Ioana are 43 de ani și s-a mutat din Brașov în Mumbai în 2004. Trăiește cu soțul și cei doi copii ai lor, de 15 și 7 ani. Anul trecut, ea și soțul ei au făcut un pas curajos și au deschis un restaurant doar pentru delivery, având în vedere că restul localurilor erau închise.
Străzi goale în Mumbai
Povestește că a purtat mască și înainte de pandemie, din cauza poluării. A trecut prin boală fără să știe. Un test de anticorpi i-a arătat asta.
„Nu am simțit nimic, mă bucur. În 2018 am avut Dengue, febra oaselor rupte, care-ți dă imunitatea peste cap, și a fost mult mai rău.”
Pentru un oraș cu 20 de milioane de locuitori, „pare părăsit”, spune Ioana. Dar se bucură că poluarea se simte mai puțin, scrie Libertatea.
La cumpărături, doar între 7 și 11 dimineața
Restricțiile le permit cetățenilor să iasă la cumpărături doar între 7:00 și 11:00 dimineața, pentru mâncare și necesități, iar școala se face online. Iar autoritățile au anunțat extinderea carantinei până pe 15 mai, cu posibilitatea de prelungire.
Cu toate astea, Ioana spune că încă se mai găsesc oameni care să joace cricket pe străzi sau să facă jogging.
Românca povestește că are încredere în doctorii din Mumbai, iar o vizită recentă la spital i-a demonstrat profesionalismul lor. „Era gol și foarte curat.”
Spune că ea nu a simțit impactul negativ al pandemiei, dar știe că mulți oameni au rămas fără locuri de muncă sau își primesc salariile înjumătățit. Într-una dintre seri, pentru a oferi alinare celor afectați de pandemie, ea și soțul ei au organizat o masă gratuită celor care aveau nevoie.