Alegerea liceului potrivit ar putea fi un pas important pentru o viitoare carieră de succes, de aceea, admiterea la un liceu bun este un subiect important pentru elevii care termină clasa a VIII-a și pentru părinții lor. Admitere.ro a făcut un top al celor mai bune licee din România, după ultima medie de admitere din 2020, dar și după mediile la Bacalaureat de anul trecut.
Pentru admiterea la liceu în 2021 contează rezultatele pe care le-au avut elevii în cei patru ani de gimnaziu și și la examenele de la Evaluarea Națională 2021. Primii pași pe care trebuie să-i urmeze un elev pentru alegerea opțiunilor la admiterea la liceu 2021 sunt identificarea filierei, profilului și, în cele din urmă, a specializării dorite. După aceea, trebuie să studieze broșura de admitere, publicată de fiecare inspectorat școlar, pentru a face o listă cu liceele care oferă specializările dorite și apoi care este ultima medie de admitere de anul trecut.
În topul realizat de Admitere.ro, pe locul VII, se numără și Colegiul Național Andrei Șaguna, unde media la Admitere a fost anul trecut de 9,69, iar la cea la Bacalaureat a fost de 9,35 cu o promovabilitate de 99,40%. Un alt liceu brașovean care mai apare în acest clasament este și Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă, care este abia pe locul 27 cu un scor total de 8,68 potrivit Admitere.ro, respectiv o medie la admitere în 2020 de 9,66 și la Bac de 9,63.
Pe locul 46 este și Colegiul de Informatică Grigore Moisil, iar pe 124, Colegiul Național Unirea.
Clasamentul complet al liceelor din județ AICI
Broșura admiterii la liceu 2021 Potrivit calendarului de admitere la liceu 2021, până pe 14 mai a trebuit publicată broșura admiterii la liceu. Aceasta este realizată de fiecare județ în parte și publicată pe site-urile inspectoratelor județene, dar și tipărită și distribuită în unitățile de învățământ gimnazial. În broșura de admitere la liceu, pe lângă informațiile despre înscrierea în clasele a IX-a, se regăsește o listă cu toate școlile din județ, numărul de clase pentru fiecare profil și specializare, numărul de locuri și codurile pentru fiecare unitate de învățământ liceal pe filiere, profiluri, specializări /domenii de pregătire și limbă de predarea.