Următoarele două săptămâni (7 – 20 iunie) vor fi caracterizate de o vreme oscilantă, în care media temperaturilor maxime va ajunge la 26 de grade Celsius, iar probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii extinse se menţine ridicată atât în intervalul 10 – 14 iunie, cât şi după 17 iunie, arată prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
În zona Transilvaniei, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 24 – 25 de grade, iar cea a minimelor de 11 – 12 grade. În intervalul 13 – 15 iunie, temperaturile maxime şi minime vor scădea uşor, aproximativ cu două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 12 grade, valori normale în regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Temporar, în intervalul 10 – 14 iunie, precum şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor, local însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice.
La munte, în cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic şi în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15 – 17 grade şi ale celor minime de 6 – 8 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. În intervalul răcoros 13 – 15 iunie, care se estimează că va face excepţie de la această evoluţie, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ două grade. Zilnic, se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoţite de frecvente descărcări electrice, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în toate masivele în intervalul 10 – 14 iunie şi în unele zile din a doua parte a intervalului de referinţă.