Artista Irina Neacșu invită iubitorii de natură şi artă la un retreat de artă botanică, organizat împreună cu Viscri 125. Evenimentul va avea loc în perioada 25-28 mai la Viscri 125 – Bunești, Brașov.
Evenimentul se adresează tuturor persoanelor cu o minimă experiență în desen și pictură, însă reprezintă o bună ocazie de a descoperi arta botanică și pentru cei neinițiați în acest domeniu. Acesta va trata subiecte precum desenul în acuarelă, desen şi schițe, inițiere în caligrafie și în ilustrația botanică și se va desfășura sub îndrumarea a trei lectori.
„Întâmpinăm vara într-o infuzie de verde, la Viscri, cu plimbări şi picnic pe deal, care ne vor inspira în cursul practic de artă botanică.”, afirmă Irina Neacșu.
„La Viscri, luna mai reprezintă luna dealurilor înflorite: cimbrișorul, salcâmii, orhideele și irişi sălbatici fură priviri din toate direcție. Toate acestea, dar și oaza de liniște de aici au atras de-a lungul timpului numeroși artiști, iar acum ne bucurăm să fim gazdele evenimentului organizat de Irina Neacșu. Ne bucurăm să avem în preajma noastră oameni care văd arta naturii și își găsesc inspirația în aceasta”, a declarat Raluca Grigore, Viscri 125.
„Pentru că planurile frumoase sunt mereu îmbogățite pe drum de surprize bune, iată că și noi, strecurându-ne printre incertitudinile momentului, ne bucurăm să aducem surprize grozave la Retreat de artă botanică”, afirmă Irina Neacșu.
Mai mult decât atât, în prima seară se va alătura evenimentului, cu ajutorul platformei Zoom, din Irlanda, și Mary Dillon, artist botanic și lector de prestigiu internațional. Aceasta va împărtăși din experiența ei și va încuraja artiștii participanți să experimenteze diferite tehnici pentru a descoperi bucuria desenului în aer liber.
Situată în inima Transilvaniei, în satul Viscri, pensiunea Viscri 125 oferă vizitatorilor săi o oază de liniște și relaxare în case săseşti tradiţionale. Camerele restaurate cu grijă şi respect faţă de istorie oferă în acelaşi timp tot confortul modern. Potrivit Patrimoniului Mondial UNESCO, Viscri este unul dintre puținele vestigii rămase lumii care oferă experiența satului tradițional cu biserici fortificate.
Irina Neacșu este designer și artist botanic ASBA. Portofoliul ei include proiecte variate, de la pictură și grafică, la cursuri de artă, artă aplicată și design interior. În pictură și grafică, fascinația ei pentru subiectele botanice devine tema principală, pe care o poartă prin tehnici diferite de la clasic la abstract. Lucrările ei se axează atât pe portretizarea frumuseții florilor, cât și pe ilustrarea efemerității și mortalității lor. Picturile naturaliste și observarea intensă conduc lucrările Irinei prin expresii diferite: ilustrație botanică clasică, tuș și grafică, pictură în ulei în stil abstract și clasic.