cum să alegeți o bicicletă de mărime corectă

Dacă alegeți o bicicletă de dimensiune greșită, vă veți simți întotdeauna inconfortabil. Ca să nu mai vorbim de faptul că v-ar putea provoca dureri de gât, dureri de spate și alte leziuni provocate de stres. Alți bicicliști au raportat, de asemenea, pierderea echilibrului, viteza de călătorie lentă și căderile frecvente.

O dimensiune corectă a bicicletei poate preveni problemele cu rigiditatea picioarelor. Din acest motiv, trebuie să luați în considerare fiecare componentă a bicicletei, înainte de a decide care este alegerea finală. Aceste componente includ:

  • Mărimea cadrului
  • Şaua
  • Poziția pedalei
  • Înălțimea ghidonului

Primul pas este să vă luați măsurătorile corpului, începând cu măsurarea înălțimii picioarelor. Vreți ca picioarele să fie complet extinse, cu o mică îndoire în genunchi, pentru o poziție confortabilă de călărie. Așadar, măsurarea înălțimii scaunului și a pedalei este importantă, pentru a putea pedala fără a vă răni picioarele sau genunchii.

Următorul lucru de făcut este să lucrați la reglarea unghiului scaunului. Cei mai mulți călăreți de biciclete montane și hibride își doresc scaunele paralele cu solul pentru o postură mai bună și o poziție verticală a spatelui. Ajustând poziția anterioară / posterioară a scaunului, preveniți durerea de genunchi, umeri și gât.

Multe biciclete au înălțimi reglabile ale ghidonului dar, în cazul bicicletelor cu design fix, trebuie să vă determinați înălțimea potrivită. Bicicletele cu ghidon fix sunt mult mai solide decât cele reglabile. Dar dacă mai multe persoane merg pe aceeași bicicletă, aceasta din urmă ar funcționa mai bine, cu siguranță.

Ghidonul trebuie să fie la aceeași înălțime cu scaunul dvs. Aceasta dezvoltă o poziție bună de mers, fără a provoca o îndoire anormală a spatelui, atunci când vă aplecați în față. Această măsură este valabilă pentru bicicliștii profesioniști în timpul curselor. Dar pentru bicicliștii obișnuiți, ghidonul trebuie să ajungă puțin mai sus decât scaunul. Acest lucru depinde de tipul de bicicletă pe care o alegeți.

Cum să vă asigurați că bicicleta rezistă mai mult

Cum ați putea estima rezistența bicicletei, atunci când nu cunoașteți punctele tari și slabe ale materialului cadrului? Bicicletele sunt concepute atât pentru scop competitiv, cât și pentru recreere. Puteți găsi o bicicletă ușoară și durabilă sau puteți găsi una care să fie doar una dintre acestea.

  • Aluminiu: când vă uitați la o bicicletă, știți că este din aluminiu. Și acesta este cazul majorității bicicletelor. Cadrul durabil și prețul ieftin îl fac o alegere populară printre începători și profesioniști. Aluminiul a trecut prin unele îmbunătățiri care îl fac mai durabil și mai rezistent la șocuri.
  • Fibră de carbon: dacă nu știați deja, combinația a două sau mai multe materiale prin legarea lor împreună poate face ca un cadru să fie rezistent și incasabil. Tocmai asta face fibra de carbon. Este o formă de laminat concepută pentru biciclete montane.

Titan: titanul este o alegere mai scumpă, cu caracteristici durabile. Bicicletele mai rezistente și mai late sunt realizate din titan. În plus, titanul are o bună capacitate de a absorbi șocurile și o rezistență mai mare la impact.

(P)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

Pe parcursul verii, toate căminele Universității Transilvania vor intra în lucrări de igienizare și reparații. „Se vor igieniza holurile comune
Aproximativ 360 de studenți au solicitat, motivat, să rămână cazați peste vară, în căminele Universității Transilvania, pentru că lucrează, sunt
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat, joi, la Ploieşti, că obiectivul de investiţii privind realizarea noului
Tribunalul Covasna a respins, ieri, recursul depus de Consiliul Local Brașov împotriva unei sentințe civile din luna aprilie prin care
Accidentul grav de telecabină din Italia de luna trecută, de la care au apărut recent și primele imagini din momentul
Localnicii din zona Prejmer –  Hărman - Tărlungeni trag un semnal de alarmă cu privire la problemele și riscurile pe
Centrul Civic a fost considerat de autoritățile brașovene o zonă neatractivă din punct de vedere imobiliar, chiar dacă cu ani
În contextul în care la 1 iulie 2021 se încheie perioada de aplicare a reducerii comerciale de către furnizorii de
Cele mai căutate joburi de pe platforma OLX au fost în ultimul an cele de ingineri, meseriaşi şi constructori, lucrători în
Astăzi, la orele 13:11, Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov a fost sesizat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de
La data de 17 iunie 2021, Poliția Municipiului Săcele a fost sesizată de către o femeie din municipiul Săcele, județul
Târgurile și talciocurile, închise încă de anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, vor fi redeschise începând din 1 iulie.
Ca multe alte comune din zona metropolitană Brașov și Hălchiul s-a dezvoltat din punct de vedere imobiliar, însă autoritățile nu
Adriana Miron, consilier al primarului Allen Coliban, este în centrul unui scandal, după ce a fost acuzată că a a
Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că transporatorii,
Anxietatea adulților în timpul pandemiei de COVID-19 a fost preluată de copii, conform unui raport special al Avocatului Poporului privind
Judecătorii Curții de Apel Brașov încep dezbaterile în dosarul retrocedării ilegale a peste 43.000 hectare de pădure în județul Bacău,
Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii a 31
Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul I 2021 a fost de 64.100 persoane,
Este pentru prima dată, cel puțin în România, când un centru de vaccinare se amenajează chiar în interiorul unei bisericii.